dinsdag 9 oktober 2012

Een vriendelijk verzoek.

Een vriendelijk doch dringend verzoek om:

 • als u koffie drinkt en geen onderzetter heeft...
 • als er een hinderlijke vlieg of mug rond uw hoofd vliegt en de vliegenmepper buiten bereik is...
 • als u vettige of kruimelige etenswaren eet en u geen placemat of tafelkleed op tafel heeft liggen.....
 • als u ongegeneerd in uw neus zit te peuren en geen zakdoek bij de hand heeft om uw buit in te deponeren......
Als toevallig 1 van bovenstaande situaties het geval is wil ik u vriendelijk doch dringend verzoeken om hier GEEN BIEBBOEK VOOR TE GEBRUIKEN!!!!!!!

Een biebboek is geen onderzetter, geen vliegenmepper, geen tafelkleed en toch zeker geen zakdoek!!
En toch worden biebboeken voor bovenstaande acties gebruikt. Maandag kwam er een mevrouw aan de balie vertellen dat ze zo'n smerig boek had. Mijn collega en ik dachten nog aan schunnige teksten, maar nee.....er zaten snotjes in het boek. Ieuwwww......wie doet zoiets? Ik lees natuurlijk ook regelmatig een boek en ben eveneens al veel viezigheid tegen gekomen. Met stip op nummer 1 zijn de koffievlekken......toevallig kwam ik deze gisteren tegen:


Nu was er een tijd, jaaaaren geleden, dat leners hun boeken aan de balie moesten afgeven en dit soort misstanden meteen aangepakt werden. Boek moest gewoon vergoed worden. Tegenwoordig hebben wij een automaat waar mensen de boeken inleveren en met die technische ontwikkelingen is meteen ook het goed fatsoen naar zijn mallemoer. Want wie levert er nu een boek in dat zo overduidelijk schade heeft opgelopen? Da's toch niet netjes. De dader(s) kunnen wij wel achterhalen, maar er helaas niet op aanspreken. Dan komt men met argumenten dat 'zij ook niet weten wat er met het boek gebeurd als het door het klepje van de automaat verdwijnt'.

Nu heb ik een tip voor al deze boekenvandalen. KOOP EEN E-READER en gebruik deze net als een gewoon boek ook als onderzetter voor hete koffie, als vliegenmepper of tafelkleed en smeer uw snotjes lekker over het scherm....see if I care........ Wij willen u liever niet meer als biebklant.

Gisteren dus 2 nog goeie boeken af kunnen schrijven door het onzorgvuldig gedrag van andere mensen. Wees toch zuinig op spullen die niet van uzelf zijn!!!!
17 opmerkingen:

 1. Bah Bah,dit zijn nu redenen waarom ik geen boeken leen.Schande dat mensen zo met boeken die ze lenen omgaan
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt helemaal gelijk!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Getver !
  Als ik volgende keer naar de bieb ga kijk ik toch net even anders naar de boeken, zal aan je denken haha !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oo JAK! O wat erg id. ik heb het zelf eens meegemaakt. Maar het boek voor mijn jongste zoon uit de bieb zat los, was ingeschreven "ai" en blaadjes waren uitgescheurd. Ik had van te voren niet erin gekeken, het boek wilde hij ook zo graag. Bij het inleveren, vergeten te melden, haasten haasten.. en jawel ik kreeg een boete. BALEN die boekvandalen, Je hebt helemaal gelijk Marion. Vanaf nu kijk ik iedere boek na..trieste zaak maar waar.Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat zoiets bij je kinderen gebeurt kan een ongelukje zijn, al leer je je kinderen toch om voorzichtig te zijn met boeken.
  Maar zoals jij nu beschrijft: onbegrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oei wat een viezigheid zeg. Kom het ook wel eens tegen dat ik zo'n boek mee krijg in de bib, vind het ook niet leuk. Hoop dat de mensen jou raad opvolgen.
  groetjes Liliane

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Steengoed logje! Ik ben altijd zuinig met de biebboeken, maar wat je soms aantreft is walgelijk. Ooit heb ik per ongeluk een boek in bad laten zakken en dat moest ik inderdaad vergoeden.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat mensen zo met de spullen van een ander omgaan. Gewoon niet te begrijpen.
  En als je dan eens door een ongelukje een boek heb beschadigd wees dan zo eerlijk dit te melden en de schade te vergoeden.
  Hopelijk zet dit logje die mensen tot nadenken.

  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zodra de dingen niet van je zelf zijn, lijkt het erop dat je ermee kunt doen wat je wil. Het is een rare mentaliteit.
  Wat je ook wel eens tegenkomt is dat de lezer voor hem belangrijke dingen gaat onderstrepen. Is ook zo ergelijk.
  Goed dat je het nog eens zegt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hahahaha sorry hoor maar dit is echt zo grappig. Maar ik begrijp dat dat voor jullie een grote ergernis is en nog vreselijk vies ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dit is een van de redenen waarom ik een lid meer ben van de bieb.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Vreemd dat mensen het idee hebben een vrijbrief te krijgen zodra spullen niet van hunzelf zijn. Dit soort zaken...het lijkt mij vreselijk irritant als je er dagelijks mee te maken hebt!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik moet zeggen dat dit me een paar jaar geleden eigenlijk tegen hield om weer lid te worden van de bieb, maar blijkbaar is mijn boekkeuze er eentje die gedeeld wordt met de 'nette' dames onder ons want tot nu toe nog niet één keer een smerig boek gehad ... en dus blijf ik gewoon lid van het dorpsbiebje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig logje!!

  Vies hé wat ze allemaal met die boeken aanvangen...maar niet alleen viezigheden komt je tegen in een boek, heb ook al eens een liefdesbrief onderschept en dan ga je je eigen verhaal creëren ...spannend!!

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Jakkes :-(
  Nu weet ik weer waarom ik mijn boeken altijd bestel bij bol.com.
  Allereerst omdat ik van een goed boek geen afstand kan doen
  maar ook om de vieze exemplaren die vaak in omloop zijn.
  Toen het voor de kids niet meer zo noodzakelijk was om voor school te lezen heb ik ons abonnement op de bieb beeindigd.
  Ik kan me jullie ergernis en frustratie helemaal voorstellen.
  Mooi logje over zoveel viezigheid ;-)
  Wens je een hele fijne avond. Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Helemaal eens! Bah, bah, bah! Hier kan je bijna een boek over schrijven. En altijd die discussies in het verleden... ik heb het niet gedaan... nee, ik heb het zo van jullie geleend. Vreselijk.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...