vrijdag 29 april 2011

Stapelen....zucht

Er zijn zo van die stapels die je liever niet tegenkomt. Maar in een puberhuishouden is er geen ontkomen aan. Want pubers hebben de onhebbelijke gewoonte om de inhoud van hun kledingkast te stapelen. Maar dan niet IN de kledingkast.....nee.......liever ergens daar BUITEN.

Dit is een stoel!!!


Op de stoel: jeans, sweater, 2 overhemden, vest, jogging, trainingsjack, bermuda.

Dit is een bankje.


Op het bankje (of in het bankje, 't is maar hoe je het bekijkt): 2 joggings, legging, 3 vesten, sportbroekje, stapeltje schone kleren (tja), skinny, singlet, t-shirt, tuniekje. Inclusief 3 sierkussentjes. Past overduidelijk meer op dan op een stoel.

Ze weten donders goed dat kleren op de stoel of in het bankje niet vanzelf weer schoon worden. Daar moeten ze wel wat voor doen. Helaas voor mij wordt de stapel vaak naar de wasmand getransporteerd als deze net leeg is. Denk ik klaar te zijn en hopla....daar is weer een volle wasmand (zie Magische wasmand)

Ach ja...het hoort erbij. En het heeft wel iets therapeutisch als deze rommelige stapels een dag later fris gewassen en keurig opgevouwen in de kast worden opgeborgen. Maar ik ben wel blij dat de kamer van oudste zoon te klein is voor dit soort wasbergen....scheelt een stapel.

Kleine bekentenis...ze hebben het van geen vreemde. Mijn stapel bestaat voor het grootste deel uit broeken, want ik wissel graag mijn 'stugge' jeans of kreukende linnen broek af met een comfortabele jogging ;-)


...met bovenop een zomerjurkje....kan eigenlijk wel in de was. Ik heb nu weer lange mouwen aan.

Meer stapelen op vrijdag vind je bij Irma's 'Allemaal kleurtjes'

HUISHOUDELIJKE MEDEDELING:
Krijg beeldscherm van desktop niet meer aan de praat, oude laptop geeft geen teken van leven meer. Moet vanmiddag en vanavond werken. Zit nu (illegaal) op de mini-laptop van jongste zoon. Had gelukkig gisteren mijn stapelblogje al voorbereid dus hoefde alleen 'bericht publiceren' aan te klikken. Maar ik zal niet in de gelegenheid zijn om vandaag bij iedereen langs te gaan. Ik hoop dat manlief vanavond een nieuw beeldscherm gaat kopen.......tot vanavond allemaal.
FIJNE STAPELDAG!!!!19 opmerkingen:

 1. hoi ja die staples kunnen we allemaal wel dromen maar ze houden nooit op zo is de stapel weg een daar is hij weer haha ik wens je een heel fijn weekend toe groetjes rommy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kom net naar beneden en zucht...ik kwam daar dezelfde stapels tegen en nog veel meer andere rommel. Ik erger mij er behoorlijk aan, want i.v.m. ons vertrek morgen had ik het één en ander aan ze gevraagd, o.a. hun was naar de zolder brengen! Daar lag wel wat maar op de beide puberkamers lag nog veel meer....vieze sokken, vies ondergoed (brrr...)...zucht!

  Maar ik zet zo dadelijk de stofzuiger boven met een paar poetsdoeken erbij...dat wordt een gezellige middag :-( !

  Ik wens je een fijn weekend en een gezellige Koninginnedag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alsof ze zo uit hun kleren stappen enhup de boel blijft staan!!! Zo herkenbaar, deze stapels..
  Ik stapel zelf graag voor de wasmand, hi, hi, dan weet ik dat het apparaat weer gevuld moet worden....
  Een kwaal bij veel huishoudens ben ik bang.
  Huishoudelijk of niet, vervelend dat je beeldscherm niets meer zegt/doet!!! Manlief maar heel lief aankijken....

  Fijne koninginnedag, lieve groetjes!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik herken de stapels maar al te goed en hoe je ook vraagt gooi die nu is zelf in de mand, ze liggen steeds weer op de bank of in de badkamer...zucht...

