vrijdag 11 november 2011

Overbodige knopjes!!??

Ik verbaas me weer eens ergens over. Komt wel vaker voor, maar wat ik nu ontdekt heb...tjonge....echt een overbodige knop.
En waar zit die knop?
Op mijn nieuwe wasdroger.....

Toen ik met een fikse kaakholteontsteking geveld lag, vond mijn oude wasdroger dit het juiste tijdstip om de geest te geven. Lekker hoor, goed ziek, flink koorts, veel (handdoeken)was en weinig ruimte om alles op te hangen. Geen prettige combinatie. Met veel trucjes en heel weinig spullen erin kreeg ik het oude beestje nog wel aan de praat. Voor de veiligheid bleef ik in de buurt van het veel kabaal makende, dampende apparaat.
Doordat ik zo beroerd was, kon ik natuurlijk niet even naar een winkel hollen om een nieuwe te bestellen. Ik had inmiddels de folders doorgespit en had een condensdroger op het oog. Iedere dag hoopte ik genoeg opgeknapt te zijn om te gaan shoppen voor een droger. Ging 'm helaas niet worden dus plan B in werking gezet. Online shoppen. Ik vond 'mijn' condensdroger voor een wel heel aantrekkelijke prijs op de site van R.edcoon. Er stond bij dat het een 'Europees model' was dus daar heb ik eerst de klantenservice voor gebeld. Wat betekent dat, Europees model'? Nou, dan kan het dus zijn dat het bedieningsdisplay in het Duits is.

Duits is voor mij niet onoverkomelijk dus huppekee, de droger besteld. Bij de klantenservice hadden ze info gegeven dat hij dan maandag verstuurd werd en binnen 48 uur thuisbezorgd. Dinsdagavond kregen we zowel telefonisch als via e-mail de verwachte leveringstijd. Zo hoefde er niet de hele dag iemand thuis te blijven. Verliep allemaal perfect.

Woensdagmiddag werd ie, netjes op tijd, geleverd. Uitpakken, op zijn plek zetten en....meteen een was erin. Oh, wat was dat een rustgevend geluid, het zachte gezoem van mijn nieuwe condensdroger. Het raam in mijn bijkeuken besloeg niet eens. Geen spatje damp kwam er van af. Op mijn gemak ging ik het display bestuderen. Met de Duitstalige handleiding erbij. En toen zag ik ineens de 'overbodige' knop. Echt te gek voor woorden gewoon. De droger is dus zo in te stellen dat hij over 3, 6 of 9 uur begint met drogen. (Bij een wasmachine of vaatwasser kan het handig zijn) Nu weet ik niet hoe jullie dat doen, maar ik ga toch niet 9 uur lang natte was in een droger laten zitten voordat ik het programma laat draaien. Dan zijn die handdoeken allang gestikt. Ik plan mijn wasjes sowieso dat ik ze meteen af kan werken.
Mijn conclusie: Het apparaat is vast door een man ontworpen...........
Wat denken jullie??

Een foto met het (Duitstalige) bewijs:


Ik moest nog lachen om de reactie van oudste zoon. Ik zei hem dat ik maar liefst 71 euro had uitgespaard door deze met Duits display te kopen. Hij zei: Beter toch....je koopt er een woordenboekje van 5 euro bij en Klaar is Kees...... Maar zelfs dat is niet nodig. Het wijst zich vanzelf uit!!

23 opmerkingen:

  1. Haha, ja, dat zit ook op onze vaatwasser. Is vast bedoeld om 's nachts te laten draaien..iets anders kan ik niet bedenken.
    Beetje overdreven knop.
    bloggroetjes, Renny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gewoon een knopje voor als je op tijd naar bed wil. Dan kun je hem zo instellen dat ie 's nachts droogt = goedkoper in veel gevallen (als ik nog up to date ben ;-)
    Wij hebben dinsdag een nieuwe Miele wasmachiene gekocht. Daar zit ook zo enorm veel op waarvan ik me afvraag of en wanneer ik dat zal gaan gebruiken. Ik ben eigenlijk voor zo min mogelijk toeters en bellen hihi
    FIJN WEEKEND Groetjezz lfs mij

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik blijf het raar vinden.......een volle trommel met natte was en dat 9 uur lang voordat ie draait.....ga ik nooit doen. En wasdrogers zijn de meest brandgevaarlijke apparaten in het huishouden. Die zet ik alleen overdag aan als ik thuis ben!!!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, das ist ein richtiger männerausfindung!
    ja, de vaatwasser en de wasmachine kan ik volgen, maar een droger?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ha ha ja die zitten er bij ons ook overal op
    Tipje,gooi nooit per ongelijk een flush...zo'n douchspons in de droger,het komt er nooit meer uit.
    Bij mij zat het vast gesmolten achterin de droger.

    geniet van je nieuwe aanwinst
    liefs Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  6. A man got to do what a man got to do......hihihih!!! ja hoor een echte mannen ding......proesttttt...je snapt ut toch niet he???.....die was stinkt na 9 uur en dan kan ie weer opnieuw gewassen worden....wij hebben een whirpool droger ook een condens maar wat een lawaai maakt ie......tsssssss niet normaal.....de volgende word net als de wasmachine een hele stille Miele hoor......dat is ook duits toch??..xxx.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik zeg...overbodige knopjes negeren en gebruiken waar je het apparaat voor gebruiken wil!

