zaterdag 11 juni 2011

Joehoe....kom maar tevoorschijn......

....oftewel, waar zijn de mensen die volgens het tellertje mijn blog volgen en die er helemaal niet zijn.
Zo vreemd.....gisteren stond de teller op 54 en vanochtend ineens op 55. Ikke denken: joepie...nieuwe volger. Maareh....niks hoor. Ik tellen en nog eens tellen. En volgens mijn rekensommetje zijn het er toch echt maar 52. Hebben meer mensen hier last van? Nou ja last....da's een groot woord natuurlijk. Ik heb er niet echt last van. Het is eerder een beetje raadselachtig.

Ook raadselachtig zijn 2 van mijn volgers. Wat ik ook probeer, ik kan hun blog niet vinden. Misschien hebben ze geen blog. Misschien is hier sprake van éénrichtingsverkeer. Al maakt me dat heel erg nieuwsgierig. Want van alle andere volgers kan ik wel hun verhaaltjes lezen. Zal ik de namen noemen van mijn niet terug te volgen 'stalkers'? Ach ja, waarom niet. Er zijn vast meer mensen die zo heten. Ik zal hun anonimiteit heus niet prijsgeven hiermee. Het zijn 'M. Clay' en 'I.'. Mochten jullie dit lezen.....een berichtje zou leuk zijn :-), want ik laat jullie niet opzettelijk links liggen. Ik kan jullie gewoon niet vinden.

Gisteren nog even naar een tuincentrum geweest. Heus, het was maar eventjes. Er was niemand!!!!! Alleen personeel. Ik heb alle schappen wel 5 keer langsgelopen. Niemand liep me voor de voeten en er stond geen karretje in de weg. HEERLIJK. Ik moest nodig wat perkgoed hebben. Mijn viooltjes zagen er niet meer uit. Toen ik vanmiddag alles aan het oppotten was, begon meteen de zon te schijnen. Eenmaal klaar weer een fikse regenbui. Ik heb nog in dubio gestaan of ik meer perkgoed moest gaan kopen, maar ik denk niet dat ik daarmee invloed op de weergoden had kunnen uitoefenen.

Hier het resultaat. Links 'voor' (toen de violen op hun best waren) en rechts 'na' de metamorfose. Het is nog wat ieletjes, maar het gaat vanzelf groeien. Althans....dat hoop ik.....


Voor de kan in de tuinkast wil ik een nepperd kopen. Ik ben bang dat ie kapot gaat als ik er echte plantjes in zet. Heeft veel geleden door die paar maanden viooltjes. Ik heb deze kan al jaren. Ooit gekocht in een winkeltje in één van de Belgische kustplaatsjes. Ik denk dat het Blankenberge was al weet ik het niet zeker meer. Is voor mij een herinnering aan een ontzettend leuke vakantie met fantastisch weer......


Ik moet alleen de solanum nog in een pot zetten en een hele mooie ridderspoor in mijn tuin. Misschien morgen....hopelijk schijnt dan de zon........

23 opmerkingen:

 1. Bij mijn profiel kan je niet zien welke blogs ik volg en volgens mij zie je mijn naam ook niet bij de volgers staan? Geen idee eigenlijk.
  Ik heb ook volgers op mijn blog staan waarvan ik het een en ander afvraag.
  Dit heeft mede ook ermee te maken dat ik niet zonder reden ben overgestapt naar een ander blog. Het maakt mij een beetje achterdochtig.
  Ik heb ook genoeg volgers zonder een blog en heb geen flauw idee wie ze zijn.
  Dat er niet zoveel mensen op mijn blogs reageren kan ik nog wel een beetje begrijpen. Ik reageer vrij weinig terug omdat ik er helaas nog niet echt de tijd voor vind om bij iedereen te reageren, hoe graag ik ook zou willen.
  Maar net als jij vraag ik het mij ook vaak af wie nu wie is.
  Wat heerlijk dat je zo vrij in het tuincentrum heb kunnen rondlopen. Lekker relaxed.
  De metamorfose ziet er ook mooi uit.
  Fijn weekend.

  Groetjes Babette

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn 32 volgers zijn er echt 32, niet meer en ook niet minder ... Uit ervaring weet ik dat niet iedere volger een blog heeft en dat niet iedere volger de behoefte heeft om berichtjes achter te laten. Mijn blog wordt vaak gelezen, meestal door mensen die geen volger zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als je bij jouw volgers trouwens op 'volgende' blijft klikken tot op de 4e blz, zie je staan 'volgers (52)'. Weer een bloggerfoutje?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik sluit me aan bij Inge, 'k heb veel anonieme lezers en ook volgers die nooit een berichtje achterlaten. Dat hoeft toch ook niet steeds (al waardeer ik ook zeer alle reacties), ik kan ook niet overal en bij iedereen gaan reageren...heb ook nog een huishouden ;-)
  Volgens aantal heb ik 54 volgers, maar eentje valt eraf als je ze allemaal gaat bekijken, in werkelijkheid dus 53.
  Fijn weekend, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Inge Dat had ik ook al ontdekt. Op het einde zijn het er netjes 52. Waarom blijft het tellertje op mijn blog dan hardnekkig 55 aangeven.

