zondag 19 juni 2011

Naar het buitenland en terug

Nee hoor....voor Vaderdag hoefde ik niet naar het buitenland. Mijn ouders wonen maar 5 minuten fietsen bij  mij vandaan. Ben ik vanochtend even geweest en heb er een heerlijk stuk monchoutaart op. We hebben nog oude foto's gekeken en da's altijd leuk. Herinneringen ophalen. Nou ja, die van mijn pa en ma, want ik was toen nog niet geboren. Ik vroeg of ze het oude fototoestel nog hadden en of ik dat mocht hebben voor dochter Daphne. Fotograferen is haar hobby. Kwam er ineens een heel ander toestel uit de kast tevoorschijn. Ze wisten absoluut niet meer waar het vandaan kwam. Maakt niet uit. Ik heb het meegenomen en Daphne vond het hartstikke leuk.....


Manlief vond gisteren een kleine verrassing op zijn hoofdkussen. Een weinig origineel biermandje. Vaderdag is altijd lastig als je man het hele weekend moet werken. Hij roept sowieso altijd dat ie niks hoeft. Van mij mogen dit soort dagen afgeschaft worden, maar da's misschien tegen het zere been van velen (sorry)

De reis naar het buitenland vond in de middag plaats. Ik woon vlakbij de Belgische grens dus het was niet echt een wereldreis. Met mijn vaste zondag-maatje W. ging ik naar de Quarantainestallen in Essen. Hier is het iedere zondag rommelmarkt. En inderdaad veel rommel. Maar ook wel goeie spullen dus als je een keer niks te doen hebt op zondag is dat mooi te combineren met een uitstapje naar het Outletcentrum Rosada in Roosendaal. Er waren bij de Stallen best wel wat kleinmeubeltjes die met een likje verf voor brocante door konden gaan. Ik kocht mijn tweede suikerstrooier, een cameraatje (merkplaatje was eraf, maar het was maar 50 ct)), een zinken vergiet en....tadaa....mijn derde grijsgewolkte item....een grote pan!!!


Nog een mooi verhaal gehoord. De dame waar ik de suikerstrooier en cameraatje kocht, stond er voorlopig voor het laatst. We maakten een praatje en het blijkt dat deze 74-jarige mevrouw voor 2 maanden naar Congo vertrekt om als vrijwilligster in een tehuis voor straatkinderen te werken. Zij verkoopt spullen op de rommelmarkt om geld bijeen te sparen en normaal stuurt zij  het geld op. Nu ging ze zelf weer een keer. Ze had dit al eerder gedaan, maar dat was al een hele poos geleden. Mijn vriendin en ik waren helemaal ontroerd door het verhaal van deze krasse oude dame met heel groot hart. Ik heb spijt dat ik niet veel meer spulletjes bij haar gekocht heb. Stonden nog leuke emaille schalen. Hopelijk zien we haar in september weer terug......

Ik wil ook even iedereen bedanken voor de lieve felicitaties voor het slagen van mijn dochter!!!!! Een lekkere tompoes voor jullie allemaal.........

10 opmerkingen:

 1. Haha...ineens zie ik overal monchoutaart opduiken, dat vind ik zo ontzettend lekker!!!

  Wat een mooi verhaal van die al wat oudere dame en geweldig dat ze zo haar bijdrage aan de wereld wil leveren...dat verdient diep respect! Gelukkig maar dat je mooie aankopen hebt gedaan om het potje Congo te vullen!

  Ik wens je nog een fijne zondag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat heb je weer genoten, heerlijk op zo'n druilige dag als vandaag. Mooi je verhaal zeg, die mevrouw op haar leeftijd...ik zie mijn moeder niet meer gaan.
  Enne vaderdag, manlief is vorige week jarig geweest en zegt ook elk jaar, hoeft niet voor mij...dus vandaag hier gewoon familie dag!!

  Lieve groet,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat was een goed bestede dag voor jou.Rommelmarkten en dergelijke bezoek ik niet meer ,te veel volgepropte dozen en bakken op zolder haha Wat een ontroerend verhaal van die oudere dame.
  Fijne avond.liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi zo'n verhaal! Volgens mij ben ik morgen bij jou in de buurt .... als je tenminste in of rondom Breda woont ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat was voor jullie weer een gezellig dagje, met leuke aankopen! valt je maatje W. ook voor het brocante?? de dame heeft idd een groot hart, leuk dat jullie hebben geholpen met een bijdrage door wat spulletjes bij haar te kopen!

  Fijne week!
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi verhaal van die oudere dame, geweldig dat ze op haar leeftijd zulke dingen nog doet. die heeft het hart op de juiste plaats zitten.
  Maar de stallen is dus wel de moeite om een keerte langs te gaan?

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo ver kom ik morgen niet .... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja rommelmarkten je moet wel eens mazzel hebben ..... en wat mooi die Mevr. van 74
  die naar de Congo gaat om daar vrijwillig
  te gaan werken die staat dus duidelijk nog
  midden in het leven .... nog geen geranium
  te zien in de vensterbank ... Gr. Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lief zeg die mevrouw van 74 die dan vrijwillig op een rommelmarkt gaat staan voor het goede doel! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wat een bijzonder verhaal van die mevrouw, geweldig zeg!!
  en jij hebt weer mooie spulletjes:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...