  Hopelijk is je pc'tje gauw weer in orde...

  Fijn weekend
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als de ene stapel weg is ligt de andere stapel alweer klaar.
  Tja....maar...het blijft een 'stapel'.
  Fijn weekend, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Tjaaaaah.... helaas ook in mijn huis liggen genoeg van zulke stapeltjes: vieze was, schone was, was die nog gestreken moet worden, was die nog gevouwen moet worden, was die alleen nog in de kast hoeft.... pffffff

  Succes met jouw stapeltjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, die stapels zijn herkenbaar! 't Scheelt hier 'n stuk dat er nog maar 1 stapelaar thuis woont...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O help die stapels. Regelmatig moet ik al de kamers lang om z'n stapels te verwijderen. Het wordt dus alleen maar erger.
  Veel plezier morgen Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mmmm,kan me voorstellen dat je deze stapels iets minder vindt,fijne dag morgen

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ach meid wat een stomme stapels he. Dr komt geen eind aan ofnietdan. Maar morgen is het feest, snel even vouwen en hup in de kast en dan aan leuke dingen denken. Ik wens je heel veel plezier!
  Hartelijks

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En straks als ze onder de pannen zijn..kunnen ze het wel..hoor ik mijn moeder zeggen!
  Er is dus hoop..maar nu moet je het als moeder er mee doen.
  sterkte ermee!
  Geniet van een fijn weekend!
  Groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ooo wat is deze stapel herkenbaar! Niet dat ik puberkkinderen heb, maar het is nog erger! ik doe het zelf ook! tot mijn stoel helemaal vol is dan wordt ik het zat en ruim ik het op, alleen ik moet het zelf wassen en zelf magisch in de kast leggen;)

  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier weten ze ook dat wat in de was moet, in de wasmand of naar zolder moet ... maar waarom het dan onder bed, op de grond, in bad, op de overloop of onder je kussen ligt ... geen idee. Tegenwoordig maak ik 2x per week een extra rondje om te voorkomen dat mijn wasmachine in het weekend overspannen raakt, maar ik gruwel van dit soort stapels (want hier liggen ze vandaag dus ook weer ... sjucht)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mijn middelste heeft ook chronisch zo´n stapel. Laatst gebeurde het dat de stoel om viel door de last die gedragen moest worden..... Haar ondergoed ligt ónder die stoel.Ooit al eens gedreigd die in de leilindes voor haar raam te hangen.. hielp ook maar even.. Ik heb deze week besloten de rommel niet meer op te ruimen.. Moeilijk hoor, maar als de deur maar dicht blijft dan lukt me het wel... Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haha voor mij lang geleden.Ik heb na heeeeel veel waarschuwingen korte metten gemaakt.Gewoon die enorme stapels weer hun slaapkamer ingemieterd ,tja het duurde even maar het werkte wel en ging alles op tijd de wasmand in ,want tja geen schone kleren is niet leuk ondervonden ze wel!!
  Fijn weekend,liefs Elisaneth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. oooo, wat herkenbaar. En dan heb ik nog niet eens pubers, 't is dus echt van mij zelf (schaam, schaam)Alleen de kleren van m'n kleine meiske ruim ik altijd meteen op (moeten toch standaard in de was) en de rest beland vaak eerst voor onbepaalde tijd op een stoel :-(

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Oneindige stapels...

  Fijn weekend,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Die stapels kennen we allemaal wel... maar jij zet ze nog eens op de foto bovendien!
  Ik begrijp je volkomen hoor!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 19. hou maar op!!! meestal krijg ik het ook nog naar mijn hoofd dat ik de was beter bij moet houden. die broek die niet schoon in de kast ligt...dat is wel al twee weken geleden? zolang doe je al geen was? (ze denken nog steeds dat ik overdag in de zon lig ofzo)
  al onder je bed gekeken? een verontwaardige blik....tuurlijk?!
  en ja hoor, en toevallig ook nog dat blousje etc...
  maar als ik dan even terug denk....toen ik nog een puber was...niets anders. dat is je straf zou mijn moeder zeggen;)

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...