vrijdag 17 juni 2011

Ik ben best volwassen.......soms.....

.....maar soms komt het kind in mij naar boven. Daar durf ik gerust voor uit te komen. Geïnspireerd door haar blog doe ik ook een bekentenis. Ik ben al sinds dat de eerste film uitkwam helemaal gek van Toy Story. Toen de Appie (A. H.eijn) vorig jaar met die poppetjes kwam, begonnen mijn ogen te schitteren.
HEBBEN…..HEBBEN…..HEBBEN…..dacht ik, toen ik voor het eerst de Buzz Lightyear-reclame op tv zag. En nee....niet dat Buzz Lightyear-pak, maar natuurlijk die figuurtjes.

Het sparen kwam langzaam op gang. Ik was nog net niet gek genoeg (scheelde niet veel) om lukraak boodschappen te doen om maar aan die figuurtjes te komen. Pas in week 3 van de actie kon ik mijn slag slaan. Toen had ‘de Appie’ goeie aanbiedingen. Het was geen grote slag, maar het begin was er. Van een kennis van mijn ouders kreeg ik nog meer poppetjes. Helaas geen Buzz of Woody. Tijdens de laatste week van de actie nog een keer boodschappen bij AH gedaan en…….nog steeds zaten mijn 2 favorieten er niet bij. Inmiddels was de gekte overgeslagen naar mijn zoons. Oudste ruilde figuurtjes met zijn vriendin en jongste wist er nog een paar extra te vergaren (Mevrouw zegt: Wil jij ze hebben? N. zegt: Jaaaa, die spaart mijn broertje, terwijl hijzelf de jongste is…lol) En ik……….ik maakte een groepsfoto van de Toy Story sterren, plaatste een wiewatwaar op Hyves en verzoende me met het feit dat ik Buzz en Woody niet had. Het was niet eens een oproep en toch kreeg ik een reactie. Mijn buurmeisje Bo had deze 2 ‘actiehelden’ dubbel en wilde best ruilen. Wow….wat was ik blij….en de kids ook (Van wie hebben ze dat??!!) Op de valreep kon oudste zoon het ontbrekende varkentje (Ham) nog ruilen en zo kregen we onze verzameling compleet.Nu mijn gekte:
Ik wilde deze figuurtjes wel op een leuke manier bewaren dus ging op zoek naar een ongebruikt 3-D lijstje. Vond er 1 op de kamer van jongste zoon. Op internet zocht ik naar het behang van Andy's kamer en printte het uit. Dochter kerkende het meteen. Riep: Heeeey, hoe kom jij aan het behang van Andy. Zo diepgeworteld zit onze passie voor Toy Story. Dit werd het resultaat:Hoe het komt dat we allemaal zo gek zijn op Toy Story??
Toen de film in (ik meen) 1995 op video uitkwam, kocht ik hem voor onder de kerstboom. Die bewuste kerstvakantie is de film iedere dag 2 x bekeken door oudste zoon. Ik keek mee en kon hem na zoveelste keer dromen. Vond hem ook zoooooo leuk en hij verveelde nooit. Vooral de grapjes die er voor volwassenen inzitten en de kids toen nog niet snapten. De videoband van het eerste deel was zo vaak bekeken dat hij volledig naar de filistijnen was en toen deel 2 uitkwam heb ik het eerste deel meteen vervangen. Destijds hadden we nog geen dvd-speler. Inmiddels hebben we deel 3 op dvd en die film is ook weer subliem. Toen 1 van de jongens hem een keer 's avond tegen twaalven opzette, zaten we ineens met zijn vieren (manlief heeft geen last van het Toy Story-virus) tot midden in de nacht Toy Story te kijken. Duizenden keren hebben we de zin 'Was je bang, eerlijk zeggen' van Rex gebruikt. En wat denk je van 'Op naar de sterren en daar voorbij'. GEWELDIG. Ik denk dat ik binnenkort een Toy Story-marathon houd....misschien dit weekend wel. 't Is toch pestweer.........

17 opmerkingen:

 1. Ik ben geen fan, maar heb toch ademloos je verhaal gelezen....zo leuk om dit te lezen en vooral de manier waarop jullie aan de "gekte"zijn gekomen...
  Je hebt op een creatieve manier de figuurtjes ingelijst..hulde aan jou.
  Wie weet komt er een keer een film waarin jullie een gastrol krijgen:))of dat ze je stem willen gebruiken...
  Ik heb er van genoten, de Sjonkestory:)))

  Veel plezier, misschien is je marathon al begonnen????

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij ligt hier op zolder minstens één videoband, ik weet zeker dat mijn dochters er ook regelmatig naar keken. Maar van die gekte heb ik weinig gemerkt, maar elke gek zijn gebrek hihi. Ik herken het wel want manlief heeft ook een verzameltic en als hij door iets besmet is, is de bereidheid voor een complete verzameling ook bijzonder groot :-)!

