zaterdag 19 november 2011

Zo'n dag.....

Ik kom vanochtend op mijn werk. Toets de code in om het alarm af te zetten en.....hij werkt niet. Kalm blijven en gewoon nog een keer proberen en verhip....het lukt. (Een half uur later stond alsnog de meneer van de beveiliging voor mijn neus, want het alarm was afgegaan en er was toch een melding binnen gekomen. Had ik niet gehoord bij de personeelsingang)

Eenmaal binnen hoor ik een snerpend geluid. Waar komt dat nu weer vandaan. Oh nee hè, dat is het alarm van het controlepaneel. Er brand een rood lampje met 'storing urgent'. Gelukkig weet ik hoe ik het geluid af kan zetten. Ik ruik geen brandlucht, zet snel de pc's aan en ga verder met mijn werk beneden. Krantjes uit de brievenbus, stempeltje erop, licht in de leeszaal aan.

Beneden klaar, back-up veilig gesteld, kassa gepakt en het nummer opzoeken van collega die ik moet bellen als er storing is. Neeeeheeeheeee.......ons systeem doet het niet en alle publiekpc's staan op 'pagina niet gevonden'. Hoe kom ik nu aan dat telefoonnummer? Eerst maar even collega van systeembeheer bellen. Dat nummer staat gelukkig op de uitgeprinte lijst. We komen er snel achter dat internet wel werkt, alleen onze website en het systeem niet. Maar ik kan in ieder geval het nummer van mijn andere collega opzoeken.
Die vertelt dat dat alarm al heel de week afgaat, omdat er waarschijnlijk een lek in de verwarming zit. Vandaar dat het ook zo koud is in de bieb. Loos alarm (maar eigenlijk ook weer niet) en niet iets om over in de stress te schieten.

Systeemproblemen zijn in ongeveer een kwartiertje opgelost dus het noodsysteem hoeven we niet op te starten. Oef, geluk bij een ongeluk, want we hebben inmiddels klanten (bij ons zijn dat leners).

What a way to start your day.........het eerste uur genoeg stress gehad voor de rest van de dag. En het werd later op de dag nog even heel penibel voor een klant die zijn vliegtuigticket uit wilde printen en wat alsmaar niet lukte. Uiteindelijk is dat ook nog goed gekomen. Eén ding is zeker.....het was niet saai vandaag. Wel koud!!


19 opmerkingen:

 1. Zo maak je nog eens iets mee he....maar vervelend is het wel.
  Nu maar hopen dat de storingen alsnog snel verholpen worden want in de kou werken is ook geen pretje.
  Wens je een gezellige avond, Trudie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wenste je gisteren een fijne dag...ahum, wist niet dat het werken in de bieb zo stressvol kon zijn...wat een pech voor jou..Maar gelukkig heb je, je er goed doorheen geslagen.
  Ik vind je header trouwens erg leuk!!!


  Nu een rustig weekend voor jou:)))

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. jeetje dat was dus geen rustig dagje werken..
  vanavond maar even lekker relaxen en als je zin hebt in een leuke give away kom dan nog even kijken op mijn blog:)

  fijn weekend!
  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jakkes, wat een stress. Gelukkig ben je er nu vanaf. Fijn weekend.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tja, dat was mij het dagje wel, gelukkig is alles weer ok...behalve de verwarming dan :-)...

  Liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nouh dacht altijd dat werken op een bibliotheek uiterst "rieleks" was. Niet dus :-) Nu de storing nog verhelpen én zorgen dat je weer lekker warm kunt werken !!!!
  FIJN WEEKEND Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dat is idd even stressen, zeg...en dan nog koud hebben ook...hoop voor jou dat de verwarming daar snel gerepareerd is...

  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hopelijk verloopt de rest van je weekeinde een stuk rustiger en warmer. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Soms zit het mee, soms zit het tegen ;-)!

  Lieve groetjes van mij...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik heb me vaak afgevraagd waarom die dingen altijd op zaterdag gebeuren, als niemand met verstand van zaken aanwezig is. (Of misschien gebeurt het op andere dagen ook al, maar merk je dat niet omdat iemand met verstand van zaken het al heeft opgelost?) Ja... dat is niet fijn beginnen zo. En dat blijf je de hele dag voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij was toch net opgeknapt-zit je weer in de kou. Snel naar je warme bedje dan-onder de wol. Mooi weekend toegewenst met hart&ziel door Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, je hebt ze er bij zitten....van die dagen dat alles net niet loopt zoals je zou willen. In ieder geval hoop ik dat je een lekker warme zondag hebt! Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dat was beslist geen goed begin van een lange werkdag Marion, soms komen dan alle dingen tegelijk op je af.
  Geniet nu maar van een welverdiende en warmere zondag.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nou dan ben jij wel blij dat je vandaag vrij bent, dat was wel een enerverende werkdag zo te lezen.

  Geniet van de zondag
  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jij blij dat het vandaag gewoon zondag@home is, wat een werkdagje zeg. Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Soms zit het mee en soms zit het tegen en vandaag was het duidelijk ;)

  Fijne dag. Liefs, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Sjonge, wat een stresserig beging van de dag. Ik zou daar beslist heeeel erg mopperig van worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, te mogen werken in een bibliotheek, dat moet heerlijk zijn! Ook al ging er dus op deze dag wel het een en ander niet helemaal zoals het hoort.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...