woensdag 13 april 2011

In de tuin....bij ons in de tuin....Een paar blogjes geleden had ik het over onze plannen om een nieuwe schutting te plaatsen, maar dat we nog geen materiaal hadden gekocht. EN DAT IS NU WEL GEBEURD!!! Gisteren heeft manlief houten schermen en palen besteld en dinsdag aanstaande wordt het geleverd. Het feest kan dus beginnen!!!

Onze tuin is jaren een ondergeschoven kindje geweest. Nadat we in 2002 uitgebouwd hadden, waren er allerlei omstandigheden waardoor de tuin aanpakken op de achtergrond verdween. Nou ja, achtergrond......ik maakte wel plannen hoor. Hoeveel ontwerpen ik door de jaren heen wel niet gemaakt heb...niet te tellen. Maar beslissingen nemen was er niet bij. Uiteindelijk heb ik alle wilde plannen laten varen en hebben we vorige zomer de basis verbeterd. Borders bleven op hun plek en de bestrating (voorheen stoeptegels in verschillende formaten, klinkers en...ehh.....worteldoek) werd vernieuwd. Dat was een hele vooruitgang.

Omdat de schutting aan de kant van mijn 'grote' border eveneens aan vervanging toe was, moest ik even geduld hebben met de beplanting. Eigenlijk een geluk bij een ongeluk, want ik vond afgelopen winter op zolder een plattegrondje met een tuinbeplantingsplan uit 1995. Destijds heb ik dat ook gedeeltelijk uitgevoerd en aangevuld met eigen uitprobeersels. Er staan een hoop planten op die ik zeker en vast weer terug wil in mijn tuintje. Rode ganzerik, monarda, ajuga reptans (zenegroen). De aparte combinatie van liriope met gele rudbeckia. Lieflijke zonneroosjes en coreopsis....ach...de namen komen allemaal weer terug.


't Is niet dat mijn tuin nu leeg is...wat bloeit mag blijven en vorig jaar heb ik nieuwe kogeldistels, veronica, lavatera en een vlinderstruik in de prachtige kleur Pink Delight gekocht. Nu alles nog tot een mooi samenhangend geheel zien te krijgen, want ook al ken ik mijn plantjes, groene vingers heb ik nog steeds niet...... 

Prunus, judaspenning, vergeet-mij-nietjes, viooltjes en blauwe druifjes
 Nog even een vraagje.....zijn jullie ook je volgers kwijt?? Geen fotootje van volgers meer te zien. Ik kan ook niet meer aanmelden om een blog te volgen. Vreselijk irritant. Ik hoop dat het een blogger-probleem is en dat het niet aan mij ligt........

15 opmerkingen:

 1. Hoi Marion, je volgers (36) zijn nu weer te zien. Ik heb hetzelfde probleem. Had ook problemen met het plaatsen van berichten. Komt vaker voor maar komt ook weer vanzelf goed hoor. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat van je tuin. De plannen zien er geweldig uit in ieder geval. En het begin is gemaakt! Werk ze morgen, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De bloemetjes die je hebt staan zijn lief! en ik ben benieuw naar jullie tuinplannen, hou ons op de hoogte!!!

  Ik zie niks fout met de volgers, maar soms doet die blogspot heel vreemd, zie je idd geen volgers maar de volgende moment zijn ze weer terug of heb ik net een heel bericht getypt en pats alles weg, kan ik weer opnieuw beginnen...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie de volgers nog steeds niet....bij niemand....duurt al 2 dagen.....

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je volgers zijn er nog hoor, ik ben er nu toch!!! Maar gisteren had ik het probleem ook, ineens alles weg, foetsie, vandaag kwamen ze in grote getalen terug:)bloesem kijken!!!
  Dat jij al die tuinnamen kent, ik zit met de tuinencyclopedie te vertalen wat jij nu schrijft..het komt wel goed met jullie tuin!

  Tuingroetjes, Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. je volgers zijn er weer hoor:) ik had hetzelfde probleem en moet me ook heel vaak opnieuw aanmelden als ik een reactie wil plaatsen..

  en je tuin gaat vast goedkomen!!
  ik ben benieuwd:)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat weet jij veel namen van planten zeg...ik kan de kleur vaak nog wel benoemen haha, maar veel verder kom ik niet als de plant een beetje afwijkend is!

  Mijn volgers waren ook foetsie, maar dat heb ik al eens eerder gehad...ik weet dat het vanzelf weer terugkomt, al moet je soms een paar dagen geduld hebben...

  Een fijne avond en succes met de tuin! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zie 36 volgers, en ik ben er een van ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie ze wel nu,ik heb dat ook heeeeel vaak

  Lekker met je tuin bezig,gaat vast heel mooi worden als je maar geduld hebt

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van je border en tuinplan.Ik heb mijn plannen altijd in mijn hoofd en nooit op papier .Helaas hebben de planten toch vaak een ander idee hoe het moet worden .Maar ik heb nu wat leuke ideetjes voor mijn voortuin!Ergerlijk he ,ik zie op dashboard dat ik nieuwe volgers heb maar zie ook al 2 dagen geen lijst ,ook niet bij anderen .Alles goed met je pootje??
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blogspot doet bij mij vandaag ook een beetje raar. Wat een leuke tuinontwerp heb je gemaakt. Succes met het veranderen van je tuin.Maar eerst een nieuwe schutting.

  liefs colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat gaat er vast mooi uitzien als het zomer is...
  Ik heb ook steeds die problemen met geen volgers te zien en sloom of helemaal niet laden van de pagina's. Hopelijk is het gauw over.
  Groetjes, Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi meid, soms doet de blog een beetje raar. Vanochtend was ik ook alles kwijt, maar dat gebeurd wel vaker hoor. Als je dan later op de dag kijkt zijn ze er weer.

  Trouwens prachtige viooltjes heb je!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoii, ik kom hier nieuw op je blog en zag gewoon de volgers en ik ben ook direct maar volger geworden,,leuk blog heb je, ben benieuwd naar hoe het gaat worden in je tuin...
  Maar nog even over de volgers, bij mij verdwijnen de fotootjes ook wel eens, even later zijn ze er weer...
  Groetjes Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zie je volgers ook hoor!...ik heb heel vaak geen blogrol dan kan ik dus geen blogs lezen ook heel vervelend ......acht ja internet.....liefs Ria.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een heerlijke plannen voor de tuin Marion.
  Ik heb het ook af en toe zijn mijn volgers weg en dan opeens zie ik het lijstje weer, zal wel een storing zijn.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...