vrijdag 12 juli 2013

Een onwetende dierenbeul.

Dat ben ik dus. Het is echt waar. Ik heb onnodig beestjes dood gemaakt door mijn gebrek aan kennis. Ik hoop niet dat jullie het mij kwalijk nemen. Het volgende is gebeurd.........

Mijn vlinderstruik begint nogal reusachtig te worden en daarom wilde ik een paar takken weghalen. Toen zag ik dat ie er aan de onderkant niet zo florissant uitzag. Bij nadere inspectie bleken er ook nog eens 'enge' beestjes in te zitten die ik meteen de schuld gaf van de witachtige smurrie in mijn vlinderstruik. Ik ging ogenblikkelijk aan de slag om die beestjes te vangen en in de container te deponeren. Sommige heb ik geplet, sommige gingen er levend in maar ik ben niet van plan om ze er weer uit te vissen.

Toch ging het een beetje knagen. Een paar jaar terug had ik rode wantsen in mijn hibiscus en die bleken helemaal niet schadelijk te zijn voor mijn reusachtige boomstruik. Toch maar even de pc aangeslingerd (nog geen nieuw modem dus iPad is geen optie) en gezocht op 'beestjes in de vlinderstruik'. En ja hoor.....ik kreeg antwoord. Die griezelig uitziende beestjes zijn dus gewoon larven van het lieveheersbeestje. Ik zit nu met een enorm schuldgevoel, want juist lieveheersbeestjes zouden wel eens de oplossing kunnen zijn voor de problemen aan de onderkant van mijn vlinderstruik.


Ik vrees dat ik met dit schuldgevoel moet leren leven en ik hoop maar dat de lieveheersbeestjes geen wraak gaan nemen en mij gaan treiteren als ik weer eens in mijn tuintje zit.

7 opmerkingen:

 1. Tja dat kan soms gebeuren ,geen schuldgevoel hoor je deed het toch niet expres! en wie weet overleven ze wel in de kliko
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach... da's jammer inderdaad. Voortaan de werkvolgorde maar omkeren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. yep, die heb ik ook in m'n hibiscus, ze doen daar geen kwaad en worden vanzelf lieveheersbeestjes. Is die witachtige smurrie in je struik niet van luizen (die worden opgegeten door juist... deze larven)?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. overigens heb ik gisteren een megaspin geplet, ik wilde 'm buiten zetten maar had iets te krampachtig het wc papiertje vastgehouden...

   Verwijderen
 4. Ja, dat hoort bij tuinieren. Je hebt nu in elk geval geleerd wat voor beestjes het zijn.
  Ik probeer ook altijd zo voorzichtig mogelijk te zijn, maar waar ik ontzettend de pest aan heb, zijn luizen. Binnen de kortste keren hebben zich hele volken gevestigd en je plant gaat eraan. Dus daar ben ik niet zo lief voor.
  Soms is het de keuze tussen je plant en het ongedierte, maar meestal ga ik even eerst kijken op internet wat het is, en besluit dan wat ik doe.
  Wat een heerlijk apparaat is het toch he, de pc? Even kijken en je weet weer iets.
  Voel je maar niet te schuldig.

  Liefs, Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jij voert de verkeerde beestjes af terwijl ik me suf heb gezocht naar die party animals die 2 jaar lang mijn tuin in de nachtelijke uren opgevreten hebben en ik juist héél graag gevangen had, maar zich overdag natuurlijk niet lieten zien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik kijk ook altijd eerst op internet...wat kan ik er aandoen en met wat....ik heb momenteel ook last van nachtelijke indringers die mijn klimhortensia flink kaal eten...ik heb al alle onderste takken gesnoeid maar ben bang dat er toch nog eters op bezoek komen...maar ik kan ze maar niet betrappen...fijn weekend en lieve groet van Marjon

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...