maandag 7 november 2011

Even voor een receptje bellen.......

Nou ja zeg....even??!!
Daar gaat best veel tijd in zitten om een recept van onze huisarts te krijgen.
Om te beginnen ben ik vandaag nog niet gaan werken. Gisteravond had ik het weer zo koud en telkens kippenvel dat ik de thermometer erbij pakte. Bleek ik nog steeds koorts te hebben. Maar omdat ik laatst zo vervelend reageerde op paracetamol (maagklachten) vond ik het verstandig om bij de huisarts een recept voor maagtabletten te vragen. Hadden we vorige week, tijdens mijn consult, al besproken.
En tja, dan ga je de assistente bellen op maandagochtend...en nog een keer proberen.....en nog een keer proberen...en....en....en......na verschillende pogingen gedurende 3 kwartier eindelijk de assistente te pakken.

Probleem uitgelegd en het was in orde. De assistente zou bij de dokter een recept vragen en ik kon tussen 11 en 12 uur terugbellen.
Netjes gedaan en verhip....geen ingesprekstoon. Maar wel 7 keer tussen de pieptonen door moeten horen: de assistente is momenteel bezet, een ogenblik geduld alstublieft. Ach ja, tien minuten later was het dan toch geregeld. Het recept werd naar de apotheek gefaxt.

Niet meteen naar de apotheek gefietst, want de faxen komen wel eens later aan dan gepland. Pas na half 2 door de kou om mijn receptje op te halen. Het was eens een keer niet druk. Ik ben al verschillende keren onverrichter zake huiswaarts gekeerd omdat het wachten me te lang duurde. Ik weet niet wat voor systeem 'onze' apotheek heeft, maar als er 8 mensen om een recept komen, zijn er maar 2 medewerksters die de balie doen. De rest van het personeel (zeker 6 mensen) is met iets anders bezig. Was vroeger toch anders, als je met je handgeschreven recept bij de balie kwam.
Maar vandaag had ik geluk en was ik meteen aan de beurt. Tuurlijk was het recept nog niet binnen. De assistente had wel iets gestuurd, maar dan is het niet 'ondertekend' door de huisarts zelf. Gelukkig kreeg ik mijn recept toch mee. Waarschijnlijk omdat het niet al te giftig was.....hahahaha......
Ik hoop dat die koorts nu eindelijk eens zakt, want ik ben het thuis zitten meer dan zat!!!!!!!!!

afbeelding van internet

16 opmerkingen:

 1. Arme Marion, ook nog op de fiets eruit moeten .....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als ik hier naar de apotheek moet, houd ik rekening met een wachttijd van 15 tot 30 minuten. Je snapt dat het ook mijn hobby niet is. Gelukkig was jij snel aan de beurt, nu maar hopen dat het aanslaat!

  Een fijne avond...en beterschap! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoop dat je nu snel opknapt hoor.
  En...wij wonen in een klein dorpje zonder apotheek/huisarts dus als ik bel om een recept dan faxt men dat door naar de apotheek met de vermelding erbij "thuisbezorgen " en dan laat in de middag of begin avond komt men het netjes thuis afleveren.
  Dus...ja ik ben erg tevreden over deze service.

  Wewns je een fijne avond....heerlijk warm bij de haard...en 'kop warme choco.

  Groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hier zit de apo één deurtje verder dan de huisarts en faxen ze niet, maar printen ze ... maar ook tig dames aan het werk en slechts eentje of twee aan de balie. Vrijdagmiddag kwam ik er langs lopen en denk dat meer dan 20 mensen op hun beurt stonden te wachten. Bekend probleem want ze hebben niet voor niets een nummertjes-apparaat. Hopelijk knap jij nu snel op hoor, lang genoeg geduurd toch?! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nu toch ook maar wat rusten hé. Dan geneest het sneller.
  liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Volgens mij is het overal hetzelfde-voordat je een arts te pakken hebt moet je eerst je hele verhaal aan de assistente kwijt-zij bepaald of je naar de arts mag-.UCK-en hetzelfde geldt voor de recepten-in ons dorp heb je het pas de volgende dag-tenzij je het zelf in de plaats verder op ophaald. Als je ziek bent heb je daar toch geen zin in-daar word ik nou ECHT ziek van-beterschap-xxx-Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik hoop dat je gauw opknapt hoor Marion...niks aan zo ziek zijn en dan nog steeds koorts hebben...doe rustig aan, meis...

  Apothekers nog zo iets "niet leuk", net als boodschappen doen op zaterdag...

  Lieve groetjes Michelle

  ps; ja mijn koffie of thee wordt heel vaak koud...geeft niet maken we gewoon nieuwe ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Receptje, toen ik de titel las dacht ik dat je ging koken!!!Maar nee, domme ik, natuurlijk vergat ik dat receptje bij jou iets anders is, sorry Marjon!!! Maar ik hoop echt dat het gaat helpen hoor, de winter moet nog komen en jij kunt een opkikker wel gebruiken...
  Doe rustig Meis en heel veel beterschap!!!

  Een beterschapsgroet voor jou!!!

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Volgens mij overal hetzelfde probleem.
  De doktersassistente te pakken krijgen lukt nog wél maar voor de apotheek trek ik ook altijd een half uur uit. Ook al is het recept twee dagen van tevoren gefaxt het is NOOIT klaar :-) BETERSCHAP
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dochter loopt stage in een apotheek... groot verschil tussen de ene en de andere. Is altijd druk volgens dochter en ze zitten op een kwartiertje pauze na nooit stil.

  Maar ik hoop dat je nu snel opknapt, je wordt er zo wattig van hè. Mijn farmer is ook niet erg lekker en het hele huishouden is zo ongeveer verkouden geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Het is ook overal hetzelfde ;) Nu maar hopen dat je snel opknapt!

  Beterschap. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Verstandig om nog niet te gaan werken.Hier gelukkig nooit problemen met recepten .Daarom ook mijn oude apotheek gehouden ,kan ik zelf echt niet mijn recept halen word het in de middag thuis gebracht.
  Beterschap ,Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ohhhh ja erg hé. Staan er een heleboel mensen en helpt er maar één persoon. Zooo irritant!!! Alsof je daar voor je lol staat ...

  Maar meid, ik alle ernst. Beterschap!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat vervelend dat je nog niet echt opknapt.. en er dan ook nog op de fiets uit moeten voor je medicijnen!
  echt rustig aan doen hoor en goed uitzieken!
  neem maar lekker veel vitamientjes en kruip lekker met een plaid en een stapel boeken of tijdschriften op de bank!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wij hopen dat je nu snel op zal knappen,rustig aan,hoor en goed uitzieken,...x

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...