vrijdag 20 juli 2012

Thuisvakantie deel 2: huishouden en een project

Oh wat een pech op donderdag. Juist in mijn vakantie een Dubbelfriss-overstroming in mijn koelkast. Een niet goed sluitende dop en het pak liggend....dan krijg je dat. Er stond zeker een centimeter fruitsap in het flessenrek. Mijn huishouden staat op een zeer laag pitje, want ik zit echt in de vakantiemodus. Maar die koelkast moest toch eventjes aangepakt worden.
Nog meer pech....
Omdat manlief andere bezigheden had zou ik met vriendin Wicky naar de stad wandelen voor een gezellige lunch. Wat denk je.....vanaf half 12 kwam de regen met bakken uit de hemel en het stopte pas om half 2. Thuis maar een boterhammetje gesmeerd. We hebben na de bui nog wel gewandeld en bijgekletst hoor.
Meteen afgesproken om vrijdagochtend naar A.ction te fietsen. Was Wicky even vergeten dat 1 van haar dochters op vakantie ging en naar de bus gebracht moest worden. Zo maken we vaker van die onmogelijke afspraken.....lol. Anyway, met mijn dochter en haar dochter in het feestgebied van Spanje zitten we in hetzelfde schuitje....very worried moms!!

Maar eh...ik moest en zou naar A.ction dus de zomerstorm getrotseerd en toch mijn boodschappen gedaan. Gelukkig hadden ze nog tuinbeits. Daarover later meer.....
's Avonds was ik eindelijk tevreden met de rangschikking van de nieuwe planten in mijn border. Vandaar dat deze dame om half 10 in de tuin aan het graven was. Het is nog een beetje kaal, maar er komt nog vrouwenmantel en waarschijnlijk een pluk heuchera bij. Komt goed.....en anders maar niet. Houdt mij bezig en van de straat ;-)


Chips......ik heb niet alles op de foto gekregen....zucht

Vrijdag begonnen met mijn project. Hihi, groot woord voor een pallet-metamorfose. Daar had ik de beits voor nodig. Donderdag hadden man en jongste zoon de achterkant van het pallet gesloopt zodat ik een simpel frame overhield. Het blankhouten pallet heb ik uit het afvalhok van mijn werk geplukt. GRATUIT!!! De kleur van de beits is 'teak' en ik hoop dat het mooi grijs verweert. We zien wel. Wat ik verder met mijn pallet-frame ga doen is zelfs voor mij een verrassing. Nou ja, ik heb wel wat ideetjes maar er kan nog van alles veranderen....


Nog even een gezellige foto van mijn vrolijke etagere........


9 opmerkingen:

 1. Er wordt mooi weer voorspeld dus ik hoop dat de komende pakken met dubbelfriss goed gesloten de koelkast in gaan, zodat jullie de dorst tijdens warme dagen flink kunnen lessen :)! Wat heb je een mooie bloemenzee op je etagère!!!

  Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben benieuwd wat je ermee gaat doen...
  Ach ja, is die koelkast ook weer schoon!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Onze vakantie ook klussend aan het doorbrengen; grootste klus voor nu is af maar ondertussen alweer nieuwe bedacht. Gelukkig wordt het zonnig weer, want dan klus ik dus gewoon niet :-)
  En die dubbelfris-stunt in je koelkast; hier ook heel gewoon hoor!
  Maar wat ga je nou met je pallet doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tsja, zo vallen dagen in duigen...
  Ben heel benieuwd wat er uiteindelijk 'terechtkomt' van die pallet...
  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als het goed is kun je vast een heel aantal pakken dubbelfris kopen en is de koelkast alvast heerlijk schoon, een gelukje bij een ongelukje.
  Je tuintje begint er al weer mooi uit te zien, maar je etagere vind ik een plaatje.
  Ik vind het leuk dat je weer inspiratie hebt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geniet lekker, waar je bent in je tuin of lekke rop de bank...
  De dubbelfris is nu toch op:)
  Leuk idee met pallets...
  Ga volgende week lekker in de zon zitten..heerlijke vakantie!!!

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat wordt van de week genieten van je mooie tuin Marion, want het gaat heerlijk zomeren.
  Je heb mooie planten gekocht en je étagère ziet er ook zo mooi uit.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Superleuke etagère hoor. Het fruitsap, ja dat kan iedereen gebeuren maar wat is het toch een plekboel pfff.
  Geniet nog maar wat verder van je vakantie.
  Liliane

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...