vrijdag 8 april 2011

Kaarten stapelen


Hier in blogland kom je veel mensen tegen die iets verzamelen. De één verzamelt Regout servies, de ander blauw gedecoreerd servies. Suikerstrooiers of peper-en zoutvaatjes. Karaffen, spuitflessen, botervlootjes, roomstelletjes....noem maar op. Van alles komt voorbij. En er wordt uitbundig gestapeld met al die verzamelingen. Nu dacht ik dat ik geen 'verzameling' had totdat ik deze week weer met een stapel wenskaarten thuiskwam. Het lijkt trouwens eerder op hamsteren dan op verzamelen. Gewoon een voorraad hebben. Vorige week waren er kaarten bij Trekpleister in de aanbieding en deze week bij Kruidvat. Tot mijn grote schaamte moet ik bekennen dat ik in totaal 30 kaarten heb gekocht. Het is niet eens dat ik zonder zat of zo!!! En zo komt het dat ik deze week stapel met....WENSKAARTEN.


Heel veel wenskaarten. Lieve verjaardagswensen, beterschapswensen, stoere kaarten voor de jongelui, sterkte-kaarten, felicitaties voor een nieuwe woning, vergeten verjaardagen....ik heb ze allemaal.


En sinds gisteren zitten ze in een hele mooie doos. Toen kwam namelijk het pakket aan van de give-away van Sweet Brocante die ik heb gewonnen. Met grote zorgvuldigheid waren de spulletjes ingepakt. Wat er in zat, hou ik nog eventjes geheim......hihihi, maar de doos zit nu bommetje vol met wenskaarten......

Oeps....de prijsstickers zijn te zien. Ach ja....de meesten waren maar 1,75 per 5 stuks. Kan ik echt niet laten liggen.


En wat nu nog erger is....met kerstkaarten heb ik precies hetzelfde. Ieder jaar word ik heel hebberig als ik de doosjes met mooie, stoere of juist lieflijke, grappige of klassieke kerstkaarten zie liggen. Ik heb er voor dit jaar geen nodig, maar ik weet nu al dat ik voor de bijl ga als ik leuke kaarten tegenkom. Mijn moeder is er blij mee, want die hoeft geen kaarten te kopen. Ik schuif gewoon af en toe een doos met kaarten naar haar door.....


Meer stapelen op vrijdag zie je op Irma's blog 'Allemaal kleurtjes'.


..... mijn fototoestel heeft de geest gegeven en ik zie dat deze foto's al van mindere kwaliteit zijn. Vind ik niet gek....mijn cameraatje is tenslotte al 7 jaar oud en de sluiter kan al 4 jaar niet meer dicht. Heeft ie het nog lang volgehouden ;-)


17 opmerkingen:

 1. Heel leuk zo'n stapel kaarten om uit te kunnen kiezen als je er één nodig hebt. Handig toch!
  Groetjes,
  Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier ligt ook altijd een voorraad...heel makkelijk als je onverwacht iemand een kaart moet sturen! En je kerstkaartenverhaal is ook herkenbaar, op de een of andere manier heeft dat bij mij ook aantrekkingskracht!

  Een heel zonnig weekend gewenst!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh ja heel herkenbaar! ik heb ook een kratje (ja je leest het goed een kratje!!) vol met kaarten, maar wil nu toch minderen want sommige worden zelfs al geel, omdat ik toch voor een bijzonder moment dan weer een nieuwe koop..
  en je kerstkaartenstapel herken ik ook hihi:)
  maar jij gaat met je stapels in ieder geval weer veel mensen blij maken:)

  fijn en zonnig weekend!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hihi dat is een ontzettend leuke verzameling en leuk om mee te stapelen...het zijn er idd wel véél ;-) keuze zat voor alle wensen die je wil versturen!

  Fijn weekend
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 5. dit is ook een leuke stapel!!!!!

  hahahaha ik herken dat hamsteren wel...met andere dingen maar wel herkenbaar....

  werkse!!!!!
  fijn weekend
  lieve groet Manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke stapel Marion, ik loop ook altijd even naar de kaartenrekken toe, maar zo'n verzameling als die jij heb heb ik niet.
  Ben benieuwd naar de doos vol verrassingen. De doos ziet er in ieder geval prachtig uit.
  Fijn weekend.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken het probeer me in te houden want merk dat ik veel kaarten hebben die redelijk over datum zijn echt niet meer van deze tijd dus koop ik per gelegenheid wel hele leuke foto's geworden .. Gr. Gerd@
  lekkercreabezig.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Super al die kaarten. Het staat ook nog eens leuk!
  Fijn weekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik moet bekennen ik ben een hele slechte kaartschrijver. Maar ik heb er iets op bedacht. In mijn agenda heb ik bij iedere week van het jaar kaarten gestopt om naar de desbetreffende jarige te sturen. Nu vergeet ik ze nooit meer. Alleen nu nog iets verzinnen voor de andere kaartschrijfgelegenheden.
  Fijn weekend Iris

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi toch dat je, je eigen verzamelwoede kent!! Is helemaal niet erg hoor, iedereen heeft wel zo'n tic, in positieve zin hoor.
  Het is gewoon een gezellige stapel en als je ze ook nog verstuurt dan heb je een ander weer blij gemaakt.

  Zonnige dagen, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gelukkig, ik lees net dat ik niet de enige ben met een kaartentic!
  Maar een geschreven kaartje blijft toch altijd het leukste!
  Fijne dag, groetjes Hannie

  BeantwoordenVerwijderen
 12. altijd makkelijk als je kaarten achter de hand heb, en bovendien leuk om te ontvangen he.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 13. erg leuke stapel!! enne kaarten zijn gewoon leuk ;-)
  fijn weekend en lieve groetjes Yvonne

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Altijd leuk een kaartje ontvangen! En jouw familie en vrienden zullen niet zonder zitten als ze jarig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo dat is een flinke stapel.Ik heb weinig kaarten nodig om te versturen .Wel koop ik vaak kaarten met [hoe kan het anders]poezen erop,gewoon gezellig om mijn dochter af en toe een kaartje te sturen .Is ook echt nodig want ze woont wel 5 minuten hier vandaan hahaha
  Fijn weekend,liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Is toch altijd handig zo'n stapeletje kaarten. Heb je er altijd 1 bij de hand om te versturen.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik heb ook een doos vol met kaarten voor van alles wat, maar daar wordt lang niet meer zoveel uitgehaald dan jaren geleden, dus nog altijd flink voorraadje ... jouw stapel én de bewaardoos zijn leuk! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...