zondag 19 augustus 2012

Poe poe......

....nou nou, kom kom, zo zo. Een grappig stukje uit het boek 'En dan nog iets' van Paulien Cornelisse waarin zij zich verwondert (of moet dat met een d?) over het gebruik, misbruik en in onbruik raken van taal. Hoe grappig dit fragmentje is kun je beter zelf lezen, want ik ga hier geen boek overtypen. Haar eerste boek 'Taal is zeg maar echt mijn ding' vond ik ook al zo leuk. Twee vlot geschreven boeken om effe tussendoor te lezen!!

Poe poe slaat ook wel op de verzengende hitte die ons landje afgelopen weekend teisterde. Ik heb mijn tempo drastisch aangepast. In warmere streken houden ze niet voor niets een siësta. Dat zijn wij niet gewend dus we gaan gewoon door. We puffen wat af met zijn allen. Ach, ik overleef het wel. Ik ben zelfs mijn lange werkzaterdag doorgekomen. En voor we het weten zitten we ineens midden in een regenperiode. Da's veel ongezelliger dat zon en warmte.........

Ik was trouwens donderdag een stuk opgeknapt van de blaasontsteking. De antibiotica sloeg meteen aan. Gelukkig, want ik had dochter beloofd om naar de bioscoop te gaan. Eerder die dag was ze geslaagd voor haar theorie-examen (voor rijbewijs) en 's avonds gingen we saampjes naar de bios Step Up 4 bekijken. In 3D nog wel dus duffe brillen op.


Ondanks dat het een echte jonge meiden-film is, vond ik hem niet onaardig. Integendeel. Een beetje Grease2.0. Jongen, meisje, problemen, mooie mensen en geweldige dansscenes. Heb je een tienderdochter, ga er heen!! En anders wachten op de dvd ;-)


Vrijdag, ondanks de warmte, heel veel gedaan. Zelfs te voet om een boodschap. Alles wat in de wasmand zat (en er naast lag) gewassen, bedden verschoond en buiten gedroogd. Was snel droog dus 's avonds mijn hele strijk weggewerkt. Ik was wel moe aan het einde van de dag, maar rolde met een voldaan gevoel mijn bedje in.

Vergeet ik te vertellen dat dochter heerlijke appelflappen had gebakken. Dat was ons Plan B voor donderdag als ons avondje bios niet door had kunnen gaan......heeft ze een dagje opgeschoven.....


Zaterdag van 10 tot 5 gewerkt. Vreselijk warm op onze bieb en na de middag kon je een kanon afschieten. Daardoor wel bij kunnen kletsen met collega Rianne die ik al weeeeeken niet meer had gezien en waar ik, volgens mijn nieuwe rooster, maar 1 keer per 3 weken mee samen werk. Vinden we allebei erg jammer. Samen met Linda, een andere collega, werkten we op donderdagen en vormden we een goed geolied team. Was altijd heel prettig werken. Helaas, het is niet anders. Binnenkort maar eens afspreken met 'de meisjes'.

's Avonds aan tafel, keek ik richting tuintje en zag ik dit.........


Het contrast vond ik zo mooi, dat ik eerst een foto wilde maken en eten van later zorg was.

Zondag waagde ik mij toch in mijn bakoven-tuintje. Kon het in de schaduw nèt volhouden. Af en toe naar binnen om op te drogen. Toen pikte een krekel mijn stoel in. Nou ja, hij zat op de leuning...hihi. Even de tuintafel getemperatuurd en die had ernstige verhoging........


Oeps, vieze tuintafel, mijn reflectie in badstof niemendalletje en reuzen-hibiscus op de achtergrond.

's Middags op verjaardagsvisite bij overbuurvrouw Miranda. Mijn badstof jurkje was iets te casual dus iets anders aangetrokken. Gezellig bijgekletst met de visite en hele lekkere hapjes op. Miranda had wraps besmeerd met dille-saus (of was het iets anders, nog navragen) en belegd met gerookte zalmfilet, opgerold en in hapklare brokjes gesneden. De andere variant was besmeerd met kruidenboter en belegd met ham. Superlekker. Ik ga ze snel een keertje zelf maken.

En toen was mijn korte weekend weer voorbij. Maandag werken. Hopelijk is het dan ietsje minder warm. (Oh jee, klinkt als een klein klaagje)


8 opmerkingen:

 1. Ohhh werken op zon heerlijke dag. Wij zaten op het strand te zweten! Maare ik klaag niet, vind het heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zit hier te deppen en te blazen en hang tussen door de was op zolder op, waar het bloed- en bloedheet is. Dus ik maak het nu niet te lang, al wil ik wel even melden dat je het woord verwondert goed geschreven had :)!

  Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nou van mij mag het iets minder warm hoor ... uh uh iets zeg maar gerust flink minder warm ... pppfff ... heb vannacht zwaar liggen puffen en hijgen ... vandaag zijn we heerlijk langs de waterkant gaan zitten onder een boom ... dat was lekker ...

  Werk ze voor morgen ... groetsssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, Paulien schrijft onwijs leuk. Wat ben jij trouwens druk bezig geweest. Jemig. Ik heb alleen voor pampus gelegen en gezeten. Net gedoucht en alweer opgewarmd tegen mijn zin.
  Doe maar een klaagje of twee. Ik wil er minstens 5 graden af!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou, ik vind het weer echt lekker zo ... gister opgeruimd van het feestje voor onze verjaardagen (voor het eerst onder de nieuwe overkapping), Leo was aan de kast bezig die er onder komt. Vandaag een was of 5 gedaan en buiten staan strijken, nu een laatste ophangen en kijken oftie morgenochtend droog is, dat zou super zijn ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk zo'n avond uit met je dochter. En wat maakt ze lekkere dingen.
  En dit weer vind ik niks, maar ik wil niet klagen. Het was 40 graden op mijn balkon. Zit dus binnen bij de ventilator. Maar het wordt weer koeler gelukkig.
  Fijne week, Marion!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jij hebt dit tropische weekend wel heel goed benut en lekker genoten!!!!
  Heerlijk om zo te dollen met je dochter...
  Nu weer aan het werk, maar ook dan kun je lol hebben..

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...