donderdag 3 maart 2011

OVER VOLGERS, AWARDS EN ANDERE BLOGZAKEN

Wow, Manuela van de blog Manuela & co heeft mij goed geholpen door reclame te maken voor mijn blog. Ik heb inmiddels een gezellig clubje volgers bij elkaar gesprokkeld. En ik volg deze mensen natuurlijk terug. Want stalken moet wel van 2 kanten komen anders wordt het eng ;-)
Uit een paar reacties begreep ik dat ik eerst niet te vinden was. Als ik op iemands blog had gereageerd, dan kon men via mijn foto niet op mijn blog komen. Had ik ook last van. Ik kon bijvoorbeeld niet op de blog van Manuela komen totdat zij een reactie bij mij achterliet en via die omweg lukte het wel. En ik heb gemerkt dat als ik via dashboard mijn volgers bekijk, ik soms op iemands blog kan komen, maar soms ook niet. Beetje verwarrend allemaal. Wie weet waar dat aan ligt?
Een tijdje geleden heb ik een aanmoedigingsaward gekregen van Antonia. Nu weet ik dat ik deze award aan 3 beginnende bloggers moet doorgeven. Maar ik ben zelf nog maar zo kort bezig, dat het moeilijk wordt om beginnende bloggers te vinden. Als iemand een tip voor mij heeft, dan hoor ik dat graag. Want ik wil wel aan mijn verplichtingen voldoen anders voel ik me schuldig.
Nu die andere blogzaken……
Jeetje, waar zal ik beginnen. Eh…bovenaan de blog dan maar. Ik zie bij bijna iedereen zo’n schitterende banner en ik weet absoluut niet hoe ik er één moet maken. Nu hoor ik iedereen denken: Je hebt er toch één. Nou ja…als ik vertel hoe ik dat ding gefabriceerd heb, dan liggen alle profs in een deuk. Op 1 of andere gratis website heb ik die banner gemaakt, maar om de code te krijgen om hem te gebruiken, moest ik registreren. Netjes gedaan en nog een keer geprobeerd en toen…..kwam er een betaalscherm. Ja doeiiii……daar doe ik niet aan mee. Vooral niet omdat ik door het woordje gratis naar deze website was gelokt. Ik heb heel goochem een printscreen gemaakt, geplakt in Paint en bewerkt in Picasa. Helaas gaat hierdoor de kwaliteit van de foto achteruit. Al bedenk ik me ineens dat dit ook kan zijn omdat ik maar een stukje van een foto heb gebruikt en dat heb vergroot .
Het volgende wat ik wil vragen is hoe je een foto als link in je sidebar kunt plaatsen. Zie ik vaak bij de give aways. Ik heb nog niks uitgeprobeerd, maar ik hoef het buskruit niet opnieuw uit te vinden dus ik vraag het gewoon.
Nou, valt toch nog mee. Niet zoveel vragen, al weet ik zeker dat er na het publiceren van dit stukje heel veel vragen naar boven komen borrelen. En die bewaar ik netjes voor een andere keer…….

8 opmerkingen:

 1. .....en nu wil het niet lukken met mijn lettergrootte. Waar kan dat nu weer aan liggen????

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé Marion, dat zijn beginnersproblemen hoor, als je even een mailtje stuurt naar mijn adres met je vragen, dan geef ik wat tips door, zo ben ik ook begonnen. Ik heb gemerkt dat er heel veel lieve behulpzame mensen in blogland zijn dus bij deze..

  Groetjes, Eefie
  eefie64@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ja het is in het begin echt eerst oefenen hoor.
  zie dat eefie je al wilt helpen, anders wil ik je ook helpen hoor, laat anders maar weten.

  liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo zie je maar ,voor je het weet heb je een rits volgers.Ik vind je banner trouwens heel mooi hoor,erger me aan die van mij want ik vind hem te groot en heb weinig geduld om hem weer te veranderen .Tips voor blogs om een Award te sturen heb ik niet ,ik doe zelf nooit aan Awards .Ook weet ik niet hoe je een link moet plaatsen aan de zijkant .Tja aan mij heb je weinig helaas ,maar ik zie dat je al hulp krijgt.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De uitleg voor het plaatsen van een link aan de zijkant heb ik kant en klaar voor je klaar staan. Als je mij even je e-mail adres laat weten, kan ik het zo naar je door sturen!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Haha, hier hetzelfde gedoe hoor. Afgelopen weekend weer even zitten zwoegen en vind het nog altijd maar zo-zo, maar ik doe het er voorlopig maar even mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Veel plezier in blogland, Marion. Het is verslavend, hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 8. En weer een nieuwe volger!!! ja ja het stopt nu niet meer hoor.....welkom in blogland.....en inderdaad wat Sassie zegt erg verslavend......dus nu pak ik de stofzuiger en ga darna dweilen....want anders zit ik alleen maar te bloggen !! hahahahahaha!!...liefs fijn weekend van mij....

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...