woensdag 9 maart 2011

NOG 1 NACHTJE SLAPEN.......

Grote broer erbij, D + N bij mij op schoot
....en dan zijn mijn dochter Daphne en zoon Nils jarig. Voor wie het zich afvraagt: ja, 't is een tweeling. In 1994 geboren, een maand te vroeg,  na een zwangerschap met complicaties. Wat waren ze klein. Nils woog bij de geboorte 1900 gram en Daphne maar 1560 gram. Tot overmaat van ramp viel dat meiske nog af ook...haar laagste gewicht was 1490 gram. En ikzelf.....kwam NA de bevalling op intensive care te liggen. Bleek het HELLP-syndroom te hebben, een ernstige zwangerschapvergiftiging.
Gelukkig knapte ik vrij snel op en mocht na 2 dagen weer naar een gewone afdeling. Daar lag ik dan, net bevallen en mijn kindjes op een andere afdeling in een couveuse. Toen de kraamtranen kwamen brachten die lieve verpleegsters mij gewoon met bed en al naar mijn babietjes toe. Na 2 weken mocht ik naar huis, maar moest de tweeling nog blijven. Op 8 april mocht ik Daphne en Nils eindelijk mee naar huis nemen.

Die twee kleintjes waren bikkels en groeiden goed, Binnen een half jaar was niet meer te zien dat ze prematuur ter wereld gekomen waren. Bij het consultatiebureau bleek dat ze toen al op de gemiddelde groeicurve zaten. Het bewijs op deze schattige foto. Twee bolle koppies....


Die tijd ligt nu dus 17 jaar achter ons en alles is goed gekomen!!! Het zijn twee heerlijke pubers met af en toe een buitje. En dat hoort erbij op die leeftijd. Morgen vieren we het heuglijke feit dat ze weer een jaartje ouder worden. Bescheiden, want het is geen 'speciale' verjaardag. Dat was vorig jaar anders . Alhoewel....toen was er door geen van beiden een Sweet Sixteen gepland en werd het toch een supergezellig, spontaan puberfeest.

Nils en Daphne, 4e en 5e van links. Donker en blond :-)
De enige keer dat we hun verjaardag niet hebben gevierd was toen ze 10 jaar werden. Was mijn 'schuld'. Ik was half januari opgenomen in het ziekenhuis, omdat ik heel erg ziek was. Mijn dochter vroeg nog: Mam, je bent op onze verjaardag toch wel thuis? Inderdaad, ik was thuis, al moet je niet vragen hoe. Ik mocht op 9 maart, na 8 weken ziekenhuis (2 verschillende ziekenhuizen), op sterven na dood geweest te zijn, 2 operaties later en een blijvende handicap, naar huis. Maar zelfs dat hebben we overwonnen.

Morgen denken we alleen maar aan alle leuke dingen. En die verdrietige dingen........die maken dat we extra genieten van alle, mooie, blije gebeurtenissen zoals de verjaardag van Daphne en Nils.
 Zo....en nu ga ik de slingers ophangen........

14 opmerkingen:

 1. Wat zul jij trots zijn op die twee (en ook op de andere), wat een leuke pubers zijn dat geworden zeg! En ooohhh...wat waren ze klein bij de geboorte, helemaal als je je bedenkt dat mijn oudste 5080 gram woog toen zij - gelukkig met een keizersnee - ter wereld kwam!

  Mijn hartelijke felicitaties en een verjaardag is altijd de moeite waard om te vieren, dat heb je zelf 7 jaar geleden helaas aan den lijve ondervonden!

  Een hele feestelijke dag gewenst! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van jullie kinderen, ik wens jullie morgen een heel leuk verjaardagsfeest!! wat leuk te lezen, onze jongens zijn ook een tweeling en geboren in 1993 zij worden in juni 18...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zul jij blij zijn dat je deze verjaardag heerlijk met je span kan vieren!!!Geniet ervan en feliciteer ze maar.
  Geweldige dag toegewenst!!!

  Groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jeetje wat een heftig verhaal meid.Maar jullie vieren samen die verjaardagen .Geniet ervan ,van je prachtige kinderen.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 5. geniet van je pubers en van harte gefeliciteerd met de verjaardag van de tweeling.

  fijne avond, liefs Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk een tweeling !! twee keer gefeliciterd hoor!!! maak er een leuke dag van lieverd,.....xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Maak er morgen maar een dubbeldik 'fèn fisje' van en alvast gefeliciteerd met die 2 pubers. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 8. he gefeliciteerd met je beide kids fijne dag toegewenst groetje rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jeetje wat een heftig verhaal...ik denk dat je dubbel en dwars van je kinderen geniet!!
  Van harte met de kinderen!
  Fijne dag en groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De tijd vliegt voorbij, zo zijn ze klein en dan ineens zijn het echte pubers.
  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van Dapne en Nils
  Maak er een leuke en gezellige dag van.

  Groetjes Carolien.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Marion, heel hartelijk gefeliciteerd met de 17e verjaardag van Daphne en Nils! Hele fijne dag gewenst voor jullie allemaal, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb nog even deze post gelezen, die me ontgaan was en wat een verhaal Marion, je heb heel wat meegemaakt. Gelukkig gaat het nu beter en heb je veel overwonnen en een paar prachtige kinderen. Wat leuk de één zo donker en je dochter een prachtig lang blond haar.
  Ik was dus toch nog op tijd met mijn felicitaties hihi.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Alsnog van harte! Leuk hoor een tweeling, ik weet er alles van als 'helft van' zijnde. Mijn man is ook een 'helft' van een tweeling maar toch is het ons niet 'gelukt' om met zoveel kans op, niet zelf een tweeling te krijgen...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...