dinsdag 22 maart 2011

Oude, nieuwe terrine.

Hèhè...eindelijk ben ik in de gelegenheid om met mijn terrine te 'pronken'. Vorige week gekocht bij de plaatselijke Kringloper. Daar moest ik mijn bezoekje inkorten, omdat ik me niet zo lekker voelde. Koud en koortsig kwam ik thuis en werd overvallen door een (buik)griepje. Inmiddels ben ik weer opgeknapt en zelfs weer gaan werken. En vandaag was ik vrij (ik ben een part-timer met pretrooster). Vanochtend ben ik op mijn fiets gesprongen om te gaan snuffelen bij La Nostalgia, een hele mooie brocante-winkel in een geweldig sfeervol pand waar ik mijn ogen uitkeek. Op de blog van Antonia zijn foto's terug te vinden - klik- De keuken met keukenspulletjes, de badkamer met badkamerspulletjes en maar liefst 4 slaapkamers met een eigen thema.......ik had er uren kunnen ronddwalen en mijmeren over vroeger. Maar ja....het mooie weer lonkte en ik wilde lekker met mijn snufferd in de zon gaan zitten. Na een tussenstop bij de bloemist heb ik het grootste deel van de middag in de tuin vertoefd.
En dan nu....tadaa.....mijn nieuwe, oude(?) terrine.....Waarschijnlijk is ie helemaal niet oud, maar ik ben er helemaal verliefd op. De vorm, de klimop (of is het een druiventakje?)..alles vind ik er mooi aan. Alleen had ik een probleem...ik wist niet goed hoe ik hem moest 'stylen'. Ik zie bij iedereen de meest fantastische hoekjes en ik ben nog maar net begonnen en dus heb ik nog niet veel spulletjes.
Beetje rondgekeken in mijn woonkamer en toen zag ik de 2 glazen die ik eigenlijk alleen met kerst versier. De rest van het jaar staan ze een beetje nutteloos te wezen op mijn commodekast. Huppekee, op het dienblad ermee. Mijn ma had laatst een verzilverd roomstelletje meegebracht en de suikerpot met hortensia heb ik ook op het dienblad geplant.
Enneh....ik ben natuurlijk niet met lege handen bij La Nostalgia weggegaan. Ik heb 2 kleine dingetjes gekocht. Een klein glazen flesje met stolp (is het een parfumflesje? ik weet het niet, ben een groentje op dat gebied) en een mooi hartvormig label met een afbeelding van 2 engeltjes. Helaas is dat laatste niet goed te zien op de foto's. Maak ik nog een keer een nieuwe van.
Nu sta ik open voor styling-tips, dus als iemand denkt: hmmm, dat kan beter...laat het me weten.

Nog even over de spiegeltjes van de blog 'Er was eens....'. De meesten dachten dat het ooit een welkomstgeschenk bij de Ariadne is geweest en 1 iemand wist het zeker want die had ze ook.......
Is dat mysterie ook weer opgelost ;-)

12 opmerkingen:

 1. Ohhh...een terrine staat hier ook nog op het wensenlijstje, ik ben hem helaas nog nooit bij het kringloopcentrum tegen gekomen!

  Geniet van je mooie aankopen! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie terrine heb je gekocht wow,echt mazzelen hoor als je zoiets leuks vind .Wat het stylen betreft tja ,ik doe wat ik leuk vind maar als ik foto's bij anderen zie is het voor mijn gevoel altijd mooier en leuker .Ik denk dat we gewoon te onzeker zijn .Ik vind het er bij jou in elk geval heel erg mooi uitzien .Geniet er maar lekker van .
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo stalker...
  Een heel mooie terrine! heb vorige week ook één gekocht, maar nog geen foto's van gemaakt...er staan blauwe druifjes in en ik wacht tot ze een beetje groter zijn/bloeien...en het stylen, je hebt het geweldig gedaan, heel mooi zo met die andere spulletjes erbij, je hebt er ook mooie foto's van gemaakt!

  Fijn te horen dat je weer opgeknapt bent!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hé wat fijn dat je weer helemaal beter bent. Zeker met deze dagen is het zo lekker buiten toeven!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jeetje Marion, je gaat als een speer. Fijn dat je je weer beter voelt. Mooi is het hè, bij La Nostalgia. Leuke aankopen heb je gedaan, staan superleuk bij je terrine. Vind het een mooi hoekje geworden zo. Fijne lentedagen gewenst (zit zelf al een paar dagen in de tuin), groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. La Nostalgica, is dat dezelfde als waar een blogger (Veronique) iets met of voor de webshop doet?

  Je terrine is echt geweldig en zo ook je hoekje!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé een soeptrien, ja zo noemde ik hem vroeger, ik vind hem zo mooi, en je bet echt goed gestyled hoor, troost je ik heb er ook nog niet zo de hand van, maar door het bloggen leer je veel:)
  Fijn om te lezen dat je lekker genoten hebt vandaag, ben je helemaal opgeknapt??

  Zonnige groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooie zeg ,zal hier ook wel mooi staan hi hi
  Blauw is mijn kleur

  liefs maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeps groen no ja een beetje blauwig dan hi hi
  Het is geen klimop maar een druif,nu ik beter kijk hi hi

  Echt wel een geitje,kijk maar eens goed schaapjes hebben krullen

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat fijn dat je weer beter bent Marion en wat heb je een mooie terrine op de kop getikt, staat ook hoog op mijn lijstje.
  Je heb alles mooi gestyled hoor. Gewoon lekker doen zoals jij het mooi vind.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk hoor....gezellig hoekje heb je ervan gemaakt!
  Geniet ervan...alvast een fijn weekend en groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weet je, ik heb hier een heel servies van hihi
  en dat gebruik ik dagelijks, nadat mijn servieskast in de keuken met servies en al naar beneden is komen vallen.
  dit servies (winterling) heb ik tijdens onze verkeringstijd bij de Marskramer gekocht :-)
  nu na bijna 18 jaar vind ik het ook nog steeds leuk !
  mooie blog heb je, ben via via bij je gekomen, en ik ga je (achter)volgen :-)
  groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...