woensdag 15 augustus 2012

En toen....ging het licht uit.

Ik had eigenlijk willen beginnen met een kwinkslag. Dat bovenstaande titel niks met mijn lichamelijke of geestelijke toestand van doen heeft. Dat gewoon letterlijk het licht uitging. Helaas schijnt mijn lichtje ook niet zo helder op dit moment.
Maar eerst het begin......

Afgelopen maandag werkte ik, net als vrijdag en zaterdag, op de voor mij dichtstbijzijnde bieb-vestiging. Het was mega, mega, mega-druk en ik overdrijf nu een keertje niet. Omdat dit filiaal tijdens de vakantie 3 weken gesloten was, waren er heel, heel, heel veel boeken met 13 augustus als terugbezorgdatum. De basisscholen in onze regio begonnen weer en ja hoor........ALLE 13-AUGUSTUSBOEKEN werden deze maandag ingeleverd. Gelukkig was er een opruimhulp ingeschakeld anders waren mijn collega Lisette en ik bedolven onder de grote stapels boeken die terug kwamen. We hadden de taken verdeeld en bleven op onze post. Elsa ruimde op, Lisette leende uit en ik nam de boeken in en sorteerde ze. Het duurde een hele tijd voordat de bodem van de inleverbak tevoorschijn kwam. Was ik bijna klaar, kwam er weer een lading van 15 boeken keer 2. Na stug doorwerken met het verstand op nul (ook wel eens lekker) had ik het op een gegeven moment voor elkaar. De bak was leeg en het sorteren kon beginnen. En toen........ging dus het licht uit.

 afbeelding www

Niet alleen het licht, de computerschermen ook op zwart. Ik dacht eerst nog dat er een stop was gesprongen, maar Lisette had meteen door dat het 'groter' was. We keken richting winkelcentrum en daar brandde ook geen licht meer......zucht. Wat nu? Allerlei scenario's kwamen voorbij. Met elektrische schuifdeuren zagen we het al gebeuren dat we een hele avond in de bieb moesten blijven. We konden niet bellen en zelfs de mobiele telefoons gaven geen sjoege. Al kwam de sms van mijn dochter wel binnen. Die was alleen thuis, maar gelukkig niet in paniek geraakt. Na zo'n 40 minuten was de stroomstoring voorbij. We kregen alleen ons bibliotheeksysteem niet meer aan de praat. Inmiddels was de inleverbak weer goed gevuld. Dat moest wachten tot de volgende dag en andere collega's. Alles wat wel verwerkt was hebben we opgeruimd.

En toen kwam dinsdag. Een heerlijke dinsdag. Na de fysio ging ik met wandelvriendin Carla richting stad om een terrasje te pakken. Dat was haar verjaardagscadeautje van mij. Het was wel bloedverziekend heet, maar in een lagere versnelling was het goed te doen en hartstikke gezellig. Zelfs de terugtocht viel niet tegen.
's Middags pakte ik de fiets en ging met dochter naar de woonboulevard. Poeh poeh, wat een eind fietsen zeg. Was zeer vermoeiend. Vond dochter ook, dus het lag niet aan mij. Een paar boodschapjes gedaan waaronder een vliegenkap. En die kwam 's avonds weer van pas toen we voor de derde keer dit jaar gingen barbecueën. (En da's toevallig wel 3 keer meer dan vorig jaar.) Eindelijk waren we compleet. Alledrie de kids waren erbij. Eventjes dan, want oudste kwam laat thuis en jongste moest gaan werken.


In het echt zijn mijn kids niet gespikkeld hoor. Dit is voor hun privacy....whoooaaaaahahaha........
On top of all that heb ik 's avonds mijn Mount Everest der strijkbergen nog weggewerkt. Daarna was ik wel een beetje moe......

Is het al weer woensdag?? Time flies....you know!!! Deze woensdagochtend moest ik werken. Effe wennen, want het is volgens mijn nieuwe rooster. Toen ik 's ochtends naar de wc ging, merkte ik het al. Het voelde niet zoals anders. Het leek op ......ja hoor.....blaasontsteking. Ik ben gaan werken, ik heb het volgehouden en ik heb zo ongeveer 15 keer gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen. Eenmaal thuis moest ik genoeg zien te produceren om bij de assistente van de huisarts na te laten kijken. En dat lukte alsmaar niet. Met 3 druppels doe je niet veel. Eindelijk, na vele glazen vocht kreeg ik het voor elkaar. Meteen op de fiets. Ik haalde net het toilet bij de wachtkamer.....Het is weer een fikse ontsteking. Durfde niet naar de apotheek. Daar is nl. geen pleeke. De assistente heeft er voor gezorgd dat de medicijnen thuisgebracht werden zodat ik meteen met de kuur kon beginnen.


Was ik heel erg blij om, maar man oh man, wat heb ik al veel zweetdruppeltjes gelaten op mijn toiletje. Hopelijk verstoort het mijn nachtrust niet, want dat gaat nu een stuk beter met die homeopatische tabletten. Nu nog de verkoudheid van manlief overnemen (zit er dik in dat dat gaat gebeuren) en je kunt me opvegen.....

8 opmerkingen:

 1. Oh Marion, wat vervelend!
  Je hebt anders wel een heerlijk verhaal verteld van je wederwaardigheden de afgelopen dagen.
  Maar je blaasontsteking vind ik heel vervelend voor je. Ik hoop dat de antibiotica snel aanslaat zodat je weer opknapt.
  Beterschap!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een gedoe zeg. Niet te geloven echt een pechdag. Ik hoop dat het dit geweest is voor deze week en dat het alleen maar beter wordt. Blaasontstekingen zijn echte vervelende dingen. Ik wens je veel beterschap en probeer toch nog wat te rusten.Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oei, ik kan me ook nog zo'n aftervakantiedag herinneren op die vestiging. Bikkelen was dat. Daar kan je geen storing bij hebben. En verder... ik hoop dat je kuurtje gauw werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei. Ik leef met je mee. Welkom bij het blaasorkest.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ohh, zo'n blaasontsteking is bepaald geen pretje! Ik hoop dat het heel snel beter met je gaat!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woow Marion, wat vervelend voor je!! Maar de manier waarop je het brengt ... leest zo heerlijk weg ;).

  Knap maar snel op!! En laat die verkoudheid maar aan je voorbijgaan.

  Groetjes, Marian

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lekker he die overgang .... blehhhhh .. suc6 met je kuurtje hoop dat je snel beter bent ... fijne dag... groetsss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Best grappig als je dit soort dingen beleefd op je werk, maar misschien was het voor jullie minder leuk.

  Sterkte met je blaasontsteking. Niks an hoor!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...