zondag 17 juli 2011

Snoeien

Tot nu toe verloopt mijn vakantie zeer voorspoedig. Ook al komt de regen op dit moment weer met bakken uit de hemel, vanochtend (en een stukje van de middag) heb ik lekker in de tuin gewerkt. Weer zoiets waar ik normaliter niet aan toe kom en waar ik nu ALLE tijd voor heb. Vakantie zonder stress....dat zouden meer mensen moeten doen!!! (i.p.v. een cup-a-soupje....lol)


Maar zoals als titel hierboven staat.....ik heb gesnoeid. Mijn mega-grote hibiscus moest er weer eens aan geloven. Ik neem daar echt de tijd voor, want de vorm moet er wel een beetje in blijven. Al is dat niet altijd mogelijk. Ik bekijk de hibiscus van alle kanten, knijp mijn ogen een klein beetje dicht zoals een schilder doet en beslis welke takken mogen blijven en welke er rigoureus afgezaagd gaan worden.


Na wat geploeter van mijn kant heb ik voor de grotere takken toch maar de hulp van manlief ingeroepen. Eigenlijk mag hij niet aan mijn tuintje komen, maar voor die hibiscus heb ik een uitzondering gemaakt. Hij heeft zo'n tak in no-time doorgezaagd, terwijl ik verschillende pauzes in moet lassen en de kracht uit mijn armen weg voel vloeien. Hier beken ik dat ik qua snoeiwerk het zwakkere geslacht ben.


Omdat wij in onze gemeente maar liefst 3 containers hebben staat er altijd eentje in het zicht. Daar baal ik stevig van. Vandaar dat ik het idee opvatte om van die hibiscustakken een soort van afscheiding te maken. Ik ben benieuwd hoelang het blijft staan. Het groen zal er nog wel afgaan en als de takken  iets te doorzichtig worden, knal ik er zo'n rieten matje tegenaan. Zelfs als het snel verzakt, verrot of omwaait, dan heb ik er in ieder geval een leuke tijd aan beleefd om het te maken..........
14 opmerkingen:

 1. Bleh die stomme containers ik ben blij dat wij ze niet hebben hier in de binnenstad van Enkhuizen zijn de straatjes te smal voor de ophaalwagen dus wij zetten elke week ons zakje aan de weg ..... volgens mij is je snoeiwerk goed gelukt ... fijne zondag ondanks de regen.

  Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje dat een echte boom.Mijn Hibiscus ik niet erg gegroeid en de paar bloempjes zijn mini en dan vallen ook nog de knoppen eraf SNIK !!volgend jaar een andere plek denk ik .En jaha soms moeten de mannen toch even de handjes laten wapperen.Wij hebben helaas ook die containers ,al heb ik er maar twee ,papier gaat bij de buren of in de grote papier container vlakbij,scheelt toch weer zon bak .Hier is het best heel zonnig met af en toe wat wolken die ''tot nu toe'' overtrekken Fijne dag nog
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie het voor me, grote snoeischaar, vrouw....en snoeien maar.
  Maar het is in vorm enjij blijft ook in vorm op deze manier.
  Wist je dat je de hibiscus heel kort kunt snoeienin het voorjaar, het lijt dan op een knotwilg en echt waar er komen nieuwe takken en die blijven dan heerlijk compact in vorm, doe ik ook...wel op aanraden van een tuinman hoor.
  Volgend voorjaar gaat bij mij de schaar er weer in.
  Ik vind je containerheg echt geslaagd, recyclen heet dat.

  Hie rnu ook bakken regen, maar geeft niet hoor, het is vakantie.....


  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hier schijnt de hele dag al de zon, ik heb dan ook iedere zonnestraal meegepakt:) net betrok de lucht en begon het wat te spetteren, nu schijnt de zon weer en vlieg ik weer naar buiten, pakken wat je pakken kan nu toch?!
  wat een reuzenhibiscus heb jij!! hier doen ze het slecht, ze groeien heel erg langzaam, voordat ze hier zo groot zijn als die van jou... pff...
  leuk idee om van de takken een natuurlijke afscheiding te maken:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een boom, die hibiscus van jou, inderdaad daar zal snoeiwerk bij te pas komen. Dit jaar heb ik ook zo'n "klein" boompje gekocht, maar deze staat nu nog in een pot op terras. Hopelijk wordt hij even groot als jouw hibiscus.

  Heb hier ook zo'n container staan, maar gelukkig groeit de haag waar die achter staat in de zomer hoog genoeg, dus kan je niets zien van op het terras.

  Geniet nog van je vakantie!!

  Groetjes

  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke oplossing. Je zou kunnen proberen om andere takjes erdoor te vlechten. Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik denk dat die takken niet lang groen gaan blijven...

  Je hebt een goeie job om die hibuscus te snoeien, niet moeilijk dat je de hulp van manlief inroept...

  Fijne zondag! (hier is het al heel de dag droog!)
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wahah wat een uit de kluiten gewassen exemplaar ;-)
  Succes met je natuurlijke afscheiding enne anders gewoon een vlechtmat !!!
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het was hier vandaag een prachtige dag, heb eindelijk mijn boek uit kunnen lezen in het zonnetje! Snoeien is niet echt mijn ding, dat doet manlief altijd, maar die snoeide vrijdag zijn vinger ipv de takken ;)

  Fijne avond,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Snoeien was inderdaad geen overbodige luxe! Jullie hebben aardig wat werk verzet! En dan kan je nog eens genieten van het afval ook! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Had je de hibiscus niet in het voorjaar moeten snoeien? Nu ben je al de bloemetjes kwijt... Maar het hing in de weg natuurlijk. Het is wel netjes geworden!
  Nou nog maar hopen dat de takjes niet gaan wortelen, anders heb je volgend jaar tig (?) Hibiscussen... Had je ze van de bast ontdaan?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jeetje zeg ik wist niet dat hij zo groot kon worden.
  Je hebt weer je best gedaan,aplaus]
  En dan die bakken grrr gelukkig hebben we er hier maar twee[achter een hek]
  Misschien wel een leuk idee ja met groen afscheiden,ben benieuwd hoe het verder gaat
  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jammer he die kliko's. Wij hebben er een cool afdakje omheen gemaakt... Daar gaat tie dan de grote hibiscus... Netjes geworden. Lieve groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...