dinsdag 23 oktober 2012

De ontknoping

Even wat rechtzetten....
De titel boven mijn vorige blogje was 'Stelling'. Volgens mijn oudste zoon is een stelling een vraag die alleen met ja of nee beantwoord kan worden. Ik had er dus beter 'Vraagstelling' of 'enquête' boven kunnen zetten.....hahahaha.....Die wijsneuzerige kids toch.......

Maar nu terug naar mijn supermarkt-avontuur met een kleine aanvulling.
Het meisje bij de kassa was de boodschappen van een andere klant nog aan het scannen. Daarachter stonden dus 2 onbeheerde wagentjes en daar ben ik, na eerst aarzelend rondgekeken te hebben, voor gaan staan. Ik heb de boodschappen niet eens op de band gelegd, alsof ik voelde wat er zou gaan komen.  En ja hoor, de *pieppp* (censuur) van karretje 1 was niet zo gecharmeerd van mijn actie. Haar onaangename, vreselijk denigrerende reactie was: "Dacht jij lekker ff voor te kunnen piepuh, ga jij eens gauw achteraan staan".

Ik kan jullie zeggen dat ik perplex was. Mijn mond vol tanden. Ik ben sowieso niet heel erg assertief en dat was misschien maar beter. Ik denk dat als ik dat wel was geweest de situatie waarschijnlijk uit de hand was gelopen. Met zulke types heb ik liever niets te maken. Ik heb een stapje naar achteren gedaan, met de lichtelijk tamme opmerking dat 'het wel handig is om je wagentje bij de kassa te parkeren en dan de rest van je boodschappen te gaan doen'.

Inmiddels was de mevrouw van karretje 2 ook gearriveerd. Toen er nog een kassa openging en wij allebei die kant uit wilden zei deze mevrouw: "Gaat u maar voor, u stond hier eerder". Dat maakte het vervelende incident weer een klein beetje goed. Hoefde ik niet in de donkere schaduw van *pieppp* te gaan staan. Jammer genoeg heb ik nooit geluk bij de kassa en was deze rij trager dan die andere en was ik nog later klaar dan mevrouw 2.

Ik heb onderweg naar huis nog wel enige boosheid gevoeld. De brutaliteit van dat mens. Ze had eigenlijk geen recht van spreken. Weggegaan is plaats vergaan. Ik was ook een beetje boos op mezelf omdat ik niet gereageerd had, maar ik ben achteraf blij dat ik dat niet gedaan heb. Ik wil me niet verlagen tot een ordinaire scheldpartij in een supermarkt.

Het verhaal gaat verder, want het meisje bij de kassa kwam mij bekend voor. Is een vriendin van jongste zoon. Zij had mij herkend en wist ook wie *pieppp* was. Zo ben ik er achter gekomen wie mij geschoffeerd heeft en ik ken deze *pieppp*. Nou ja, kennen is een groot woord. Ik weet wie het is. Ze heeft een indruk achter gelaten en geloof me, dat is geen positieve indruk. Ik hou me maar vast aan een mooie uitdrukking: What goes around, comes around. Ze komt haar match nog wel eens tegen en dan kan zij een toontje lager zingen..........

13 opmerkingen:

 1. Troost je: ook ik ben niet assertief (genoeg) en bedenk me altijd achteraf wat ik had willen zeggen ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat die gelegenheid zich nog een keer voordoet, dat je pieppp op een correcte manier toch even neer kunt zetten. Ik had er ook geen drama van gemaakt bij de kassa, het is niet correct wat pieppp deed maar er zijn ergere zaken in de wereld denk ik dan maar. Maar dat betekent niet dat ik dan de actie van pieppp ook meteen zou zijn vergeten hoor...nee, dat wordt echt wel opgeslagen op mijn harde schijf hihi.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op sommige momenten is het een zegen als je niet assertief bent. Je houdt de eer aan jezelf en jouw moment komt wel. Zeker weten!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soms word je zo overvallen door reacties van anderen, ik vind dat je juist hebt gehandeld hoor, de eer aan jezelf houden! Groetjes, Ilona.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Soms is het ook maar beter om niet te reageren,met zulke tiepjes valt toch niet te praten
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Marion, ja en zulke mensen schrikken wij van....Ze zijn overal en ik ben blij dat ik niet bij deze categorie hoor en ik was net als jij achteraan gaan staan, zonder iets terug te zeggen.
  Ik stond ooit te wachten op een parkeerplaats, de auto die er stond geparkeerd was netjes aan het achteruit rijden en ik stond te wachten met het knipperlicht aan. Plots komt een andere auto en rijdt zo de lege plaats in. Ik uit de auto om verhaal te halen maar toen stapte een mannelijke "piep" van 2 meter uit de auto en vroeg mij wat ik wel niet dacht....ik ben heel snel mijn eigen auto weer ingestapt en heb een nieuwe plaats gezocht...niet assertief maar wel verstandig....toch!!...het ligt niet aan ons....maar aan hun....groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja. er zijn altijd mensen die denken altijd voor te gaan. Ik zou ook geen ruzie ten aanschouwen van een heleboel mensen willen hebben omwille van een kassaplaats.
  Als ik tegelijk met een ander bij de kassa kom, dan zeg ik altijd, gaat u voor. Meestal mag ik dan voor.
  Ik kan me je reactie wel voorstellen, maar je bent wie je bent en schaam je daar niet voor. je hebt de rust behouden, en dat is heel knap!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je was gewoon overdonderd door zo'n reactie. Wat bezielt een persoon om zó te reageren, dat spreekt toch meer voor zo'n persoon dan voor jou....ook ik zou niet gelijk een woordje klaarhebben, en zou hooguit een 'pardon' eruitgegooid hebben. En inderdaad, zo iemand kom je nog wel eens weer tegen, en dan ben je al gewaarschuwd zodra je haar ziet.

  Wat een brutaliteit! De volgende keer zet je het karretje gewoon aan de kant, niet voor een kassarij...

  Lieve groet, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 9. goed van je dat je dr boven staat, ik denk ook altijd als mensen zo doen tjonge tjonge heb je niets leuks in je leven dat je het een ander moeilijk moet maken??

  ik zeg meestal ook niet veel kijk ze aan en denk prima joh ga je gang!!
  meestal krijgen ze ook al genoeg blikken van andere die hetzelfde denken.

  lieve gr cindy

  BeantwoordenVerwijderen
 10. oh Marion ik kan me je frustratie zo goed voorstellen!! jeetje wat onbeschoft zeg!! maar net als jij ben ik ook niet zo dat ik hier meteen op in spring.. bedenk me dan later pas wat ik voor rake opmerking had kunnen geven..

  lieve groet, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik denk dat ik in jouw situatie ook niet gereageerd zou hebben, ben zelf niet zo assertief dat ik dat in de supermarkt zou durven.
  lieve groet Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat soort mensen komt je dus overal tegen. Ik werk op debiteurenbeheer en je kan je niet voorstellen hoe arrogant sommige wel kunnen zijn, je probeert dan beheerst klantvriendelijk te zijn. Makkelijk is het niet maar soms kan ik wel assertief uit de hoek komen, er zijn nu éénmaal grenzen...

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nu maar hopen dat pieppp er meer last van heeft dan jij. Dat gebeurd nl. ook nogal wens. Trekt iemand zijn scheur open krijgt ie spijt .... En ik herken het hoor, de mooiste antwoorden komen als jebthuis op de bank zit ...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...