woensdag 24 juli 2013

...en de vakantie kabbelde voort.

Oef, wat ben ik blij met een iets koelere dag tussendoor. Kan ik ff bijtrekken. Al geeft dat prachtige zonnige weer wel het gevoel van een ver weg vakantie. Maar dan met mijn eigen luxe, van alle gemakken voorziene vakantiewoning!!!

De weg naar Tholen kan ik bijna dromen. Maandag ging voor de verandering oudste zoon mee. 'Anders lig ik toch maar op bed totdat ik 's avonds moet gaan werken' zei hij. Ik dacht eigenlijk dat het niks voor hem was, maar hij hield het toch vol. Ging zelfs nog met zijn pa 'te water' om extra af te koelen. Was niet echt nodig, want er stond een heerlijk windje.


Naast ons zat een beetje stereotype familie. Je kent ze wel. Dames TE blond en een huid zo bruin en gerimpeld dat het genuine leather leek. De heren met een standaard tribal tattoo op de bovenarm en 1 man was zo donker gebruind dat ik ff twee keer moest kijken of hij nu wel of niet negroide was. Niet dus. Hebben die mensen nog nooit van de gevaren van de zon gehoord?? Ten eerste is het bruin erg onnatuurlijk, ten tweede zeer verouderend en ten derde gewoon levensgevaarlijk. Ik hou van zonnebaden, maar zo bruin hoef ik toch niet te worden.

Dinsdag had ik ff nergens zin in. Mezelf weer in dat strakke badpak hijsen. Zweterig naar Tholen, zweterig daar liggen en zweterig weer naar huis. Ik ga met mijn handicap liever niet in het water, want er zijn geen fatsoenlijke sanitaire voorzieningen aanwezig mocht dat nodig zijn.
Weet je wat we wel gedaan hebben??
We hebben het laatst gekochte zwembad (zo'n 7 jaar geleden) dat zeker 5 jaar ongebruikt in de schuur heeft gelegen weer eens tevoorschijn getoverd. Kids gingen er nooit meer in. Nu was ik blij dat we het niet hebben weggegooid. Daar heb ik, gekleed in een luchtig niet ondersteunend badpak, als een aangespoelde walvis verkoeling in gezocht. En het was heerlijk.


Ik heb de foto een beetje vervaagd. Anders was ie iets te confronterend....hihi. Oudste zoon heeft ook nog gebruik gemaakt van het zwembadje en heeft in heel zijn leven nog nooit zo lang in een tuinzwembadje gezeten als afgelopen dinsdag. Hilarisch. 's Avonds werd de barbecue aangestoken en hebben we gezellig zitten tafelen in de tuin.

Vandaag was de temperatuur een stuk aangenamer dus tijd voor een uitstapje. Vlooienmarkt/curiosamarkt in Zierikzee. Was best wel groot en er was van alles te zien. Zo leuk om te snuffelen en bekende dingen van vroeger tegen te komen. Zoals de oude sleutelhangers in onderstaande collage.....Uiteraard ben ik niet met lege handen naar huis gegaan. Al ben ik blij dat ik mij niet bij de eerste de beste kraam gek heb laten maken. Ik kocht een grijs gewolkt sauslepeltje met korte steel en een aantal oude sleutels. Bij de ene kraam was het sauslepeltje 4 euro en er kon geen cent van de prijs af. Ik heb er nu één voor 2 euro bij een andere kraam gekocht. Lekker puh! En die sleutels waren maar 20 cent per stuk, terwijl ze bij iemand anders 1 euro per stuk waren...ha, ik trek lekker een lange neus naar die geldwolf.


Vanavond hou ik mij rustig, want het slenteren langs de kramen heeft mijn lijf geen goed gedaan....zucht.


4 opmerkingen:

 1. Je ligt er zalig ontspannen bij, maar rommelmarkten kunnen me gestolen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat lekker dat je zo dicht bij een lekker strandje woont. Maar kan me voorstellen dat je daar niet in het water wilt.
  Wat een goed idee, dat grote bad thuis! Zie je maar weer dat je niet zomaar iets weg moet doen.
  Je hebt leuke aankopen gedaan. Van die sauslepel had mijn moeder vroeger een pannenset.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat verwoord jij dat zo goed van die blonde bruine dames met hun dito bruingebakken heren met tattoe's. Ik weet meteen wat je bedoeld.

  Lekker zo een zwembadje in eigen tuin. Wij kunnen het nu niet doen met onze jonge hond. Het zou wat zijn.

  Geniet nog daar in Tholen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je ziet er goed uit in het bad hoor ! Veel beter dan zo een vreselijk zwartgeblakerde dame. Hier zie je ze ook, echt vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...