dinsdag 19 april 2011

Kopen per kilo.....


Ohh...ik ben zo erg aan het doorslaan. Na de rommelmarkt-aankopen van afgelopen zondag, heb ik het voorzien op serviesgoed. Dus vandaag ging ik weer op pad. Op mijn fietske, want het is zooooo lekker buiten. Nu hebben wij  hier in mijn geboortestadje maar liefst 3 verschillende kringlopers . Een nette geordende waar alles op kleur staat. Met afgesloten vitrinekasten voor het kostbaardere spul. Dat is waar ik mijn 'terrine' heb gekocht. Blijkt achteraf gewoon een dekschaal te zijn, maar who cares.....
Een kringloop waar het wat stoffiger zoeken is, maar waar nog wel één en ander op schappen staat. En last but not least een Kringloop-koopjeshal. Een stoffige loods met grote kartonnen dozen die gevuld zijn met.....uhhh troep. Je moet uitkijken om niet in de glasscherven te graaien, want er zitten nog wel eens kapotte dingen in die dozen. Ik moest even iets overwinnen, maar na een paar dozen was ik goed aan het graaien en mijn mandje werd behoorlijk zwaar. Ik was bang dat ik niet genoeg cash bij zou hebben en pinnen is er niet bij in deze koopjeshal. Wat blijkt......het gaat per kilo en voor alle spullen bij elkaar op de bovenste foto heb ik 4,50 euro betaald. Is dat een koopje?? Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat ik helemaal blij wordt van mijn 'nieuwe' oude spulletjes.


Op de schalen staan mooie afbeeldingen van tuinplanten. 1 schaal is gebarsten (en gelijmd), dat geeft hem karakter. De kop en schotels vond ik gewoon leuk. Fris van kleur en ik vond er 4. Over het schilderijtje heb ik nog mijn twijfels. Misschien verdwijnt dat in de container. De 4 losse schoteltjes worden ontsmet en komen in het keukenkastje om gebruikt te worden. Altijd makkelijk als ik 's avonds een snack of eierkoek wil. Blijven de grote borden in de kast.


Ondertussen wordt er in onze tuin druk gewerkt. Vandaag zijn de nieuwe schuttingpanelen geleverd en manlief is de oude schutting aan het slopen. Ik ben me een hoedje geschrokken, want het is bij onze buren nogal een zootje. Gewoon te erg voor woorden. De enigen in heel de buurt die een puinhooptuin hebben. Gelukkig hebben de buren aan de andere kant hun zaakjes wel op orde. Het bewijs van de zooi......


De kruiwagen staat aan onze kant, de rest....tja.....


10 opmerkingen:

 1. Geweldig je aankopen,erg he het is net alsof je stoppen doorslaan
  Even een kijkje nemen misschien staat er wat voor me bij ha ha

  Laat je maatje maar heeeeeeeeeeel snel de schutting er weer neer zetten Erruggggggg

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die schutting kan volgens mij niet snel genoeg staan. Zo hebben wij één schuttingdeel waarvan de oude bewoners vast gedacht hebben dat het leuk is als je een doorkijkje bij elkaar hebt. Hun oude hedera leek nergens naar en wij alles verwijderd met als resultaat een open scherm met gluur-buur ... ik kijk de nieuwe hedera per dag een centimeter of 10 omhoog :-)

  Succes met de schuttingen, tis wel een heerlijk weertje om lekker in de tuin te rommelen ... en das wat anders dan rommel in je tuin haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht even dat die rommel in jouw tuin stond hihi, maar het bleken de buren te zijn! Hier in de straat is ook niet iedereen even opgeruimd, ook aan de voorzijde niet en daar stoor ik me behoorlijk aan maar ja...zij waarschijnlijk niet!

  En wat een mooie aankopen...voor weinig, dus erg geslaagd!!

  Geniet lekker van het mooie weer, ik ga zo dadelijk ook de tuin weer in!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 4. het moet eerst een zooitje worden wil het mooi worden toch????(moet je hier niet kijken...zitten bijna in een zelfde situatie)
  Stiekum moet ik lachen om jou met je kringlopen...ik heb ook zo'n tijdje gehad maar op een gegeven moment ga je kritischer worden...dat had ik tenminste..
  blijf je volgen.. ;)
  lieve groet manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 5. HAHAHAHAHAHAHAHAHA....je kan ook gewoon eens rustig lezen(sukkel!)....hahahahaha sorry dat ik dacht dat het bij jou was....bij ons is het niet zo'n zooitje hoor,er liggen wat palen in de tuin voor een nieuwe schutting..

  nogmaals sorry....
  lieve groetjes manuela

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk ,een nieuwe verslaving .Maar je hebt leuke spulletjes gekocht.Ik kocht in het begin ook van alles ,nu ben ik veel kritischer in wat ik meeneem En die rommel van de buren ,ach een hek ervoor en je hebt er geen last van denk ik maar zo.Fijne avond.liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel leuk je spulletjes!! en zeker een koopje!
  Och die schutting zal er wel gauw genoeg terug staan zeker? dan hoef je die boel bij de buren niet meer te zien!!

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Leuke aankopen heb je gedaan. Van de kop en schotels die je hebt gekocht had ik vroeger een kinderserviesje...

  Fijne avond,
  Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jij bent echt GEK.......op servies! Géén geld. Hebben ze daar ook oude knopen? Die spaar ik. Veel plezier met je aankopen gewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuke vondsten! En per kilo?? te gek!!

  Jammer genoeg hebben wij geen kringloopwinkel mee! En nee.....aan mij lag het niet! Ik kwam er vaak en kocht meestal van alles!!

  Fijne woendsag, groetjes Thea♥

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...