dinsdag 11 september 2012

Huishoudtrucjes

Dit is een heel openhartig blogje. Ik ga namelijk een bekentenis doen. Ik leg mijn ziel bloot en laat een stukje van 'the real me' zien. Zet je schrap, hier komt ie.........

Ik kook nog al eens over......en dat bedoel ik letterlijk. Oh jee, dan kan het nog steeds twee dingen betekenen. Mijn opvliegerige karakter of mijn kookvaardigheden. Nou......eh....hoe zal ik het zeggen....ik....eh......ben niet zo'n keukenprinses. Dat heb ik volgens mij al eerder gemeld, dus het komt vast niet als verrassing ;-)

Laatst was ik weer eens aan het grasduinen op Pinterest en daar zag ik het ei van Columbus. Dè oplossing voor mijn vreselijke (over)kookafwijking. Echt, al sta ik er met mijn neus bovenop....ik laat de patattekes overkoken. Komt natuurlijk omdat ik aardappelen helemaal niet lekker vind. Mijn pasta kookt nooooooooit over.
Kijk eens wat voor prachtige oplossing er voor is.......


Maarrrrrr......er zit een keerzijde aan deze oplossing. Hij is niet echt goedkoop en levering duurt minstens een week of drie. En dan ga ik afwegen, want ik ben ook een vreselijke krent. (Ja Belgische lezers, ik ben een stereotype Hollander...zuinig dus.....lol) Is het fornuis schoonpoetsen eigenlijk wel zo'n rotkarwei. Er komen bijna altijd wel wat vetspetters op het roestvrijstaal dus ik moet er toch met een doekje over.
En toen.......herinnerde ik mij een ander foefje. Ik weet niet waar ik die tip vandaan heb, maar vandaag heb ik het uitgeprobeerd en het werkt!!! Kostte mij helemaal niks en het poetsen van het fornuis was een fluitje van een cent. Geen aangekoekte zetmeelsmurrie. Ik heb gewoon een houten lepel over de pan gelegd en de aardappelen zijn NIET overgekookt. Geweldig. Al moet ik snel op zoek naar een plat model lepel, want het deksel gleed een paar keer van de pan..........


Voor iedereen die voor de eerste oplossing gaat. Hier is hij te koop: www.huis-en-comfort.nl

Was weer een zware bevalling om dit blogje te produceren. Oorzaak: gebrek aan inspiratie, andere verplichtingen en het mooie nazomerweer (oke, dat is sinds vandaag voorbij). En met mooi weer......zit ik buiten.......

 Oh wat heb ik dit vandaag gemist. Regen ben je zo snel beu. Zucht.....
10 opmerkingen:

 1. Dank u wel voor de tips, altijd handig. En al kan ik er mijn posten niet op maken, reageren doe ik heel vaak lekker buiten in de tuin, op m'n Ipad ;)!

  Fijne avond en lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben ook geen keukenprinses, maar sinds 1997 heb ik een keukenprins!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij eten gewoon geen aardappels heb je ook geen last van overkoken ;-)
  Maar het gekke is dat ik er vroeger ook altijd last van had maar tegenwoordig nooit meer, misschien heb ik iets meer geduld en rust gekregen voor het koken, maar deze tip kende ik niet, super makkelijk, bedankt

  Ach en die inspiratie die komt wel weer hoor, we hebben daar allemaal zo nu en dan best wel last van.

  Liefs
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tja, ik ben ook geen keukenprinses. Ik eet nog wel eens een extra boterham met veel fruit. Maar ja, daar hebben je mannen vast niet genoeg aan.
  Wat jammer dat je niet zoveel inspiratie hebt. Ik geniet altijd zo van je log. Misschien als je straks weer meer binnen zit?

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha wat kun je toch heerlijk vertellen! Bedankt voor de houten lepel tip.....want ons bin zunig war! haha!
  Fijne dag...het zonnetje schijnt hier weer!
  Groetjes van Nicole

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het was weer echt genieten bij het lezen van dit logje.

  Bedankt voor de tip!!

  Liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. leuk geschreven! ik doe altijd een klontje boter in de pan, ook erg succesvol!
  groetjes van Margje

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha..je kookt over! Maar je oplossing is er welkom:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik gebruik ook altijd je tweede tip. Heb het van mijn moeder geleerd. Koken is wel niet mijn hobby maar af en toe kun je er niet onderuit, we moeten toch alle dagen eten hé.
  Liefs Liliane

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...