woensdag 11 juli 2012

We didn't start the fire.......

Neeheeee.....het was de brandweerman met pyromanische trekjes die alles in brand stak. En wij biebmiepen mochten de brandjes blussen!!!


Daags na het schandelijke tweede verlies van het Nederlands elftal tijdens het EK hesen wij ons in oranje (wat een ironie) overalls en mochten wij met blusmiddelen aan de slag. De cursusleiders waren blij dat onze groep uit alleen vrouwen bestond. Anders was er weinig terecht gekomen van de herhalingscursus BHV. Dan was er waarschijnlijk alleen maar over voetbal gepraat, de wedstrijd geanalyseerd en hoop gevestigd op het laatste duel.

's Ochtends hadden we het reanimeren weer mogen oefenen (zonder overalls...hihi) en na de goed verzorgde lunch gingen we 's middags als stoere brandweervrouwen aan de slag. Ik blijf het eng vinden en dit jaar werden we maar liefst 3 keer ingezet. Twee keer met een blusser en 1 keer met een blusdeken. Ik heb wel meegedaan hoor, maar mijn knietjes knikten. Vooral bij het blussen van de vlam in de pan met een blusdeken. Je moet er zo dicht bij komen. Afijn, onze BHV-pasjes zijn weer voor een jaar verlengd en bij brand in de bieb ga ik zo snel mogelijk naar een nooduitgang en zal ik zoveel mogelijk mensen meenemen. Maar blussen.........echt niet. Dat laat ik wel aan echte brandweermannen over.

Nog even over de foto.......ik ben degene die niet wazig is en een very bad hairday had....lol.....Maar ik moest ook wel erg vroeg op pad die dag.

8 opmerkingen:

 1. Dat heb je weer mooi gedaan. Samen met mijn schoonzus heb ik BHV bij ons in het bedrijf, en daar is het ook: bij brand, zorg dat iedereen buiten is, en voor de rest laat de brandweer het werk maar doen...

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wel leuk zo'n dagje bhv vind je niet eidere keer als ik weer op herhaling moet leer ik weer wat!!

  hier heb je altijd wat aan zowel in werk als prive!!

  jij bent weer klaar voor een jaar!!

  gr cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, het hoort erbij, maar ik kan me voorstellen dat het niet je lievelingswerk is. Maar je kunt weer een jaar verder. maar ja, als er zich iets echt voordoet, evt. ook op een andere plek, weet je wel wat je moet doen.
  Het ziet er heel stoer uit!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet er prachtig uit, hoor. Dappere spuitgast!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk zo'n oranje overall voor een dagje; gelukkig niet je nieuwe bieb-112-outfit :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat lijkt me wel spannend om te doen. Oranje ja jullie hebben er wat mee. Ik wou dat we in België ook zo iets hadden.
  Fijn weekend nog
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo'n BHV cursus ken ik niet, maar het lijkt wel nuttig en toch wel spannend om eraan mee te doen.

  Leuk zo'n oranje overall :-)

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...