maandag 30 juli 2012

Gevalletje hebzucht en een mieterse maandag.

Afgelopen zondag was het goed toeven in mijn tuintje. Eindelijk een aangenaam temperatuurtje met verkoelend briesje zodat het er niet als een bakoven aanvoelde. En wat zag ik daar ineens? Het leek wel een beschimmelde bij. Dat moest ik even van dichtbij bekijken......

Op 1 van de hoge, gele bloemen (naam onbekend) zat een flink uit de kluiten gewassen zoembeest. Bij of hommel, ik weet het niet. Hij zag er onherkenbaar uit.

Wat had het beestje het zwaar. Zat van kop tot kont onder het stuifmeel. Een nijver bijtje of gewoon een inhalig insect? Hij was constant bezig om het kleverig spul te verplaatsen met zijn pootjes. Ik kreeg er bijna medelijden mee. Hopelijk heeft hij het gered. Er lag later in ieder geval geen bijenlijkje in mijn border.

Zo met zichzelf bezig dat ik het tafereel ongestoord heb kunnen filmen.......


Maandag was er weer 1 om in te lijsten. Samen met vriendin Natasja naar de markt. Hartstikke leuk om samen marktboodschappen te doen. Teruglopend naar de fietsen vroeg ik of ze zin had bij mij thuis te lunchen. Eigenlijk had Natasja weinig tijd, maar 'ik moet toch eten' zei ze. Snel wat croissantjes gekocht en hup, naar huis. Oh jee, er vielen wat druppels. Toch de gok gewaagd en buiten de tafel gedekt. Met wat er nog in de kast lag en vers gekochte spullen van de markt hadden we een kleine, redelijk gevarieerde lunch.


Was reuze gezellig. Helemaal toen mijn ouders even langs kwamen en aanschoven voor een bakkie. Ze hadden thuis al gegeten. Dochter kwam er ook nog bij en we hadden mazzel, want het bleef vooralsnog droog. Toen de wolken erg dreigend werden, snel opgeruimd. Natasja fietste naar huis, want zij had nog ongeveer 10 miljoen dingen te doen. En wat gebeurde.........de bui barstte los en niet zo zuinig ook. Ik was  bang dat Natas de volle laag had gekregen. Bleek gelukkig niet het geval. Ze belde vanuit haar schuur waar ze stond te schuilen...hihi. Had maar een paar druppels gehad en snelde naar binnen toen het iets minder hard regende. Toen was het ineens weer om als een witte tornado door het huis te zoeven. Dus niet alleen een gezellige maandag, ook nog eens een productieve!!
En waar waren de mannen? Op de Draai van de Kaai, de alombekende wielerwedstrijd in ons stadje. Jongste zoon om er te werken en manlief om naar het koersen te kijken......


9 opmerkingen:

 1. Wat een leuk filmpje van die hommel,het is vast wel goed gekomen .Heerlijk he zo'n happy dag ,gewoon lekker genieten .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap gefilmd. Jij verveelt je geen seconde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijk verhaal van een mooie vakantiedag. Je zou vaker vakantie moeten hebben, want dan zit je vol gezellige verhalen.
  En ondertussen heb je je huis ook nog even lekker schoon. Kun je er weer een hele vakantieweek tegenaan.
  Fijne avond!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tis net als met hooien, dat moet ook voor de regen binnen zijn, zal die bij gedacht hebben :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat kun je dan heerlijk genieten van die kleine dingen, zo hoort vakantie te zijn!!!
  Leuk je bij, hij was zeer ijverig:)
  Gezellig om zo samen te lunchen, jammer dat de regen toch nog kwam, maar wie weet, morgen weer een dag!!!!

  Lieve groet,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha wat leuk dat zoembeest, zit helemaal onder!!! Begrijpelijk dat die onherkenbaar is. Het filmpje kan ik niet bekijken, klopt dat?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gezellig en productief....prima toch! In de vakantie kan alles!
  Fijne week verder en liefs van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je filmpje is superleuk.

  Fijn zo genieten van die kleine dingen, dat is ook vakantie voor mij.

  Veel liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...