  @Jolanda Anonieme lezers heb je altijd met een openbare blog. Het zijn de anonieme volgers waar ik nieuwsgierig naar ben :-) Maar ik lig er niet wakker van hoor!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga mijn volgers echt niet na tellen hoor !! whahahahha....raak ik de tel kwijt .....ik maak me daar niet zo druk over...weet je wat enger is.....de mensen die je blog gewoon lezen......de stille zeg maar en dat zijn er heel veel.....kwam ik achter op de tuindagen......maar ook leuk hoor natuurlijk.......de teller van de dag pagina vieuws doet ook vreemd ik heb opeens meer dan 1000 soms wel 1500 mensen per dag op mijn blog...klopt nooit volgens mij...maar ach al zou er 1 iemand kijken ik vind bloggen veel te leuk...fijn weekend...liefs van mij...xxx..

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is hier ook zo hoor, als je tot einde volgers gaat zijn het er minder, maar ook anonieme want daar vind ik niets van terug...maar maakt het iets uit? ik sta daar niet echt bij stil...er zijn er ook die wel een blog hebben maar dit niet zichtbaar maken, waarom? mss hebben ze nog niets te tonen...? willen ze eerst weten hoe alles werkt?

  Leuk je plantjes en tuinkast!! hup ga nog wat viooltjes halen dan blijft de regen mss weg...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja die volgers is iets raars. Reacties geven op een blogberichtje vergt toch wel wat tijd en de meeste mensen hebben dat niet. Ik denk ook dat je veel meer lezers hebt dan volgers. Maar inderdaad soms zou ik ook wat meer reacties willen gewoon omdat je dan weet dat je berichten niet voor niets zijn.
  Nog een fijn weekend
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mijn volgers-aantal heeft ook een verschil van 7, het verschil is er ook altijd geweest al was het eerst 1 a 2 en liep het steeds verder op.

  Ik denk dat heel veel lezers geen volgers zijn maar je blog bij hun favorieten hebben opgeslagen, waardoor je toch veel bezoekers hebt. Bij mij loopt het aantal bezoekers per dag juist terug, maar dat kan ook met het mooie weer te maken hebben. Zolang mijn vaste volgers (waar je toch een band mee opbouwt) maar lekker langs komen, vind ik het prima!

  Ik wens je nog een fijn Pinksterweekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb mijn volgers eigenlijk ook nooit geteld, maar zie wel dat het aantal af en toe schommelt, dan zomaar opeens weer 1 of 2 minder, misschien een paar twijfelaars hahaha.
  En ik kan ook niet bij iedere volger zien of zij een blog hebben, ik denk dat je dit af kan schermen.
  Je heb weer mooie blommen in de bakjes Marion, ik heb laatst ook de Violen vervangen.
  Fijne avond en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoezo nieuwsgierig ;-) hihi
  Mijn teller is nadat blogger een paar weken geleden zo vreemd deed 1 1/2 week foetsie geweest. Nu is ie op wonderbaarlijke wijze ineens terug. Er gebeuren vreemde dingen in blogland.

  Ik heb heel veel stille lezers. Gewoon omdat ze ons wel en wee graag volgen vooral nu mijn wederhelft ernstig ziek is. Als ik in het dorp kom verbaas ik me daar telkens over. Jammer dat in verhouding maar zo heel weinig mensen een berichtje achterlaten. Blijkbaar is er toch enige schroom / onwetendheid.

  En ja, ik ben soms ook best nieuwsgierig wie die stille lezers dan wel niet allemaal zijn. Ik heb overigens mijn volgers niet precies geteld of dat ook overeenkomt met het getal wat wordt aangegeven. Niet zo belangrijk ;-)

  Enne gezellig ziet het eruit met je nieuwe plantjes !!!
  FIJN PINKSTERWEEKEND
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vanaf het moment dat ik overstapte naar Google Chrome (vanuit Explorer), zie ik op de blogs die ik al volg, dat mijn foto'tje er niet boven staat. Dus begon ik te twijfelen, en ging een blog volgen...maar dan staat er ineens, dat ik hem al volg...heel vreemd.

  Maar op mijn dashboard staat wel alles...

