zondag 27 februari 2011

THE CANDYMAN CAN……

Wie kent dit zinnetje niet? Eén van de liedjes uit de originele ‘Willy Wonka and the chocolate factory'-film. Het wordt gezongen door de snoepwinkeleigenaar die goeie zaken doet, want iedereen koopt er de Wonka-repen, omdat iedereen het ‘golden ticket’ wil winnen. En met die golden ticket winnen ze een rondleiding door de fabriek van de zonderlinge Willy Wonka. Chocoladerivieren, snoepbloemen en natuurlijk….Oempa Loempa’s. En wat gunde we het Charlie toch, dat hij won en naar binnen mocht met zijn opa. Samen met een stel onhebbelijke rotjong en even zo irritante ouders. Ik heb de film door de jaren heen ontelbare keren gezien en hij blijft leuk. Ik zou ook best zo’n magische snoepfabriek van binnen willen bekijken, maar ja….of die in het echt bestaat??????
Een magische snoepwinkel daarentegen, bestaat echt!!!! Die ben ik tijdens onze vakantie in Frankrijk tegen gekomen. In het schitterende plaatsje Aigues-Mortes kwamen we een snoepwinkel tegen die mij en mijn dochter meteen betoverde. Bij binnenkomst kreeg je een heerlijk koekje gevuld met fourré framboise aangeboden en in de winkel stond alles heel mooi uitgestald. We waren er even stil van. Telkens als we in het stadje waren, moest de winkel bezocht worden en op de laatste dag hebben we uiteindelijk die overheerlijke frambozen-koekjes gekocht. Niet goedkoop natuurlijk, maar allez, ’t was vakantie.
De winkel heet La Cure Gourmande en er is een hele keten van zoals op de website te zien is: http://www.la-cure-gourmande.com/ Zeg nou zelf….’t Is toch heel wat anders dan Jamin. En oke…als je de website ziet dan weet je dat het een commercieel concept is, maareh…volgens mij is iedereen die één van hun snoepwinkels bezoekt net zo betoverd als mijn dochter en ik…….
Waarschijnlijk gaan we dit voorjaar naar Parijs en daar zijn ook een paar ‘Gourmandes’ te vinden. Ik ga er vast en zeker één bezoeken. En oh ja….zelfs de verpakking (papieren zak) van de koekjes is zoooooo mooi, dat ik hem heb ingelijst!!!!
 
Hangt in ons kleinste kamertje


3 opmerkingen:

 1. Afgelopen zomer heb ik deze winkel in Aigues Mortes bezocht Marion, inderdaad een koekjeshemel!!!! De verpakkingen zijn geweldig, leuk dat jij die ingelijst hebt. Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij waren in Aigues Mortes om van daaruit een boottocht door Camarque te maken. Hebben daar in een zijstraatje heerlijk gegeten bij een Italiaans restaurantje en natuurlijk een beetje rondgekeken. Het was superdruk, we hebben toen niets geproefd maar wel hele lekkere koekjes gekocht. Vond het wel een heel gezellig stadje! Fijne week gewenst, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jaren geleden zijn wij er ook heen geweest, voor ons had de regio al een speciale betekenis omdat mijn man en ik elkaar daar als pubers ontmoet hebben en op slag verliefd waren.
  Eenmaal kindlief er was moesten we weer heen en ohhhh wat hebben we genoten van de snoepwinkel, elk snoepje die we uit de snoeptrommel van Gourmandes pakken wekt overheerlijke herrineringen op!!
  Ja voor ons blijft het bijzonder.......... we pikken nog maar een snoepje uit de trommel en genieten na ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...