zondag 5 augustus 2012

Overgangsverschijnselen en kuieren over de kasseien.

Na de zoveelste keer slecht slapen nadat ik eerst uren wakker had gelegen was ik het spuugzat. Waar komt dat toch vandaan? Dat piekeren en dat ongedurig gevoel. Ineens herinnerde ik mij een gesprekje met een collega van een paar weken geleden. Zij had er ook last van en gaf de overgang de schuld. Gezien mijn leeftijd zou dat natuurlijk best kunnen. Meteen het www afgestruind, want in mijn boekje zijn opvliegers typische overgangsverschijnselen en daar heb ik (nog) geen last van. Nou.....niet dus. Je kunt heel veel verschillende klachten krijgen waaronder dus die innerlijke onrust en slaapproblemen. Mijn collega had er iets homeopathisch voor gehaald en dat leek mij ook een goed plan. Zaterdag was het hier in West-Brabant, tegen de verwachtingen in, prachtig weer en dan is een wandeling naar de drogist geen straf. Ik liet mij voorlichten en er werden verschillende pilletjes en sprays bekeken. Uiteindelijk koos ik voor Famosan van A. Vogel.

Ik hoop dat ik er baat bij heb. Zo niet dan raadpleeg ik de huisarts.....

Ik hoopte dat ik de volgende nacht wel goed zou slapen. Manlief en ik waren van plan om naar de Vogeltjesmarkt in Antwerpen te gaan. Eigenlijk heet het Vogelenmarkt maar wij 'Ollanders' hebben er een verkleinwoord van gemaakt. Omdat Antwerpen voor ons niet zo ver rijden is zijn we er door de jaren heen regelmatig geweest. En regel 1 was altijd: vroeg vertrekken!! Wekkertje op 7 uur gezet en om 10 over 8 waren we op op weg. Hoe dichter bij Antwerpen, hoe zonniger het werd. Onze auto geparkeerd in een parkeergarage die achteraf wel heel erg duur bleek (3 uur voor € 8,70...slik)

Eenmaal op de markt viel het een beetje tegen. Veel marktlui waren nog aan het uitpakken of waren er helemaal nog niet. Lege plekken en ook helemaal niet druk. Was ik daar zo vroeg voor uit bed gekomen??!! Ook al was de vorige keer best lang geleden, dit was toch niet de herinnering die ik van de Vogeltjesmarkt had. Dan maar ff een terrasje pakken. Was gelegen aan een hele leuke gemeentelijke(?) bordertuin waar veel planten instonden die in mijn tuintje ook niet zouden misstaan.


Gelukkig werd het na onze tussenstop alras drukker en liepen we voor de tweede keer alle kramen langs. Leuk om naar de standwerkers te kijken en luisteren die hun producten vol overgave aanprijzen. Wat er ook bijhoort zijn de heerlijke geuren van de vele eetkraampjes. Voor ieder wat wils. Volgens mij staat de caracollenkraam al sinds jaar en dag op dezelfde plek. Die liet ik trouwens links liggen. Ik lust helemaal geen slakken. Wel nam ik een Luikse wafel met poedersuiker waardoor ik natuurlijk helemaal onder het witte strooisel kwam te zitten. Even later rook ik gebakken vis. Mmmmmm....kibbeling, dat is ook erg lekker. Samen met manlief een portie gedeeld. En volgens de aloude Vogeltjesmarkttraditie sloot mijn man het 'vreet'-festijn af met een broodje hamburger met juin en saus.


Dat kuieren over de kasseien was weer 'killing' voor mijn heupen dus we gingen op tijd naar huis. En daar at ik boterhammen met de meest heerlijke 'Antwerpse' aardbeien.

's Middags ging ik op verjaardagsvisite bij wandelvriendin Carla. Ik had voor haar de 'Linda' gekocht en een voucher in elkaar geknutseld. Als we weer gaan wandelen, lopen we naar de stad en trakteer ik haar (en mijzelf) op een bakkie met iets lekkers. Tenminste....als ze haar voucher inlevert....lol. Het was goed toeven in de tuin bij Carla en de hapjes waren niet te versmaden. Was een gezellig middagje!!

