maandag 11 juli 2011

Ons vakantiehuisje

Dit jaar zoeken we het niet ver weg met de vakantie. De jongens gaan zelf weg en dochter is net begonnen met haar baantje als cassière. Vorig jaar togen we nog met de auto naar Zuid Frankrijk. Het was een geweldige camping met een heerlijk luxe caravan, maar helaas niet de perfecte locatie. Voor het strand of de bewoonde wereld moest je de auto pakken. Oudste was niet mee en de twee jongsten waren niet erg ondernemend. Zoon heeft heel de vakantie gezeurd dat ie 'naar huis wilde'.....grrrr. Ach, achteraf is het toch wel meegevallen, want we hebben mooie dingen gezien en zonnig weer is natuurlijk nooit verkeerd. Montpellier is een prachtige stad en het plaatsje waar we het dichtst bijzaten, Aigues Mortes, is een idyllisch vestingstadje met hele gezellige straatjes en terrasjes. Alleen heeft de stress van het reizen en het feit dat oudste thuisbleef deze vakantie voor mij een beetje overschaduwd. Ik ben zo'n neuroot die constant denkt: Wat als........

Vandaar dat we dit jaar besloten hebben om het niet ver te gaan zoeken. Een huisje van alle gemakken voorzien en...............ons eigen bed, WANT WE GAAN NIET OP VAKANTIE!!!!! Ik weet niet of het ons zal bevallen. Ben er wel een beetje zenuwachtig over. Vandaag (maandag 11 juli) was mijn laatste werkdag en dan ben ik ruim 3 weken vrij. Ik heb allerlei plannen. Wil naar I.ntratuin om de gaten in mijn border op te vullen. Liefst groenblijvers, ik denk aan viburnum en pieris (tips zijn welkom). En ook een ritje I.kea om inspiratie voor een eventuele badkamerverbouwing op te doen. Een dagje Antwerpen en Brugge staan hoog op mijn verlanglijstje. Belgische kust vind ik ook geweldig. Wie weet haal ik mijn man over om een B&B of hotelletje in de buurt van Brugge te zoeken. Kunnen we zowel de stad als de kust bezoeken. En er zijn wat brocante-winkels waar ik graag naar toe zou willen. Al denk ik dat ik daarmee wacht tot mijn vriendin terug is uit Turkije. Houden we een vriendinnendagje of zoiets. Of we nog Nederlandse plaatsen gaan bezoeken weet ik niet. Oh, vergeet ik bijna dat ik eindelijk de eetkamertafel eens aan wil pakken. Zit een waslaag op, maar ik wil hem afschuren en aflakken.....dat wil ik eigenlijk al 3 jaar.

Jongste zoon is voor een weekje naar Port Zélande, feesten in Renesse en oudste zoon vliegt van vrijdag op zaterdag naar Marmaris Turkije. Zal weer wel stress opleveren voor mij, maar dan ben ik tenminste in mijn eigen, vertrouwde huisje. Ik heb in ieder geval geen last van inpakstress, laatste inkopenstress, reisstress of paniekaanvallen over mijn handicap (Ja, heb ik wel eens wakker van gelegen)

De beslissing om niet op vakantie te gaan was niet zo moeilijk. Ik heb niet echt vakantiebloed door mijn aderen stromen, manlief ook niet. Ben een echte huismus. Vind een kort tripje, zoals pasgeleden ons reisje Parijs, veel leuker. We zullen zien wat het wordt. Als het weer maar een beetje mee wil werken. En bevalt het niet, dan gaan we volgend jaar gewoon weer op vakantie. Waar ik wel van baal is dat ik niet echt een zomerkleurtje ga krijgen. Het strand is net iets te ver weg en dat hou ik toch maar een paar uur vol. Heb geen geduld voor de zonnehemel en vind zo'n zongebruinde huid toch wel het summum van vakantievieren. Moet ik iets anders op verzinnen. Hmmm.....zelfbruinende creme misschien.......

Voor iedereen die wel weggaat:
GOEIE REIS EN....
afbeelding www

16 opmerkingen:

  1. Niks mis met thuisblijven, zo om de paar jaar doen wij dat ook (meestal dan wel door een verhuizing of verbouwing trouwens) ... het enige minpuntje vind ik dat ik dan gewoon bezig blijf met van alles terwijl als ik op vakantie ben, mijn achterste in een stoel parkeer, stapel boeken en tijdschriften om me heen, dorpje hier, terrasje daar en voila ... vakantie. Als ik dat nou thuis ook gewoon eens zo deed, zo dat zou kostenbesparend zijn en toch een vakantiegevoel hebben :-)

    Geniet van je weekjes vrij, benieuwd hoe je ze uiteindelijk gaat opvullen. Groetjes, Colin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij blijven al 4 jaar thuis en genieten ervan. Geen spanningen, geen kosten, gewoon lekker in je eigen bed slapen.
    Fijne vakantie!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat is er mis met heerlijk thuisblijven??Ik geniet al een week en o, wat is het fijn en relaxt. Geen koffer inpakken, lekker aantutten en doen waar we zin in hebben.
    We gaan nog wel weg,maar thuis is heerlijk,dus ik zou zeggen, Marion geniet van al die leuke plannen die je hebt en lekker zonder stress.

