dinsdag 4 september 2012

Michael Clarke Duncan overleden

Bij wie ging er meteen een belletje rinkelen bij het zien van deze naam? Bij mij eerlijk gezegd niet. Pas toen ik vanochtend de link van het twitterberichtje opende en zijn foto zag,viel bij mij het muntje.
Het is John Coffey!!


Zijn meest memorabele rol was die van deze simpele geest met een hele bijzondere gave in de adembenemend mooie film 'The Green Mile'. Eén van de meest indrukwekkende films die ik ooit heb gezien. Tom Hanks speelt 1 van de andere hoofdrollen. En telkens als hij weer uitgezonden wordt op tv blijf ik 'hangen'. Mede door de manier waarop Michael Clarke Duncan deze John Coffey gestalte geeft. Heeft hij daar eigenlijk een award voor gekregen? Ik weet het niet, maar dan zou dat alsnog postuum moeten gebeuren.

R.I.P. Michael en bedankt voor deze wonderschone acteerprestatie die voor altijd zal blijven voortbestaan en waar ik vanaf nu anders naar zal kijken...........


15 opmerkingen:

 1. De naam zegt me echt niets ,het gezicht heeft iets vaag bekends ,ik zal hem wel eens in een film gezien hebben .Maar even op Google gekeken .Ja te jong overgegaan!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op het werk had een collega het over zijn overlijden, ik kende de man in kwestie niet maar hij is inderdaad te jong overleden...

  Liefs, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, één van de betere films die ik gezien heb. Wat speelde hij die rol mooi. En ook knap hoe hij zo groot werd gemaakt in die film. Steeds van onderaf gefilmd enzo... In andere films was hij niet zo reusachtig hoor. Van de week zag ik hem nog in een andere film. Hé, John Coffey zei ik tegen mijn man :-). Maar hij heet dus anders. Zonde... zo jong en zo talentvol.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het in de krant gelezen, maar ik ken de man niet. Nou ben ik ook niet zo'n tv-kijker, dus er gaat ook wel eens iets langs mij heen.

  Fijne avond en lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad een superfilm. Zijn naam was ik vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De Green Mile een prachtige film, die je meer dan één keer kunt kijken.
  Soms blijft zoiets hangen, door jou worden we er ook aan herinnerd...

  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De favoriete film van mijn man. Ik kan er niet naar kijken. Hoe hij ten onrechte gevangen genomen wordt en dan gebruikt wordt vanwege zijn talent, slapeloze nacht heb ik dan iedere keer weer. Want ook al wil ik niet meekijken, je wordt iedere keer de film ingezogen. Dat hij rust in vrede.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook mijn favoriete film en boek, ik weet niet hoeveel keren ik hem heb gezien maar het is en blijft een geweldige film, gedragen door de acteerprestatie van deze acteur.

  Toen ik het vanochtend hoorde, vond ik het in en intriest, zo jong.

  Mooie post, dank je wel dat je aandacht hebt besteedt aan zijn overlijden.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vond het een machtig boek om te lezen en door het geweldige acteren van Tom Hanks en Michael Clarke Duncan steeds weer een goede film om naar te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Inderdaad een prachtige film, natuurlijk mede door de rol van Michael Clarke Duncan... helaas veel te vroeg overleden.

  Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Eén van de weinige films die we hier gewoon in huis hebben liggen en waar we echt heel diep van onder de indruk waren en nog altijd zijn en dat kwam vooral door hoe M.C. Duncan zijn rol van John Coffey heeft weggezet, prachtig - kippenvel gewoon.

  The Greenmile op FB geeft precies aan zoals het is: your talent will be missend!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja wie kent die film niet....wat een naar bericht....liefs Ria...xxx...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ja, The Green Mile, een van de mooiste films die ik ken. Heb er bij gehuild, zo indrukwekkend. En toen ik gisteren op nu.nl zijn foto en het bericht van zijn overlijden zag, moest ik weer huilen. Gek he, dat een onbekende, die ook nog eens een rol speelt, zo'n indruk kan maken.
  Lieve groetjes, Peet.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Zoals de meeste van ons herkende ik zijn naam ook niet, maar toen ik zijn foto zag was de link gauw gelegd. Mede door hem is dit een film om nooit te vergeten.
  Helaas is hij veels te jong overleden.
  Lieve groet, Mea

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zijn naam was mij ook onbekend maar kon onmiddellijk zijn gezicht linken met de film Green Mile - prachtige acteur!!

  Groetjes
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...