zondag 21 oktober 2012

Stelling


Stel, je gaat na een lange dag werken nog even boodschappen doen. Geen muntje voor een wagentje dus je neemt maar een paar dingetjes die je vast moet houden. Je loopt naar de kassa. 't Is overal druk en bij 1 kassa staan 2 (!!!) boodschappenwagentjes onbeheerd en er liggen nog geen boodschappen op de loopband. Wat doe je?


 • je roept door de winkel: "Van wie zijn die boodschappenwagentjes!!"
 • je sluit achter de onbeheerde wagentjes aan en hoopt dat de 'eigenaren' snel terug komen
 • je gaat VOOR de wagentjes staan, want ja, als er niemand bij staat........

 Ik ben heel benieuwd of ik hier reacties op krijg en wat die zullen zijn. Ikzelf heb voor de laatste optie gekozen en daar is nog een vervolg op. Of ik me daar over uit wil laten weet ik nog niet. Ik wacht eerst even af....
Mijn gedachtegang daarin was: Weggegaan is plaats vergaan (Leuke variant van opgestaan is plaats vergaan), maar misschien heb ik het mis.

12 opmerkingen:

 1. Als ik maar een paar dingen in de hand heb en er is in geen velden of wegen een beheerder te bekennen, dan leg ik mijn spullen op de band hoor. In die tijd dat jij er anders staat te wachten, heb je die paar spullen ook afgerekend.

  Maar die stelling staat er niet voor niets: bonje bij de kassa gehad ;)?

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou voor gegaan zijn of in dit geval is dat geen voorgaan want het zijn lege karretjes...o wat zet je ons aan het denken..misschien was deze kassa wel gesloten:)
  Laat je even weten wat er gebeurde?????

  Fijne week,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja als er dan toch niemand op komt dagen ga ik mijn boodschappen op de band leggen om af te rekenen.Maar ik ben bang dat de afloop bij jou niet er gezellig geweest is! Ik hoop dat ik het mis heb.
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik zou even rondkijken waar de 'eigenaren' zijn en vervolgens m'n spullen op de band leggen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nou Marion, ik leg mijn spullen op de band. Ik kijk nog even om mij heen, niemand te zien? Dan ik.
  Ik vermoed dat er toen een heel boos iemand aan kwam!
  Ben benieuwd naar het vervolg.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou ook mijn spullen op de band leggen. Tegen de tijd dat de "eigenaar" van de 2 karretjes er is en alles op de band heeft gelegd ben jij al lang en breed vertrokken met je weinige spulletjes. Maar ik ben bang dat niet iedereen er zo over denkt. Ik ben benieuwd hoe het afloopt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Marion, ik sluit me bij de anderen aan, en zou -na eerst rondgekeken te hebben of ik een beheerder van die wagentjes kon ontdekken- mijn eigen boodschappen op de band neerleggen. Voordat er dan eentje komt opdagen, ben jij al aan het afrekenen...

  Maar het zal wel een vervelend einde hebben gehad, zo te lezen...

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ja, nog niets op de band, dan zal ik mijn spullen er ook op leggen, neem ook aan dat de cassière wel zou zeggen dat ik even voor mocht. Maar ben ondertussen ook wel erg benieuwd naar jouw ervaring. Groetjes, Ilona.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als er niemand in aantocht is ben ik eerst!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Soms sta ik aan de kassa en dan ben ik iets vergeten, ik geef dat door aan diegene die voor of achter mij staat, ren snel door de winkel en ben ook weer snel terug. Je kunt niet de wagen bij de kassa plaatsen en dan lang wegblijven, dan ging ik voor natuurlijk....ben benieuwd....groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Niemand bij de karretjes.....niks op de band....Ik zou ook zeker voor gaan! ben benieuwd welke reactie jij kreeg!
  Fijne avond en liefs van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zat er een mevrouw achter de kassa? Wie weet waren het wel vulwagentjes en behoorden ze niet toe aan een klant. Maar aan je verhaal kan ik al zien dat er wel mensen bij hoorden, maar ik zou ook voor gegaan zijn. Je weet nooit hoe lang die mensen er over zouden doen om weer terug te keren. Zet het van je af hoor. Mensen die zomaar karretjes bij de kassa zetten en dan weg lopen moet je je niet teveel van aantrekken. Groeten Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...