maandag 6 juni 2011

Over rommelmarkten en verdwalen.....

Zondag de leukste buurthuis-rommelmarkt tot nu toe bezocht. En dan heb ik het over de buurthuizen in mijn eigen woonplaats. Bij deze rommelmarkt waren veel mooie spullen te koop. Ik had nog maar 1 stap binnen gezet en liep al tegen een mooie, oude kolenkit aan. Beetje roestig, maar perfect als tuindecoratie. Meteen apart laten zetten, want met zo'n ding in je hand de rest van de tafels langs gaan is geen aanrader. Veel vastgepakt en ook weer veel teruggezet. Mijn huis is niet zo heel groot en veel plek om leuke hoekjes te maken heb ik niet. Toch kon ik een peper en zoutstel en een suikerstrooier niet weerstaan. Ook nog 4 'leeuwtjes'-soepkommen gekocht. Al weet ik daar op dit moment geen raad mee. Heb ik buiten op mijn sidetable geparkeerd.



Ik moest deze zondag ook op verjaardagsvisite. Naar het Belgische Essen.  Normaliter een ritje van ongeveer 20 minuten. Deze keer niet...ik heb er ruim 2 x zo lang over gedaan want ik ben gigantisch verdwaald. Hoe dat kan bij een rit die ik praktisch met mijn ogen dicht kan rijden? Tja...als Essen besluit om één of ander evenement te organiseren en alle voor mij bekende wegen afsluit, dan kom ik in de problemen. Dus ik ben als zeer onzekere, TomTomloze chauffeuse volledig de weg kwijt geraakt. In het begin bleef ik nog kalm. Het waren wel achteraf straten, maar ik dacht op de goede weg te zitten. Maar toen ik het bordje Kalmthout zag, was mijn kalmte voorbij. Tot overmaat van ramp begon mijn blaas overuren te draaien. Wiebelend, zwetend en een beetje panikerend ben ik straat in straat uit blijven rijden. Uiteindelijk kwam ik toch weer in Essen terecht. Meer geluk dan wijsheid. Ik had misschien kunnen bellen naar mijn jarige vriendin, maar zij had mij niet uit deze penarie kunnen redden.

Uiteindelijk zag ik iemand waar ik de weg aan kon vragen. Bleken deze aardige mensen nog maar pas in Essen te wonen en kenden heel de straatnaam die ik noemde nog niet. Gelukkig wisten ze me wel de weg naar een tuincentrum te wijzen en als ik die richting aan zou houden, dan zou ik volgens mijn eigen logica vanzelf in de juiste Essense wijk terecht komen. En......ja hoor....uiteindelijk belande  ik op de plaats van bestemming. Daar plofte ik alles wat ik in mijn handen had op de grond en racete naar het toilet want ja....die volle blaas. Wat een opluchting was dat. Mijn vriendin en de visite moesten hartelijk lachen om mijn hachelijke avontuur en ik heb om het hardst meegelachen. Ach ja...heb ik dat ook eens meegemaakt. Maar ik denk dat ik voor Sinterklaas toch maar een TomTom bovenaan mijn verlanglijstje zet.........

14 opmerkingen:

  1. Wat een superleuke vondsten heb je gedaan! Die kolenkit in het zink is geweldig.
    Gelukkig heb je de weg weer gevonden, wat moeten we nu zonder jou gezelllige blogpostjes hihi..
    Lieve groet Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wat een supervondsten heb je opgespeurd, de strooiers vind ik errrg mooi !!
    en ik moest wel lachen om je verhaal, maar ik kan me heel goed voorstellen hoe je, je voelde
    ik heb het eens jaren geleden in Den Haag gehad, had de verkeerde afslag genomen en kwam midden in Den Haag terecht (als bleu meisje van de Veluwe haha)
    elke keer kwam ik weer op dat zelfde rot punt uit, alles 1 richting verkeer, ohhhhh wat had ik het toen warm zeg
    Wens je een fijne dag, en ik denk dat het geen overbodige luxe is om zo'n cadeau aan de Sint te vragen :-)
    Groetjes Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hoi wat een leuke dingen heb je geschort een verdwalen doen we allemaal wel eens is het niet in het auto dan wel op de fiets of lekker even weg dwalen hahah groetjes rommy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Oh jee, over mijn richtingsgevoel zal ik maar zwijgen .... Mijn 'mevrouw' in de auto is iemand die altijd met me mee rijdt, ik kan niet zonder haar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat zou mij ook gebeuren hoor Marion als er omleiding is :-) Leuke aanwinsten heb je gevonden, superplaatje zo met de hartjes op de achtergrond! Fijne week, lieve groetjes Anja

