maandag 20 juni 2011

Date met een Dummy

afbeelding van internet

Morgen (dinsdag) heb ik mijn jaarlijkse DATE MET EEN DUMMY......
......en blij dat ik daar mee ben. Ik zit er al weken naar uit te kijken.
NOT!!!

Vorig jaar besliste de leiding dat alle biebmedewerkers op BHV-cursus moesten. Dus ook paniekmiep numero UNO. En omdat het EHBO-diploma niks meer waard is als je niet jaarlijks een opfriscursus volgt, ben ik morgen weer de klos.
Ik hoop echt en oprecht dat ik NOOIT, maar dan ook helemaal NOOIT datgene wat ik morgen ga oefenen ooit in real life zal moeten gebruiken. Ik werk niet voor niks tussen de biebboeken. Moet niks van 'het medische' hebben. Jaren terug moest bij mij een operatiewond 2 x per dag verzorgd worden......ik kon er niet eens naar kijken en dat was nog wel mijn eigen lijf!!!!

Ik heb groot respect voor alle beroepen in de medische wereld. Vooral voor de verpleging en thuiszorgmensen. Maar het idee dat ik iemand die een hartaanval krijgt moet reanimeren, bezorgt mij nachtmerries. En dan heb ik het nog niet gehad over bloederige ongelukken of enge arm-of beenbreuken. Brrr......Al sturen ze me iedere dag op cursus, dan zal ik nog geen Florence Nightingale worden.

En in geval van brand..........weet ik de nooduitgangen wel te vinden hoor!!!! Je denkt toch zeker niet dat ik tijd ga verdoen om te proberen een brandje zelf te blussen. Hallooooo.....'t is de bieb, met veel boeken en boeken zijn van hoogst brandbaar materiaal gemaakt dus.....wegwezen is het devies!!!!

Ach, morgen overleef ik wel al moet ik om KWART OVER 7 klaar staan omdat ik meerijd met een collega. Maar of onze biebbezoekers het overleven in geval van een calamiteit als ik dienst heb......mwa....kweetniet.....

13 opmerkingen:

 1. Ik ben ook niet het type dat vrolijk ieders achterwerk zou schoonpoetsen, het resultaat van misselijke magen zou opruimen etc.. Ik heb jaren geleden een paar weken in het ziekenhuis gelegen (i.v.m. een ontstoken alvleesklier, las ik nou laatst ergens niet dat jij dat ook hebt gehad?)...en daar heb ik enorme bewondering gekregen voor verplegend personeel! Alle ellende die ik produceerde ruimden ze fluitend op. Petje af!

  Eh...succes morgen :-)! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik snap helemaal wat je bedoelt ik heb 3 jongens hoe vaak ik niet net aan niet of juist wel van mijn houtje ben gegaan bij bloederige calamiteiten ontplofte steenpuisten klaplongen gebroken pink enz enz niet te tellen ...
  Heel veel succes morgen ... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hahahaha ...
  dan mag een mens niet hopen dat ie toevallig bij je in de buurt is als de nood aan de man / vrouw komt ;-) SUCCES
  Lieve groetjes, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach gossie..... Ik wens je heel veel sterkte morgen hoor! Maar ook veel plezier met Dummy.

  Groetjes, Peet

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja deze dagen zijn leuk, oefenen is altijd dolle pret bij ons, totdat het alarm afgaat dan rennen we in volle vaart met 85 kleuters de school uit....als sirenes!!! Bij de laatste oefening stonden wij al buiten voordat het alarm was afgegaan...de brandweer was erg blij,niet dus!!
  Bij jouw brandende boeken zou ik ook naar buiten rennen hoor, heel veel succes en serieuze oefeningen:)))

  Lieve groetjes,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 'k Heb ook weleens een cursus gedaan, dat was EHBO bij kinderen. Maar ik ben ook niet zo'n medisch wonder. Wat dat betreft steken wij zo'n beetje hetzelfde in elkaar... Zou ook graag biebmiep zijn, 't was 1 van de studies waarover ik twijfelde...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ha ha de oefeningen,hoop voor je dat je het niet in de praktijk moet uitoefen
  Ik denk als het zover is je automatisch handeld,de klap komt daarna

  Succes morgen
  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik val al flauw als ik nog maar een beetje bloed zie...echteg in techteg!

  Succes morgen en sterkte, jij liever dan ik...;-))

  Fijne avond!
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik word nergens koud of warm van, maar die herhalingslessen vind ik niks aan. Ik hoop nooit iemand te moeten reanimeren, maar vind het wel fijn dat ik het kan, mocht het nodig zijn.
  Succes morgen!
  Lieve groet, Renny

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Haha, ik heb dus hetzelfde idee als jou. Ik wordt al misselijk als ik aan bepaalde medische dingen denk. En zou ook niet weten wat te doen als er bij mij in de winkel iets gebeurd.
  Nog bedankt voor het linkje van mijn give away.
  En veel succes morgen.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik heb ook niets met bloed, EHBO, etc., etc. Mijn man mag zijn tetanusspuitjes fijn zelf zetten ... Succes dus morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kan me voorstellen dat jij liever 'tussen de boeken' bent vandaag dan dat je met zo'n dummy moet aanrommelen ... tis maar één dagje en hopelijk inderdaad nooit nodig in praktijk. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoe is je dag geweest? Heb je het overleefd? Hopelijk! Fijne avond. Lieve groet Janneke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...