  Succes met de marathon!!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hahaha ik heb er ook van genoten:))
  wens je heel veel plezier dit weekend met de marathon het is er inderdaad weer voor, lekker op de bank met z'n allen, cola en chips en jullie vermaken je wel:))

  fijn weekend!!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Grappig hoor die verzamelwoede ... ik ken het nog van toen onze kinderen klein waren flippo's daar begon het geloof ik mee en wat daarna allemaal wel niet langs kwam ik weet het niet meer maar je hebt je toy story verzameling op een leuke manier neer gezet ... heel creatief.

  Fijn weekend ....... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hihi Leuk hoor zo'n ''gekte'' .Ik ken dit hele gebeuren niet ,poppetjes film?? Ik kom ook heel weinig bij Appie dus dat heb ik gemist blijkbaar.Genieten jullie maar lekker van je verzameling
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ssssssssshhhhhhhhtttttttt ... niet doorvertellen, maarre ik heb dat met ene heer Mickey M. en hier en daar zie je hem (weliswaar verdekt in zwart-wit) in huis opduiken.

  Allemaal Disney fans hier in huis, kan hele teksten dromen uit de classics :-) ... kleine neefje (heeft ook ouders als fan haha) is inmiddels van Cars over naar Toy Story ... heel zijn verjaardagsfeestje was in die stijl, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahahahahh !! wat leuk !! dat heb ik een beetje met winnie de pooh......maar sinds we verhuist zijn zie je daar niks meer van...zit nog in een niet uitgepakte doos......alleen het peper en zout stelletje op de koelkast enne dat ene schiderij getekend door een goed vriend op de slaapkamer meer niet...echttt....liefs fijn weekend....van mij...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oooohhh, wat leuk!!
  Ik ben ook een Toy-Story fan van het eerste uur. Ik dacht dat ik de enige 40+ fan was(hi hi). Ik heb zelf een verzameling figuurtjes van de MacDonald. Ook heb ik een paar grote poppen. Ik had ze graag even op de foto gezet, maar dat hou je van me tegoed. Ik heb nl. net alles ingepakt omdat we binnenkort gaan verhuizen.
  Groetjes, Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 9. wat een heerlijk verhaal!! nee, ik verklaar je niet voor gek..(zei zij met haar poppenhuizen.. ;)) dat is toch heerlijk...
  lekker genieten van je marathon!!!

  fijn weekend
  groetjes manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat maakt het uit we hebben allemaal wel iets waar we gek op zijn ik ben gek op beren al mijn hele leven maakt ook niet uit wat iemand daar van vind ik vind het leuk een op de bank heb ik een hele grote beer zitten mijn man hahaha liefs rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb alleen Toy story 1 nog maar gezien, als ik langs een winkel kom kijk ik voor animatiefilms, nu dus op zoek naar de andere delen van Toy story ;-)) laatst was ik op een rommelmarkt en daar lag een kleine stoffen pop van één van de baby's van Shrek, ik had zo de neiging om ze mee te nemen, maar heb het niet gedaan, jo m'n man keek maar heel bedenkelijk, ik ga hem vertellen van jou verzameling hihi dan begrijpt hij mss waarom ik die pop wilde kopen, wil ze wel allemaal ;-)
  Leuk hoe je dat kastje hebt gemaakt ook met het behang afprinten! ;-) een mooi plekje voor je verzameling!

  Welke marathon??? heb ik weer iets gemist???

  Fijn weekend
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooo, oke hihi veel plezier met de marathon! amai, nu lees ik het ook bij je verhaal, ik was teveel met die uitsprak bezig "op naar de sterren en daar voorbij" ik zag zo de film weer voor me...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Haha wat een verhaal! Ik kom nooit bij de Albert Heijn dus ken er niets van. Fijn weekend. Groetjes Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik ben nergens echt fan van, heb ook geen verzamelwoede(s) maar ben wel altijd fervente stickerboekvoetbalplaatjesplakker of flippoverzamelaar geweest ... voor: juist ja, anderen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier nog iemand die dol is op films, waaronder ook veel animatie, dus ik zit hier te genieten van jouw post. Toy Story vond ik ook geweldig en laatst hebben we Verschrikkelijke ikke gekeken, ook zo'n leuke film.
  Wat heb je dat leuk gedaan al die figuurtjes in een 3D-lijst en hetzelfde behang als in de film.
  Ik zal je niet langer storen want jij zit nu met een zak popcorn op schoot alle films weer te bekijken.
  Fijne avond en een lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Hahha dit is toch megaleuk!!! Wij doen hier ook aan hoor, alleen verdwijnen deze dingen in een doos waar vervolgens nooit meer naar wordt omgekeken.

  Fijn weekend!
  Gerreke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. GEWELDIG
  ook wij hebben Toy Story letterlijk grijs gedraaid.
  De kids zaten altijd ademloos voor de buis hihi
  Léuk je verzameling !!!!!
  FIJNE ZONDAG
  "Op naar de sterren en daar voorbij" :-)
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...