    Een lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als dit minder stressvol is, dan is het toch de perfecte oplossing. En ik zie dat je je niet hoeft te vervelen, want je hebt allerlei leuke uitstapjes op het programma staan; fijne vakantie!

    Lieve groet,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ook hier een thuisblijver en ik [we] vinden het heerlijk .Niks moeten en hoeven .Samen bepalen we of we iets gaan doen of niet.En een Zomerkleurtje ,ach daar maak ik me al zolang niet druk meer over .Geniet van je vakantie!!
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Thuis blijven is ook best eens leuk toch. Komt vast goed met al je plannen! Ik heb erg veel zin in de vakantie, maar de reis er naar toe dus niet. Mijn man zei al dat hij me plat zou gaan spuiten, als ik niet ophoud met: maar stel dat....Je bent niet de enige stresskip hihi..als ik er maar één keer ben, dan is het goed hoor.
    Lieve groet, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik snap je heel goed .... ik ben er achter gekomen dat ik vakantie alleen leuk vind als alles mee gaat incl. de hond(en) uitgezonderd de kat ik maak me ook altijd druk en zie hele grote beren op de weg wij blijven net als vorig jaar heerlijk thuis en gaan leuke dingen doen .

    Fijne vakantie ..... Gr. Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik vier de vakantie ook thuis, al jaren. Een paar jaar terug zijn we voor een midweek in Drenthe geweest en dat was het. We hebben de zorg voor onze oude hond, maar ik moet ook zeggen dat ik ook een echte huismus ben, dus is dit geen straf hihi. Natuurlijk gaan we er wel dagjes op uit.
    Ik wens je een heerlijke zomervakantie toe.
    En tot na de vakantie.
    Lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Dit word ook ons tweede jaar dat we thuis blijven.
    Ik vind het goed zo,niets moet alles mag,we kunnen alle kanten op...of dat gaat gebeuren weet ik niet ben een echte huismus

    liefs maria

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Lekker thuis is ook fijn en als je je plannen allemaal uitvoert dan zit je vakantie er zo weer op, want er staat toch heel wat op je agenda...
    Wij blijven ook thuis dit jaar, we hebben vorig jaar 3 keer frankrijk gedaan, een week Ardeche, en 2 keer Parijs, toen nog een weekje Duitsland, we hebben ff genoeg gereist nu eerst ons huisje verder doen...raar onze kids, zelfs de jongens zeuren hier om op vakantie te gaan, ze doen dat zo graag, maar dan vooral Frankrijk, Duitsland was niet zo'n succes, er was niet veel te zien volgens hen...alleen maar wandelen...hun hoogtepunt was het ontbijtbuffet elke morgen, ik schaamde me soms dood, eten dat die gasten kunnen...

    Ik wens je een fijne vakantie en heel veel plezier!!

    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ja ook wij blijven deze zomer lekker thuis, misschien een paar dagen weg maar nog niets ligt vast en ik ben net als jij een echte huismus, ben heel graag thuis lekker genieten van de tuin en inderdaad je eigen lekkere bed:)
    ga er lekker van genieten, je hebt in ieder geval hele leuke dingen op je lijstje staan!!

    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Klinkt heel goed al je plannetjes voor de vakantie Marion! Ik hoop dat jullie het erg naar je zin hebben de komende drie weken. Een hele fijne vakantie gewenst, lieve groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Niets mis met thuisblijven,hoor!Wij doen het ook,dit jaar!En..heb al 2 dagen heerlijk genoten aan het strand...dus als je mee wilt rijden...kan he!!Geniet van je vrije dagen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hier nog een thuisblijver. Moet nog wel even omschakelen, maar dat gaat vast nog wel komen.
    Ik lees al van zoooveel dingen en plannen, jij zult je echt niet vervelen! En dat kleurtje: niks boven een natuurlijk kleurtje, en dat komt echt wel een beetje als je gewoon buiten rommelt. Ik kan ook niet liggen bakken, krijg het al benauwd bij de gedachte.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Volgens mij ga jij je niet vervelen. Zelfbruinend spul moet je wel heel zorgvuldig smeren hoor. Ik was mijn kin een keer vergeten ...

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ben ook van dat soort, dat graag thuis zijn vakantie doorbrengt. Binnen enkele dagen ben ik voor een weekje thuis, maar zal mij in elk geval niet vervelen. Zo te zien, jij ook niet hé...en anders dan bloggen wij maar wat...afgesproken?

    Veel plezier nog

    groetjes
    marieke

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...