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi marion,

    Hoe weet jij al die buurhuisrommelmarken toch te vinden. Als je er binnenkort nog een weet op zondag vertel het me dan.
    kan ik op zondag ook eens lekker gaan neuzen.
    Gelukkig heb je de weg weer gevonden in essen.

    liefs colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Haha heel herkenbaar en dan zo nerveus worden dat je dringend moet plassen, ik stop gewoon aan de kant en ga de bosjes in hoor (als die er zijn tenminste ;-))...)en gps moet hier altijd mee, maarja die heeft ook kuren dus daar kan je ook niet op rekenen...

    Leuke spulletjes heb je gescoord, de kolenkit vind ik gaaf!

    Fijne week!
    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Als ik in den helder moet zijn kom ik ook in valkenburg uit hoor zonder tomtom.
    Ik neem hem echt overal mee naar toe.
    Kan me indenken dat de visite een leuk verhaal had aan jouw avontuur maar....laat het maar bij die ene keer blijven.

    Wens je een gezellige week.
    Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een heerlijk verhaal (achteraf dan) Hier is gelukkig een tomtom aanwezig, anders kwam er bij mij ook niets van terecht. Leuke vondsten heb je gedaan, daar ga je vast weer mooie plekjes voor vinden.

    Fijne dag,
    Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Wat een toestanden...gelukkig ben je er uiteindelijk gekomen! Sinterklaas duurt trouwens nog een half jaar, het is te hopen dat je niet eerder de weg op hoeft hihi!

    Heb je trouwens nog gehoord hoe het met die smurrie is afgelopen? Ik vind het zó goed dat ik de bereidheid heb gehad om het hele verhaal te lezen, dan wil ik natuurlijk ook over de afloop worden geïnformeerd haha!

    Een fijne avond! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Waren de cadeautjes nog heel die je zomaar uit je handen liet vallen???
    Een ramp verdwalen en je komt er wel,maar toch het gevoel ik ben de weg kwijt.Je had ook heel hard HELP kunnen roepen!!!
    Leuke spullen trouwens, ja je huis is snel te vol...


    Lieve groet,
    Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  12. @Ingrid (en anderen die het willen weten) Het vieze toilet op de jeugdafdeling (zie vorig blogje) is door de schoonmakers gepoetst. Deze mensen doen hun werk voordat de biebmiepen komen werken dus details heb ik niet. Alleen dat de stank nogal bleef hangen en de hele dag de ramen hebben opengestaan. Toen ik halverwege de middag een rondje jeugdbieb maakte, rook ik niks meer.....

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Ik heb de genen van mijn pa meegekregen en heb een inwendige tom-tom en cross overal naar toe, toch wel een tomtommetje aangeschaft omdat ik voor mijn werk soms nog wel eens in uithoekjes moet zijn en dan hoef ik vooraf niet op plattegrondjes te staren maar zie ik het op mijn schermke :-) ... en dan gaan het soms ook gewoon mis hoor, juist omdat ik te goed luister naar zo'n dom-dom en bij rechts ook gelijk rechtsaf ga ipv even naar de afstand te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Leuke spulletjes weer ,die soepkommen zag ik laatst ook ergens 2 stuks dan ,laat ik ze staan arghhh balen later !!Gelukkig heb je het toch droog gehouden tijdens je verdwaal avontuur haha .Moet ook wel lachen om de reactie van Ingrid ,wat een toestand was dat he ,en dan nog zolang stank brrrr.fijne week
    Liefs Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...