zaterdag 30 juli 2011

Weer veilig thuis!!

Jippie, oudste zoon is weer thuis. Hij heeft een geweldige tijd gehad in het Turkse Marmaris. Maar van het verhaal dat ie ging duiken (nog nooit gedaan, dus onervaren) en een beetje in paniek raakte omdat hij de instructeur niet bij kon houden, gingen mijn nekharen overeind staan. Dat dat zomaar kan en mag. 't Is de nodige meters ONDER water en levensgevaarlijk. Gelukkig is alles goed afgelopen anders hadden we hier een ander verhaaltje gehad........

Een ander verhaaltje wordt het toch wel, want toen hij in Turkije zat heb ik zijn kamer tot mijn persoonlijke zonnestudio gebombardeerd. Ik heb al jaren een inklapbare zonnehemel en het was heerlijk om zo af en toe een warm momentje te pakken. Niet iedere dag hoor....daar heb ik geen geduld voor en vaak ga ik niet helemaal, maar alleen met mijn gezicht eronder. Deze 2 weken hoefde ik het apparaat lekker niet op te ruimen. Omdat het natuurlijk wel wat stof produceert heb ik zijn slaapkamer een grondige poetsbeurt gegeven. En toen bekeek ik zijn prikbord eens goed.............


Daar zit een schat aan herinneringen opgeprikt. Ik kom zelfs dingen van de basisschool tegen zoals de sleutel met kurk van de musical uit groep 8. De sleutelhanger van het 'Doe ff normaal'-project. Daar kun je zijn pyromanische trekjes in terug vinden...boys will be boys. Zijn voorliefde voor dino's, aliens en skeletten. Als je goed kijkt kun je zien dat hij 6 keer de Vierdaagse heeft gelopen en een keer eerste werd tijdens de regionale school-atletiekwedstrijd ('zijn' sport was destijds volleybal, dus dat was een verrassing). Het aapje van de 'die heeft iedereen, ik moet die ook' Kipling-tas (2004) hangt er ook nog steeds


Souvenirs van uitstapjes vind je eveneens terug op het prikbord. Sleutelhangers uit Disneyland Parijs en de Efteling. Maar ook een bonnetje van een aankoop tijdens ons laatste reisje Parijs.

En last but not least 'zijn' merken. Niet dat hij zo merkbelust is. Die fase is hij allang voorbij. Tegenwoordig zijn Hennes-shirtjes ook prima. Deze heeft hij door de jaren heen bij elkaar gespaard........Het was een ellende om al die prullaria af te stoffen en er viel regelmatig wat op de grond. Maar ik heb het keurig netjes terug geprikt, want ik vind het een veel te prachtig aandenken.
9 opmerkingen:

 1. Enig zo een prikbord .... mijn jongste zoon heeft ook veel moeite dingen weg te doen is
  een echte verzamelaar ... fijn dat je oudste
  weer heel thuis ... fijne zondag gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij zijn jongens verzamelaars omdat ze ergens te lui zijn om dingen op te ruimen ..... ;-) Ik vind hier ook altijd van alles wat al járen ergens hangt/ligt/staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schat aan herinneringen. Ze staan nu in ieder geval op de foto.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je zoon weer thuis is. En wat een mooie verzamling op het bord; een echt herinneringen-prikbord!

  Fijn weekend! Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk dat prikbord!! en hij hangt het er allemaal mooi aan, tof!!

  Dat duikverhaal zouden m'n nekharen ook naar omhoog komen hoor...maar gelukkig is hij gezond en wel weer thuis!! fijn!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het 'duikverhaal'....ik was echt verbaasd hoe is dit mogelijk....zo zonder ervaring....certificaat etc.etc. Joh wat een geluk dat dit goed is afgelopen.

  Ennuih....ik vind deze herinneringen op het prikbord wel heeeeeeeel erg leuk hoor.

  Fijn dat je gezin weer compleet is.....heerlijke avond gewenst, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk zo'n bord vol met herinneringen!

  Fijn voor jou dat je zoon veilig terug thuis is.

  Liefs

  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat is dat toch ontzettend leuk. Een kinderleven op een prikbord. Erg leuk om zo'n rondje in z'n kamer te maken. Ehhh weet hij hier vanaf? Hahhaha!

  Fijn dat hij weer veilig thuis is!

  Groetjes,
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat ie weer veilig thuis is! En leuk zo'n prikbord blogje!!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...