woensdag 13 juli 2011

Vakantie goed begonnen

Mijn eerste vrije dag zowel sportief als nuttig en aangenaam besteed. Na de behandeling bij de fysio ging ik wandelen met een vriendin. Proberen we iedere dinsdagochtend te doen. De sportschool vinden we niks, maar een powerwalk in de buitenlucht doen we graag. Natuurlijk worden de kaakspieren ook getraind en kletsen we er vrolijk op los. Onze wandeling ontwaarde in een vakantie-fantasie. Hoe dat kwam?

We kwamen 2 dames tegen die hetzelfde deden als wij...wandelen. Met het grote verschil dat zij een hoofddoek, jas (25 graden...pufpuf) en lange broek aanhadden. Het gesprek tussen deze 2 vrouwen klonk niet echt Nederlands. Even later werden we gepasseerd door een paar fietsers. Hoorden we weer een andere taal. Zo kregen we ineens het gevoel alsof we in het buitenland waren. Onze fantasie sloeg op hol en in alles werd ons vakantie-gevoel bevestigd. We hadden de grootste lol. Het weer was vakantie-achtig, zo ook het wandelen op zich. Ik had mijn vakantiejurk aan (echt waar....ik draag hem normaal alleen als ik in de tuin zit OF op vakantie ben) En toen we de supermarkt passeerden om even snel een boodschapje te doen, hadden we zoiets van: dat doe je op vakantie ook.....naar de campingwinkel wandelen. Daar liepen we dan met onze doorzichtige plastic tasjes. Zelfs de pas gerenoveerde huizen die we passeerden zagen er buitenlands uit in onze ogen. Het éne deel met leisteen bekleed en het andere deel wit gepleisterd. Was reuze gezellig, onze vakantiewandeling. Mijn vriendin gaat, net als ik, ook niet op vakantie dit jaar. Maar dit stukje vakantie hebben we al gehad...hihi.

 mijn vakantiejurk-foto is van vorig jaar

's Middags ging ik met man en dochter naar I.ntratuin om mijn verlanglijstje af te werken. De zon scheen nog volop en het was heerlijk snuffelen tussen de plantjes. Ik kocht o.a. een nieuwe kamperfoelie omdat de mijne verdwenen was, een roze lavendel (!!!), 2 groenblijvers en nog wat éénjarige bloeiers. Ik genoot met volle teugen en nam alle tijd om langs de vele planten te schuifelen. Manlief en dochter waren blij toen ik eindelijk richting kassa wilde, want die hadden het op een gegeven moment wel gezien. Met zijn allen nog een softijsje en weer richting huis. Inmiddels was de zon verdwenen maar was het nog steeds niet koud.


Helaas veranderde het weer en begon het al snel te druppen en effe na zessen begon het door te regenen.  Dochter moest onverwachts TOCH werken en was net voor de hoosbui op haar werk aangekomen. Eenmaal klaar met werken had ze minder geluk en kwam als een verzopen katje binnen gedreven. Ze moest er zelf heel hard om lachen. Snel die natte spullen uit gedaan en de badjas aan. Was nog een heel karwei om die skinny-jeans uit te krijgen.

 Ondanks de regen ter afsluiting was het een mooie dag en ik kan al 1 uitstapje van mijn lijstje strepen......

23 opmerkingen:

 1. Het is met vakantie net als met andere dingen tís maar net wat je er van maakt en met een beetje fantasie kom je heel ver ............

  Succes met je nieuwe aanwinsten voor de tuin ..

  Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een heerlijk begin van je vakantie! en zo leuk hoe je deze vakantiedag beschrijft:)) en wat een leuke foto van een stralende vrouw in een mooie zomerjurk:)
  vandaag maar binnenklusjes doen met dit weer!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou heerlijk toch! Lekker thuis en toch het vakantie gevoel ♥ Mooi, ik heb OOK roze lavendel en die bloeit volop!! Je ziet die niet veel dus een echte vondst vond ik hihi. En ja die regen...viel hier ook in bakken neer gisteravond, nu regent het nog steeds en moet straks post bezorgen. Regenpak maar aan jakkes..niet leuk nie maar ja.

