zondag 27 januari 2013

Heerlijke herinneringen

Wat kan ik toch genieten van een nostalgische bui. Vandaag verdwaalde ik op Pinterest en kwam de leukste dingen van vroeger tegen. Met stip op nummer 1: ROLSCHAATSEN. Jeweetwel, die verstelbare met die rode bandjes. Je kon er jaren mee doen, want ze groeiden mee.

En ik kon hard op die dingen, dat wil je niet weten. Overal bang voor (klimrek, zwemmen en zo), maar op rolschaatsen was ik onbevreesd. Gingen we met een groepje naar een stil geasfalteerd straatje en racen maar. Dat waren nog eens tijden.

Wat kwam ik nog meer tegen. Nou....deze dus.....


Ik had precies zo'n zelfde doos en als ik goed zoek weet ik bijna zeker dat ik hem terugvind op mijn zolder, want alles is mee verhuisd toen ik trouwde. De mooiste spiraalfiguren kon je hier mee maken. Ik was daar uren zoet mee.

Wat ik ook nog steeds heb is het kastje op deze foto. Waar die pop op ligt.....


Het is ooit in de schuur beland omdat ik wat mee wilde doen, maar helaas is dat nooit gebeurd. Weggooien kan ik niet. Misschien haal ik het weer naar binnen. Laat ik het goed droog worden en maak ik er nog wat van ;-)


Begin deze maand ook al zoveel plezier gehad met oude foto's kijken. Ik heb er een heleboel gedigitaliseerd. Grappig zijn de foto's door de jaren heen met mijn neef Peter. We schelen precies 50 weken in leeftijd........


Op de onderste foto was mijn haar heel ingenieus opgestoken. Ik kan me nog herinneren dat dat best een karwei was bij de kapper. Op de achtergrond zie je nog net een bruidspaar. Dat zijn mijn oom en tante, het was hun trouwdag. De foto's zijn gemaakt in een park waar ik nu op uitkijk als ik op mijn werk ben.

En wat dacht je hiervan. Samen met twee nichtjes op het 40-jarig huwelijksfeest van mijn opa en oma.

Zoveel geweldige herinneringen en hier was ik nog maar 6 jaar.

Om het plaatje compleet te maken plaats ik meteen de trouwfoto van mijn opa en oma en eentje die gemaakt is toen 1 van hun zonen trouwde.


Ik vind het geweldig. Die foto's zijn voor mij van onschatbare waarde. Daarom voel ik mij een stuk geruster nu ik er een hoop gescand heb. Ik kan nog uren doorgaan, maar dan wordt mijn blogje zo lang. Bewaar ik voor een volgende keer.9 opmerkingen:

 1. Dingen van vroeger worden steeds leuker, de rolschaatsen herken ik uiteraard en Spirograph vond ik ook erg leuk. Ik had het zelf niet maar hoopte toch zo dat ik het een keer zou krijgen. Mooie foto's van vroeger, heel waardevol!

  Een fijne week! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb wat figuren gedraaid met mijn Spirograph-doos, net zoals op die rolschaatsen. Om de hoek zat een gebouw met een enorme helling waar we niet op mochten, wat we dus wel deden om daarna keihard naar beneden te gaan en proberen in een scherpe bocht op de stoep te blijven. Vond ik toch leuker dan de skeelers die ik nu heb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijke, pure nostalgie. Ik koester onze oude foto's ook en heb er veel gescand.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jaaaaaaaaa die had ik ook die rolschaatsen. En mét die rolschaatsen hing ik ook regelmatig in het klimrek... wat dus op een dag helemaal fout ging met als gevolg een gecompliceerde bovenarmbreuk en een paar maanden ziekenhuis :-(
  En met die spirograph heb ik ook heeeeeeel wat uurtjes gespeeld. Leuk hè die herinneringen.
  Wat fijn dat je die oude foto's nog hebt. Ik heb ook nog heel veel oude foto's en omdat ik mijn ouders al een hele tijd moet missen ben ik daar heel erg blij mee. Ik heb zelfs nog foto's van mijn omaatje die 98 is geworden én van háár ouders. Echt superoude foto's dus. We koesteren ze hè! Dat scannen is wel een heel goed idee trouwens, moet ik me ook maar eens aan wagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja heerlijk, rolschaatsen! Foto's scannen, daar wil ik ook mee gaan beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo leuk rolschaatsen .Ik heb ze zelf helaas nooit gehad maar mocht wel eens op die van een vriendinnetje.Heerlijk toch om zo te genieten van je oude foto's.Fijne week
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, geweldig al die oude herinneringen.
  En die rolschaatsen, ja, wat ken ik ze nog.
  En wat ik ook nog even wil zeggen: ik ben vandaag in je boekentip begonnen! Er loopt in elk geval een heel actueel thema door. Maar hoe het allemaal gaat,moet ik nog even verder door lezen!
  Een mooie week, Marion!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Marion.....heerlijk je post...de rolschaatsen had ik ook en ik kon er ook wat van....nergens bang voor...soms de knieën geschaafd, maar dat gaf niet, we gingen gewoon door. De sprirograph heb ik cadeau gekregen van mijn ouders voor Kerst....ze konden het in Limburg nergens meer kopen en ze zijn extra naar Aachen (Duitsland) gereden om hun dochter's grootste wens te vervullen, lief he....deze herinnering komt boven nu ik de doos zie...en ook oude foto's kijken, vind ik heerlijk en ik heb gisteren nog een hele mooie foto van mijn pa ingescand voor mijn moeder, ze had een nieuw lijstje gekregen voor Kerst van ons....
  herinneringen we moeten ze koesteren....liefs Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Even genieten van je mooie post vol nostalgie!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...