zaterdag 19 maart 2011

Wonderbaarlijk herstel.....

Nou ja, wonderbaarlijk. Valt wel mee. Maar in tegenstelling tot gisteren voel ik me vandaag veeeeeeeel beter. En ik weet nu ook wat er aan de hand was. Ik had last van uitdrogingsverschijnselen. Om uit te leggen waarom dat bij mij zo snel kan ontstaan, moet ik ook meteen een andere onthulling doen. In een eerdere blog heb ik zijdelings al vertelt dat ik aan mijn ziekzijn in 2004 een handicap heb overgehouden. Tja...nu gooi ik het er maar uit: ik heb een stoma. (NEE, ik ben niet zielig, want na die moeilijke periode heb ik de draad van mijn leven weer opgepakt en ben verder gegaan...en ik GENIET van de kleinste dingen, want het leven is geweldig)

Die griep die ik dacht te hebben, bleek een ordinaire buikgriep. En juist omdat ik een stoma heb en nooit last heb van buikkrampen (voordeeltje), duurde het even voordat ik het doorhad.Ik hoef er tenslotte ook niet voor naar de wc te hollen (nog een voordeeltje). Ik lag dus gewoon ziek te wezen op bed zonder mij te bekommeren om dat zakske op mijn buik. Dat kreeg ik pas na anderhalve dag in de smiezen. Anderhalve dag van enorm veel vochtverlies door transpiratie, dunne ontlasting (sorry, moet ff) en veel te weinig drinken. Na mijn zielig berichtje van gisteren (vrijdag) heb ik me vermand (ik heb geen ballen, wel een zakske....hihihihi) en heb er heel de dag door voor gezorgd dat ik vocht en vooral veel zout binnenkreeg. Wat ik kon verdragen met zout, heb ik op. Cup a soup met extra zout, gekookte eitjes met extra zout, de zoutste snijwaren die ik kon vinden, zelfs chips en een paar glazen met O.R.S. oplossing. En natuurlijk de nodige glazen water en bakken thee. Vandaar mijn miraculeuze herstel. Ik ben er nog niet, want de hoofdpijn sluimert nog na en de buikgriep is nog niet helemaal over. Maar ik ben weer genoeg herstelt om te gaan stalken in blogland.

VERGEET IK BIJNA IEDEREEN TE BEDANKEN VOOR DE BETERSCHAPSWENSEN.
Een mooie roos voor jullie allemaal:

9 opmerkingen:

 1. Wat fijn dat het weer beter gaat met je .Mooi je openheid over je stoma ,niet iets om je voor te schamen hoor!En ik vond je blog van gister helemaal niet zielig,je was gewoon ziek punt uit!!.Wel lekker wat extra zout ,uhhh ik gebruik heeeeel weinig zout ,tja bloeddruk he!!Meiss zorg goed voor jezelf hoor ,en ik kan niet wachten tot je mij weer gaat 'stalken'haha
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ik ben blij dat je weer beter voelt ik heb het gisteren niet mee gekregen de hele dag op verjaardag van mijn oom ik wens je veel beterschap liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. fijnnnnnnn!! dat je je veel beter voelt! en kom maar op met je stalken hihi

  Dankjewel voor de mooie roos...

  Groetjes Michelle en nog een fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. je moet wel goed op jezelf passen hoor!!!!
  blij dat je weer beter bent...oke bijna dan..

  geniet van het lekkere weer!!!

  groetjes manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gelukkig dat het nu heel wat beter met je gaat! En stoma of geen stoma...dat maakt voor mij geen verschil, iedereen moet zijn zaakje kwijt denk ik dan maar en bovendien heb jij hier ook niet om gevraagd!

  Bedankt voor je hele lieve reactie op mijn post, ik ging er zowaar van blozen!

  Ik wens je een fijn weekend...en zorg goed voor jezelf hè? Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. fijn om te horen dat het wat beterder met je gaat, doe maar rustig aan en pas goed op jezelf.

  en dank je voor de roos, mooi!!

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat fijn dat je, je weer beter voelt, gelukkig kun je misschien een beetje genieten van de mooie zonnige dagen die komen....
  Enne doe rustig aan, jij wat meer zout, ik wat minder, net zoals Elisabeth, bloeddruk...maar ach dat is een peanut vergeleken bij het leed van anderen!!!

  Ik ga genieten van je roos en als ik een stalker tegenkom zal ik kijken of jij het bent!!!

  Lieve groetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gelukkig dat je zelf in de gaten kreeg, waardoor het even niet ging zoals het moest en je nu weer aan het opknappen bent. Geniet van de zon ... doet je vast goed dit weekend enne dank je wel voor de roos.

  Groetjes,
  Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 9. fijn dat je weer opknapt! maar doe het nog wel even rustig aan hoor!!

  zonnige zondag!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...