dinsdag 1 maart 2011

HAPKLARE BROKJES

Ik ben tot de conclusie gekomen dat mijn blog-verhaaltjes nooit meer zullen worden dan hapklare brokjes. Je kunt ze zonder te kauwen doorslikken en hoeft er niet bij na te denken.
Ik heb er geen problemen mee hoor en houd er ook geen minderwaardigheidscomplex aan over. Ik beleef heel veel plezier aan het schrijven van deze niemendalletjes. ‘What you see, is what you get’. Zoals ik het zou vertellen, zo schrijf ik het op. Kort en simpel.

En toch…..heel af en toe slaat de onzekerheid toe. Vooral als ik een blog tegenkom die gelardeerd is met kleurrijk en intelligent taalgebruik. Of een blog waarin een gebeurtenis reflecterend wordt omschreven. Oh, als ik dat toch eens kon. Maar helaas……dat zit er gewoon niet in. Ik schrijf in ‘Jip&Janneke’-taal en dat zal altijd zo blijven.

Ik ben ruim 3 jaar geleden begonnen met bloggen op Hyves. Ik was zo overdonderd door de lieve, warme reacties van mijn collega’s toen mijn jubileum gevierd werd, dat ik bijna uit mijn vel barste. Dat moest ik ergens kwijt en tadaaa….mijn eerste blogje was geboren. Een soort van therapeutisch schrijven. Ik vond het best wel eng om een stukje van mijzelf te laten zien, ondanks dat alleen mijn hyvesvrienden het konden lezen. Maar toen ik voor het eerst een reactie kreeg op 1 van mijn verhaaltjes, liep ik op wolken, zo leuk vond ik dat. Door de jaren heen heb ik heel wat stukskes getypt. Het leukste vind ik grappige anekdotes. Ook al zijn die op het moment dat ik ze beleefd heb niet altijd grappig geweest. Maar als ik het met een kwinkslag van me af kan schrijven, is het leed snel vergeten en kan ik er met een lach op terugkijken. En nu ben ik dus hier op Blogspot aan het bloggen geslagen. Een beetje een sprong in het diepe, want je weet niet of ze gelezen worden (nou ja, ik kijk wel stiekem naar de statistieken en zet een link op Hyves en op Twitter) en je weet helemaal al niet wie ze leest. Omdat niet veel mensen mijn ‘Sjonke’s Kronkels’-blog volgen voelt het een beetje alsof ik in het luchtledige aan het lullen ben. Ach ja, dat doe ik wel vaker..….en ondertussen heb ik weer een blogje af……… ;-)

Ik zou het trouwens ontzettend leuk vinden als mensen die dit blogje lezen een reactie achterlaten. Gewoon omdat ik nieuwsgierig ben wie mijn blog bezoekt…………..

11 opmerkingen:

 1. Hai,
  Dat nuchtere,doe maar normaal, dat spreekt me juist aan,dus ga maar lekker door!!
  ik lees het met veel plezier.

  fijne week

  groetjes manuela
  Als ik het niet vergeet zal ik "reclame"voor je maken...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou en DAT heeft Manuela dus gedaan, en zie....hier ben ik dan haha. Leuk juist je schrijfstijl, en Jip en Janneke taal?? Ach heb ik ook hoor, schrijf gewoon zoals ik praat ;) Vind het vaak juist leuker ook, net alsof je elkaar dan "echt" kent en "echt" met elkaar praat toch??

  Groetjes van Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Via Manuela kom ik op je blog en natuurlijk laat ik even een reactie achter, zodat je weet dat ik geweest ben! Ik ga je volgen hoor, hou wel van Jip en Janneke verhaaltjes :)

  Een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoi ik ben ook een moeder van drie kinderen en ik heb nog niet lang een blog sins feb dus erg kort maar vind het leuk om even bij een ander te kijken een soms weer een idee op te doen een de lieve berichtjes zijn ook erg lief van de volgers groetjes rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik volg jouw gedachtenkronkels in real live en via je blog!En ja...ook ik ben opgegroeid met Jip en Janneke...dus blijf vooral in deze jouw eigen stijl doorgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marion, ik ben er ook weer eens. Leuk juist, je Jip en Janneke taal! Je wordt al beroemd :-) Groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aha dit ben je dus,ik kon geen link vinden toen ik je in mijn lijst zag staan.Gezellig hier dus ik ga je volgen,vind ik altijd zo sinister klinken als ik schrijf ik ga je volgen haha Je schrijft heel erg gezellig en daar houd ik van .Fijne dag en groetjes ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuk die gedachtenkronkels, leest beter dan de colums van al die bn- ers. Kom via Manuelea bij je en geniet nu al.. dus ga je volgen, kijk maar niet achterom al die mensen die je nu volgen brrr.

  Groet, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ook ik ben hier via Manuela en vind je blog heerlijk om te lezen! ik ga je ook volgen, leuk! en als je wilt weten wie ik ben kom gerust ook even op mijn blog kijken, van harte welkom:)

  fijne avond!
  lieve groet, Tjitske

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik meld mij ook aan Marion, want ik hou wel van die klare taal. Manuela prijsde je blog aan en ik geef haar helemaal gelijk, ik ga je volgen en als je zin heb kom je ook maar een keertje bij mij langs, mijn blogdeur staat altijd open en je bent van harte welkom.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hoiii,

  kom hier via via op jou blog, gezellig om je verhaaltjes te lezen.
  enne ga je volgen maar je bent ook welkom bij mij.

  groetjes Stina

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...