  Fijne vakantie verder meis. en groetjes van marian

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed begin van je vakantie. Leuk jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja die kaakspieren das belangrijk hoor ;-))

  fijn dat jullie zo genoten hebben en je hebt mooie planten gekocht bij intratuin!!

  Mooie jurk en hij staan je prachtig!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alsof je in ik-weet-niet-waar bent ... Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je hebt een goede start genaakt, heerlijk hoor, die zomerjurk ziet er trouwens goed uit, oooo van vorig jaar,grapje, ik hoop dat er veel zonnige dagen komen, lekker voor je nieuwe tuinplanten!!!

  Heel veel genieten joh!!

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. weet je moet er zelf wat van maken want dat doet een ander niet voor een op het weer kan je niet altijd reken hahah een heelveel fantasie liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Klinkt echt als een geslaagde dag! Intratuin is hier ook een geliefd uitje. Die jurk is erg mooi en jij ook!

  Jaja...die skinnyjeans zitten zo strak!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fijn dat je het vakantiegevoel al te pakken hebt...ik hoop dat die niet vandaag direct weer weg is. Het jurkje kan wel weer uit...brr..Ik zei vanmorgen, dat ik blij ben dat de kinderen nog naar school zijn deze en volgende week. Sneu voor al die kampeerders nu..bah, typisch hollands.
  Geniet van je bloempjes!
  Lieve groet Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat noem ik nou vakantie-sfeer; heerlijk genieten en toch 'gewoon' in je eigen omgeving! Nog een fijne vakantie.

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een heel gezellige start van je vakantie.En wat heb je een mooie planten gekocht.Roze lavendel staat ook weer op mijn lijstje .Hopelijk komt de zon snel weer terug
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heerlijk je vakantie gevoel,doe het je niet na hoor.
  Lekker geshopt weer,leuk leuk
  Ach en je meissie door en door nat
  Gatver wat een kl.... weer zeg,het is hier nog niet droog geweest

  liefs maria

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ach ja...vandaag is het iets minder. Zit aan een bakkie en rust even uit van ritje stad (funshoppen bij A.ction...geinige mini-gietertjes gekocht)Paar druppels gehad. Hopelijk blijven de stortbuien nog even weg, want ik wil verder met de tuin. Heb ik normaal geen tijd of energie voor.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Een vakantiewandeling in Nederland. je kunt het slechter treffen toch? Intratuin is hier ook 1 van de favoriete uitstapjes. gelukkig voor mij ook bij de kinderen! Geniet nog maar van je vakantie. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt je dag in ieder geval goed besteed en lekker veel gedaan. Soms hoef je gewoon ook niet weg. Lekker de dag nemen zoals deze komt is ook gewoon lekker. Veel plezier nog. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Klinkt als een heerlijk dagje; was je bij die grote tuin in H. die net ff leuker en groter is als de tuin vlak bij mij, maar vanuit hier eigenlijk weer net te ver weg is om even op en neer te rijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Toch fijn dat je zonder op vakantie gaan ook gelukkig kunt zijn-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fijn dat je vakantie zo goed begonnen is Marion! Heb nog nooit roze lavendel gezien, vind deze variant erg mooi. Heb zelf ook wel een beetje een vakantiegevoel, werk deze week alleen in het weekend. Veel plezier met het verder afwerken van je verlanglijstje :-) Lieve groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Dat noemen we GENIETEN met hoofdletters !!!
  Gewoon in eigen huis en land
  en met écht Hollands zomerweer hahaha
  Leuke blommetjes ;-)
  inmiddels heb je ze natuurlijk al een mooi plekje gegeven.
  FIJNE VAKANTIE
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...