dinsdag 18 september 2012

Camouflage

Niemand kan raden wat ik vandaag heb gedaan. Echt.....je zou bijna denken dat ik een klap van de molen heb gehad, want het is best een beetje vreemd.
Wat het is?
Nou....ik heb stukken vitrage een verfbadje gegeven. In de kleuren jungle groen en coffee.
Ik meen het serieus. