donderdag 2 juni 2011

De Smaakpolitie

Voordat ik met mijn verhaaltje begin wil ik eerst alle nieuwe volgers een warm welkom heten!! Ik vind het reuze gezellig dat jullie mijn blog bezoeken.
Hier komt een nieuw hapklaar brokje.........

Ik heb er weer een vriendinnendag van gemaakt vandaag. Manlief ging heel de dag 'scheidsrechteren' bij het Internationaal voetbaltoernooi van zijn eigenste club en ik ging 's middags wandelen met bff W. De wandeling ging linea recta richting terras waar we onder het genot van onze vaste bestelling (cappuccino voor W. en thee voor mij) zaten te gruwelen van het Smartlappenfestival. Niet ons soort muziek. Al is mensen kijken onder alle omstandigheden een leuke bezigheid. Ons 'vaste' terras is bij een ijssalon. Eigenlijk hadden we zin in iets lekkers bij onze warme drankjes. Helaas weinig keus, appeltaart, appeltaart of appeltaart en ook nog de keuze uit 'koffie/thee variatie' met verschillende soorten bonbons. Uhhh....liever geen chocola en de appeltaart was ook geen favoriet.

We besloten er nog een ander terrasje achteraan te plakken. Beetje in de luwte van de herr.....ehhh....muziek.
Strak plan. We vroegen de kaart en wat stond er NIET op...lekkere dingen voor bij de koffie/thee. Grrrr......en bitterballen bestellen was niet de bedoeling. Ik denk dat de serveerster raar opgekeken heeft, want wij zijn 'm gepeerd voordat ze de bestelling op kwam nemen. [sorry]

Terras nummer drie. Mooi terras, gezellige ambiance, goeie kaart. Er stond van alles op om onze honger naar zoet te stillen. W. nam een warme apfelstrudel en ik koos voor de Brusselse wafel met poedersuiker. Hadden we dat maar niet gedaan. De strudel was niet te vreten en heeft W. teruggestuurd en de wafel was gortdroog. Al hebben we die dan toch maar samen opgegeten.

Onszelf getroost met een ijsje bij eerdergenoemde ijssalon......cheesecake-ijs...mmmmm. Met onze ijsjes in de hand weer terug naar huis gewandeld (klein half uurtje lopen) en als afzakkertje een amaretto met slagroom genuttigd. Genietend in de zon.
Het was weer een mooie dag........

10 opmerkingen:

 1. Ja terrasjes kunnen best wel eens tegenvallen .Maar jullie trek in zoet is gestild gelukkig .MMM Cheesecake ijs en Amaretto met slagroom .Ik heb niets zoets in huis SNIK !!
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O, wat heerlijk , ik zou ook weggaan hoor als ik zo'n kaart zag...dat ijs lijkt me superlekker, ik hou van cheesecake...smullen.
  Gelukkig dat je een half uur moest lopen, ...goed voor de calorietjes:))

  Lieve groet,Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou dit was allesbehalve een gevalletje de-keuze-is-reuze, reden genoeg om de volgende keer weer wat terrasjes uit te proberen toch?! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij staan ook gewoon weer op hoor als de kaart ons niet zint...leuke dag hadden jullie hihi

  Wat is cheesecake-ijs? is dat dan kaastaart-ijs??

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Laatst zat ik met een vriendin ook buiten bij een hele mooie en gezellige brasserie, maar wat er op de kaart stond was beperkt en voor ons te apart. Uiteindelijk zijn we bij de frietboer terecht gekomen, wat mijn bedoeling ook niet helemaal was haha...!

  Soms zit het mee, soms zit het tegen...:-)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben dol op kaastaart, maar koop hem dan kant en klaar in de Lidl...maar cheescake-ijs had ik nog nooit van gehoord...maar dan is het idd zoiets als kaastaartsmaak waarschijnlijk...nee eerlijk gezegd ook die heb ik nog nooit geproefd, ik neem altijd pistache-ijs of banaan...

  Waarschijnlijk volgende week, heb deze week het gebit gepast en volgende week weer terug, hij dacht dat het eind van de week wel klaar was en ja ik eet nog steeds vloeibaar en platte prut...;-))

  Lieve groet Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een echte terrassentocht ;) Ondanks de tegenvallers klinkt het toch als een gezellige dag.

  Groeten,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Genieten is nog een hele kunst;-)
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Valt inderdaad wel eens erg tegen,op de terrassen
  Je hebt toch een heerlijke dag gehad.

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 10. nou je hebt het wel gezelig gehad ondanks je mis koop van wat je dacht wat lekker was maar toch niet haha fijn weekend groetjes rommy

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...