  Ik laat het maar zo, in de hoop dat ze ergens 'achter de schermen' bezig zijn om de boel nog beter te maken ;-)

  Liefs, en nog een fijn Pinksterweekend!
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet eerlijk gezegd een beetje lachen om het volgers gebeuren ,bij mij wisselt het ook wel eens maar ik kijk het nooit na .Statistieken kijk ik ook zelden of nooit .Toen jij je aangemeld had als volger bij mij kon ik ook je blog nergens vinden ,tot je reageerde bij mij ,toen kon ik je blog pas bekijken .Maar waarom de namen van de twee volgers ''stalkers'' ??? Heb je last van ze dan vraag ik me af ,doen ze vervelende dingen ? Joh maak je niet zo druk ! .In elk geval ziet je tuin er heel gezellig uit zo met je nieuwe bloeiers .Fijn weekend ,liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij de allereerste volgers klonk hier gewoon gejuich als er weer eentje bij kwam, zo leuk! Mensen die de moeite nemen om je blog te lezen, je te gaan volgen en berichtjes achter te laten, wauw!

  Inmiddels ietsje meer volgers (en lezers) maar het aantal dat een berichtje achterlaat is toch wel een bijna vast cluppie ... en dat vind ik al super en let daardoor eigenlijk niet eens meer zo op dat volgersgetalletje.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ben ik weer even.Ook ik heb een aantal mensen van wie ik geen flauw idee heb wie ze zijn ,best jammer .Het zou wel leuk zijn om dan van deze mensen BV 1 keer een berichtje te krijgen waarom ze je blog volgen en waarom ze niet of beter Nooit reageren .Tekst aanpassen?? ben je mal joh .
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Je hebt je tuin weer heerlijk opgefleurd. Bij mij staan er ook nog wat violen die nodig vervangen moeten worden voor iets nieuws maar ik heb nog geen tijd gehad. De pinksterdagen zijn ook helemaal volgeboekt dus het moet nog even wachten. Fijne dagen, groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 17. met die volgers snap ik ook niet, bij mij veranderd het vaak van aantal, maar kan er vaak niet achter komen wie dan nieuw is, of ook wel enkel, wie zich afmeld
  probeer bij nieuwe volgers ook altijd even een kijkje te nemen, maar op een gegeven moment is daar de tijd niet altijd meer voor, maar ik herken me in jouw dilemma hihi
  je tuin staat er weer gezellig bij !
  Fijne Pinksteren
  groetjes Yvon

  BeantwoordenVerwijderen
 18. ja die volgers..daar snap ik ook niks van..ik zou ook niet weten hoe ik van sommige hun blog kan vinden
  je tuintje staat er weer heerlijk bij zo met de pinksteren...het is hier heerlijk weer trouwens..echt genieten
  liefs hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. O, Marjon wat heb je losgemaakt, ik he al je reacties even gelezen, de ene volger vliegt de andere in de haren....maar ik herken het,al er een volger bij komt, wil ik graag even reageren, maar dat lukt dan niet en als iemand mij gaat volgen dan denk ik, waarom laat je dan geen reactie achter al is het maar voor 1 keer om te melden dat je volger wordt!!
  Ik probeer het wel altijd, maar er zijn mensen die nooit bij mij terugkomen, dan denk ik, ik ben blij met de vaste groep die reageert, dat zijn de ECHTE:))))

  Heel fijne dagen, geniet van je mooie blommetjes:)))Hier is het nu stralend..ja en ik zit even binnen, de soep in de gaten houden,ha,ha.

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 20. hoi het ziet er leuk uit in je tuin een wat die volgers betreft ik hou het niet allemaal bij maar ik snap wel dat je het graag wil weten groetjes rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Volgers.....ik hou het absoluut niet bij. Ik waardeer het wel heel erg als m'n vaste blogsters me een bezoekje brengen en een reactie achterlaten.
  Dat zijn dan 'mijn volgers'!!

  Fijne dag ennuh....bedankt voor je altijd lieve reacties op m'n blog!!!

  Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Oops, sorry. Ik had er geen idee van dat het de bedoeling is om zelf ook een blog te hebben.
  Misschien wel een idee, ik denk alleen niet dat ik iets te melden heb. Jou blog is echt gezellig, dat lukt mij voor geen meter. Ik denk trouwens ook niet dat er uberhaupt iemand geinyereseerd is in hoeveel ik aan een quilt gewerkt heb per dag.
  Ah, en je weet vat wel wie ik ben.

  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Wat een heerlijke foto`s van je tuin,je ridderspoor is prachtig van kleur en ook wij hebben volgers die zelf geen blog hebben en die we niet kunnen bereiken,fijne middag vandaag,xxx.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...