zondag 20 maart 2011

OPGRAVINGEN

Vele jaren geleden...oeps, wat klink ik weer oud. Maar het is ook heel wat jaartjes geleden. Minstens 10 jaar, waarschijnlijk langer. Toen mijn kinderen nog buiten speelden en diepe kuilen groeven in de zandbak bij 'het speeltuintje'. Vooral oudste zoon had er een handje van om met zijn 'schep op maat' naar olie te graven. Onvermoeibaar ging hij steeds dieper en dieper en op een dag.......vond hij iets!!!


Tot op de dag van vandaag verwonderen wij ons erover wat het precies is. 't Is een klein kistje. Op de collagefoto staat 1 afbeelding met een balpen om de maat aan te geven. We denken dat het uit de oorlogstijd stamt. Misschien heeft er munitie of een onderdeeltje van een geweer ingezeten. Op internet word ik (nog) niet veel wijzer, al heb ik wel de merknaam en een Wikipedia van deze firma teruggevonden. De firma Mauser. Wie weet er meer van?


Deze week heb ik nog een opgraving gedaan en wel in de grote doos der herinneringen. Op aanwijzing van mijn moeder vond ik een bijzondere ansichtkaart die gericht was aan 'tante' Rietje uit mijn eerdere blog. Ik heb er nog een paar, maar deze was veruit het mooist. Ik heb nu ook meer foto's en daar ga ik vast nog een keer een blog aan besteden.


Verder vind ik het een beetje mysterieus dat mijn 'tante Rietje' blog zo heel vaak bekeken is. Inmiddels 116 keer. Mijn andere blogjes gaan echt niet zo hard. Via Blogger in Draft kun je dat zo'n beetje volgen en het tellertje schoot omhoog. Bij 'verkeersbronnen' stond niks of misschien 1 of 2 bronnen en keek ik bij 'publiek' dan waren er heel veel pageviews vanuit webbrowser SimplePie. Kent of gebruikt iemand SimplePie? Ik had er eigenlijk nog nooit van gehoord. En worden daar misschien Blogspot-blogs gepromoot?

Ach, ik moet daar eigenlijk niet over zeuren. Het is eigenlijk net als wat ik afgelopen week aan mijn moeder vroeg. Of het vroeger niet pijnlijk was voor oma dat wij altijd over tante Rietje zijn blijven praten en vragen. Zeker niet, zei mijn moeder, het was pas pijnlijk geweest als we haar verzwegen hadden........

10 opmerkingen:

 1. Wat een bijzondere kist...het zou inderdaad leuk zijn om daar de preciese achtergrond van te weten!

  Ik wens je een hele fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie schat, misschien moet je ermee naar kunst en kitsch...
  Wat betreft Simple Pie, dat werkt nog niet zo goed bij blogspot, er worden weel feeds bijgehouden en het zou kunnen dat die van jou dan eruit springt,, iikee nie weten nie...

  Geniet van deze zonnige dag, warme groetjes vanaf hier, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een mooie schat heeft je zoon gevonden een paar jaar geleden dat oude heeft wel wat vind ik ik heb van mijn oma allemaal oude kaarten van in de oorlog en vlak daarna wel leuk om er af en toe even in te kijken en even de oude luchtjes ruiken hahah lieve groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bijzondere schat zeg,tja en wat het is......

  Ha ha en dat bekeken worden,daar klopt niet veel van hoor
  Bij mij staat denk ik alles stil,ik zie daar niets veranderen een beetje vaag dus

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whaaa Marion,ik snap er de ballen niet meer van
  Hier klopt het echt niet hoor
  Ga me er nog eens in verdiepen
  Ik kom er op terug,kan je me mooi helpen ha haa

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tja volgens mij wordt het gewoon tijd om naar Tussen kunst en kitch te gaan hoor met je doosje. Ik ben ook echt benieuwd geworden wat het precies is geweest!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. in september komt tussen kunst en kitsch in bergen op zoom, in het markiezenhof. ik zou hem daar eens laten zien.

  Groetjes, Natasja (C... voor alle duidelijkheid :-) )

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat leuk dat je dan zoiets vind! ik heb geen idee wat het is maar hij is leuk!!

  Voel je je weer een beetje beter vandaag??

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat gaaf dat doosje,een mauser is ook een wapen,dat was het eerst wat bij me naar binnen schoot en dat las ik ook dus op wiki...ik laat het eens aan huspup zien,wie weet...
  Zo'n schatje wil ik ook wel vinden...hahaha..
  fijne week!
  lieve groet manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi, al rondbloggend op jouw weblog uitgekomen en een beetje doorgelezen.
  Ik vind het een leuke blog en vind het leuk om te lezen. Ik meld me dan ook zeker aan als volger.
  Wat ik ook leuk om te lezen vond is dat jij net als ik een tweeling heb (wel al wat ouder) waarvan jouw dochter en een van mijn tweelingdochters dezelfde naam hebben en op dezelfde dag jarig zijn.
  Dat was ik nog niet tegen gekomen :-).
  Wat een mooie vondst van het doosje. Ik hoop dat iemand voor je de oplossing van het raadsel heeft. Helaas kan ik je niet helpen.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...