Oh ja, de fiets!!! Die is verkocht. We hebben het bedrag gekregen wat we er voor vroegen. Een middagje werk heeft toch maar even 40 eurootjes opgeleverd. Ik kom niet meer bij van het lachen.

Morgen begint het normale leven weer. Manlief moet werken. Voor mij is het mijn laatste vakantiedag al hoef ik volgens rooster pas donderdag weer aan het werk. Ik kijk in ieder geval terug op een heerlijk, relaxte vakantie met fantastisch weer!! Doe mij nog maar zo´n staycation.


12 opmerkingen:

 1. OOhhh breek me de bek niet open over de overgang ik heb er de laatste tijd enorm veel last van ...... blehhhhhhhhhhh voor die onrust gebruik ik Bach resqu remdie helpt geweldig ....
  Jammer dat je vakantie alweer voorbij is ...

  Groetssssssssssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oei, overgangsverschijnselen...ik moet het ook maar eens in de gaten gaan houden! Ik hoop voor jou dat het middel je helpt en een betere nachtrust geeft. Antwerpen is een leuke stad, wat lekker dat je daar niet zo ver vandaan woont. De volgende keer kun je misschien iets later weg...kun je in die tijd misschien nog wel een fiets op laten halen hihi!

  Een fijne week, succes met werken! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, wat doe jij veel in één dagje. Ik word al moe als ik het lees. Jammer dat je staycation eindigt. Het was een succes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. och de overgang ,praat me er niet van ,geestelijk gaat het nu beter maar ik loop nu ongeveer 6x per nacht naar het toilet ,WEER een Anneliesvandepies-nacht gehad ,1 van de vele ,je wordt er doodmoe van
  Hoelang gaat dat toch duren he ?tob al zo n 8jr
  Nou sterkte maar ,hopelijk helpen je pillen )ik denk dat ik die joekels niet doorgeslikt krijg hoor ,pfff

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lang geleden dat ik op de Vogeltjesmarkt was en wat een giller die fiets; leuk en snel verdiend zo!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk de vogeltjes markt,.....ik hoop dat de pillen helpen......ik zit hier weer met migraine tweede keer deze week....zou dat ook van de overgang komen???...fijne week liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hahaha gefeliciteerd met de verkoop van die fiets
  dát is inderdaad snel verdiend :-)
  Pfff en dat allemaal in één dag: ik zou er opvliegers van krijgen hihi
  Neuh kan er nog nog over mee praten maar lijkt me wel erg vervelend.
  Ik hoop dat dit homeopatische middel je zal helpen. Trusten X
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als ik dit lees vind ik 61 zijn dan toch weer een voordeel ,ik heb het er al opzitten gelukkig.Wat een drukke dag heb je gehad ,maar het klinkt erg gezellig .Fijne week
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oei overgangsverschijnselen, niet gemakkelijk. Denk maar dat het ook voorbij gaat maar ja op het moment zelf is het moeilijk zeker als je niet goed slaapt.
  Veel succes met meneer Vogel.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah Marjon, de overgang. Een troost is dat het voor alle vrouwen geldt. Het hoort er gewoon bij. Het enige waar ik last van heb is zijn de opvliegers. Voor de rest ga ik er aardig doorheen.
  Succes met dr. Vogel, maar ik geloof het niet zo.
  Ik vind het wel fijn dat je zo'n leuke vakantie gehad hebt!
  Geniet nog van je laatste vrije dagen!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ai, gevoelig onderwep de overgang. Ik ben vanmorgen naar de huisarts geweest vanwege enorme spier en gewrichtsklachten, en ik kan me niet meer herinneren wanneer ik een keer goed geslapen heb. Zucht.

  Sterkte, en laat me weten of je druppels werken alsjeblieft

  Groetjes Saskia

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...