zondag 12 augustus 2012

De kop is er af......

....het gewone leven is weer begonnen.
Bijna dan, want voor de 3 langslapers is de vakantie nog niet afgelopen. Vooral jongste zoon maakt het bont. Hij lijkt wel een vampier. Komt alleen tot leven als het donker is. Op zijn kamer is het tegenwoordig altijd donker. Hij heeft sinds vorige maand een rolluik. Misschien dat ie daarom in zo'n vreemd ritme zit. Moet ik eens iets op verzinnen. Al zal dat dan weer de nodige botsingen geven......
Pubers......zucht.

Ik baalde er wel van dat ik juist de eerste dag na de zomerdip (3 dagen somber en regenachtig) weer moest gaan werken. Ik had die zonnige donderdag graag in mijn tuintje doorgebracht. Voor vrijdag was ik extra gevraagd van 11 tot 5 uur. Aangezien onze tuin op het oosten ligt en rond 6 uur de zon achter de huizen verdwijnt, zou dat weer een zonloze dag zijn voor mij. Maarrrrr......ik had een mazzeltje. Vrijdagochtend, half 10 ging de telefoon. Mijn werk!! Vanwege een zieke collega hadden ze 's middags iemand nodig op de vestiging in mijn eigen wijk. Van 3 uur tot half 6. Ik greep dit met beide handen aan en heb heel de ochtend en een deel van de middag  genoten in de zon. Voelde als een cadeautje. De strik om het cadeautje kreeg ik op het werk. Eén van de vaste klanten trakteert het team aldaar regelmatig op iets lekkers en nu was ik de bofkont.Ik heb de heerlijke gevulde croissant mee naar huis genomen voor 's avonds bij de koffie. Met dank aan mevrouw U. (Ik ken haar ook al jaaaaaren, ze kwam vroeger altijd op de centrale vestiging)


Ook leuk was dat ik een oude vriendin weer een keer zag. Door onze werkroosters lukt het maar niet om af te spreken, maar nu hebben we gezellig op de bieb bijgekletst.

Eenmaal thuis zat ik daar ineens zielig alleen te wezen. Oudste zoon nog niet thuis van dagje Efteling, jongste zoon werken, dochter bij vriendje en manlief late dienst. Voor het gemak een pizza in de oven gegooid en de laatste minuutjes tuinzon gepakt met mijn stoel in het gat van de schuurdeur...hihi.
Wat later, toen ik mijn koffie met lekkere croissant al op had, ging de telefoon. Vriendin Natasja. 'Ik weet niet wat ik moet doen. Zie 2 paar schoenen die lekker zitten en ze zijn niet duur, maar ik koop nooooooooit 2 paar schoenen tegelijk. Wat zou jij doen'. Ik krijg regelmatig telefoontjes van Natasja waar ze mij om raad vraagt. Dat vind ik geweldig, want het voelt zo zusjes-achtig en als enigst kind geniet ik enorm van onze 'zus'-momenten. Zo noemen we elkaar ook, zus en zusje. Ik ben de 'grote' zus, want 7 jaar ouder. Die avond kwam mijn 'zusje' nog even langs met haar vriend om de aankopen te laten zien. Ze had mijn raad opgevolgd en zelfs nog een paar schoenen extra gekocht. Uitverkoop is super!!!
Ze bracht ook iets voor mij mee. Een kaart waar ze iets liefs in had geschreven en een mooie neproos omdat ie zo mooi bij mijn schilderijtje kleurde.........


Met zo'n vriendin heb je geen echte zus nodig. Binnenkort zal ik haar weer eens verrassen........ik denk dat ik al iets weet........

Zaterdag en zondag kabbelde voort, want manlief moest dit weekend werken. Zaterdag ikzelf ook nog tot 2 uur gewerkt en de rest van de dag in mijn tuin doorgebracht. Gekookt voor twee. Alleen jongste zoon was thuis. 's Avonds mijn record bankhangen verbeterd. Geen was, geen strijk, gewoon weekend.

En zondag ben ik ook goed doorgekomen. 's Ochtend naar mijn ouders gewandeld en 's middags met dochter op stap. Die moet geëntertaind worden, want vriendje is op vakantie. Eerst een hele grote ronde gefietst en calorietjes verbrand en daarna calorietjes weer aangevuld met een ijsje.....lol.


Oh, ik hou zo van de zomer en het buiten zijn.......

12 opmerkingen:

 1. Ik hoop van harte dat de nazomer héél lang gaat duren ;)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van mij mag het ook nog lang zo mooi blijven!!Fijne week
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, dit zijn heerlijke tijden. Je beschrijft het ook zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oeps, ik zie mijn oude linkje nog in je bloglijst staan. Wil je dat aanpassen? Bedankt alvast.

   Verwijderen
 4. Ohhh meid wat heerlijk die croissant!!! En leuk hé die gesprekken over en weer met en vriendin. Daar kan ik ook zo van genieten. Gewoon het simpele feit dat je nodig bent en gewenst bent. Ja die knipoog heb je af en toe even nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Lekker toch dat genieten, en eigenlijk is het niet zo moeilijk met een klein beetje zon erbij, dus ik duim met je mee voor een hele lange nazomer!

  En dat zussen gevoel dat herken ik ook zo heel erg goed,

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb weer heerlijk genoten van je verhaal, het lijkt wel of ik er bij was.

  En die dochter die even moet geëntertaind worden ken ik alles van...als de vriendjes er niet zijn dan komen ze terug naar "de mama"...zalig!!

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat is het toch steeds genieten hoe jij je verhalen schrijft over gewone daagse dingen. En wat een mooie genietmomentjes had jij deze afgelopen dagen. Iets lekkers, een lieve vriendin, een dochter om leuke dingen mee te doen.
  Wie weet dat we nog een mooie nazomer krijgen. Daar zul jij zeker van genieten!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik zie het al helemaal voor me, jouw verhaal heerlijk en dat vampieren dat vinden mijn 2 zonen ook het einde....tis hun vakantie!!!haha
  Ik heb weer genoten van je post en deze week kunnen we nog lekker van het zonnetje genieten, mijn vakantie is ook om maar ik werk niet zo heel veel uren dus nog een beetje geluk.....fijne week en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat kun je toch smakelijk vertellen, Sjonke! Leuk! Vandaag de jongste weer naar school; de oudste heeft nog een week. Het viel weer tegen om 7 uur uit bed. Maar wat regelmaat is ook weer niet verkeerd!
  Fijne dag en liefs van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En met de weersvoorspellingen van komende week hoeven we niet eens te nazomeren maar gaan we nog even hoogzomeren :-)
  Op het werk, dat dan weer wel, jammer hè!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...