    O, ik ga snel even naar boven, het beddengoed moet de droger in. Kan ik meteen even kijken of ik hier een overbodig knopje kan ontdekken!

    Fijn weekend! Lieve groet, Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  8. nee dat gebeurt hier ook niet 9uur wachten...komt de wasmachine uit en gaat gelijk in de droger, anders gaat je wasgoed toch stinken...stomme knop!!;-))

    Fijn weekend!
    Lieve groetjes Michelle

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een leuk verhaal Marion hihi. Ik heb niet zo'n overbodige knop op mijn droger, maar het is inderdaad onzin, je droogt toch meteen het wasgoed hihi.
    Fijn weekend en een lieve groet, Mea

    BeantwoordenVerwijderen
  10. 9 uur wachten,nou hier ook niet,hoor,meteen de droger in of naar buiten,......fijn weekend

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Uhhh ik heb jaren geleden de wasdroger verbannen uit mijn huis .Dus ik heb geen idee wat je zou moeten doen
    Groetjes Elisabeth

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik vind het wel handig, zo'n uitgestelde insteltijd...is inderdaad handig voor de nachttarieven, ik zet hem alleen om 11 uur aan, en bij de wasmachine gebruik ik wel de uitstelknop, dan is de was nog droog, en is om 7 uur 's ochtends schoon, om opgehangen te worden. Maar een droger is in ieder geval heel handig [als 'ie het doet].

    Veel plezier er weer mee, en een fijn weekend

    Liefs Inge

    BeantwoordenVerwijderen
  13. 9 uur wachten.. nee hoor dat gebeurd hier ook niet, ik hou niet nare luchtjes hihi..

    en ja misschien heb je mij inderdaad wel aangestoken, kan toch best via internet haha:))
    ik heb last van mijn oren, hoor al dikke week bijna niets van buitenaf, maar wel een oorverdovend kabaal in mijn hoofd, had jij dat ook?

    fijn weekend en jij ook nog even rustig aan doen hoor!
    lieve groetjes, Tjits

    BeantwoordenVerwijderen
  14. De was moet bij mij altijd meteen of de droger in en direct drogen of...hup naar buiten.
    Maar dat overbodige knopje....tjaik zou met er maar niet druk om maken....(doe je ook niet he).
    Wens je een fijn weekend, Trudie.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een logica, wie verzint nu zoiets, misschien is de duitse stroom 'snachts wel gratis, wie weet...
    Als jouw was maar droog wordt!!!!
    Geniet van je weekend,
    ♥Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ik heb de zelfde wasdroger en ik wilde hem bij dezelfde zaak als jij bestellen maar ben uiteindelijk voor iemand hier in de buurt gezwicht want die komt meteen als je er reparaties aan zijn.
    Ik vind dat instellen welk makkelijk want ik zet om 21.00 uur 's avonds een wasmachine aan en die is dan rond 23.00 uur klaar en dan kan in de droger gelijk aanzetten maar dan hoor dat geluid en dan stel ik hem in op 3 uur en dan slaap ik al lang. Ja en om 6 uur uit te stellen is wat lang dan gaat de was stinken....fijne avond en groetjes Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  17. ps je kunt de Nederlandse handleiding om internet uitprinten...gewoon bij Google zoeken gr Marjon

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Ik zou zo'n knop NOOIT gebruiken, ook ivm brandveiligheid .... enne: veel van mijn apparaten zijn Duits ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  19. hihi, ik moet zeggen dat ik de waswachine vaak aanzet rond 10 uur 's avonds...dan is hij rond 11 uur klaar, ik lig dan al te slapen en vervolgens gaat de was rond 8 uur 's ochtends (nét voordat ik ga werken) in de droger...even snel berekend is dat zo'n 9 uur later :-) haha!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. maarrrr....denk ik nu, als hij dan al in de droger had gezeten had ik 'm gelijk aangezet en geen 9 uur gewacht...dit bedacht ik me dus net toen ik naar de droger liep...en onderweg naar mijn eerste bakkie koffie...

    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  21. De vaatwas en wasmachine worden hier ook aangezet rond 11 uur, heeft te maken met het goedkopere nachttarief (electrabel.

    Voor een droger zou ik het ook niet proberen, want ik denk dat je was inderdaad niet zo fris meer zal ruiken na 9 uur!

    Nog veel succes met je wasdroger!!!

    Liefs
    marieke

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Hier draait het spul ook altijd snachts ivm goedkoop tarief en uh uh de was ruikt altijd
    citroentjes fris hoor .... fijn weekend ....
    Groetsssss Gerd@

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Dit is wel toevallig zeg, een bijna identieke post over droogtrommels. Ik loop nu de hele dag te denken aan je knop van 9 uur, maar ik heb geen idee waarom die er op zit. Eega meldde trouwens even dat er bij mij ook een timer knop op zit. Was heel handig, had echter ook geen idee waarom die knop er op zit. Ruimt wel weer lekker op, als alle was gewoon weer vers gewassen in de kast ligt en niet overal hangt. Groeten en nog een prettige avond. Anna Marie.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...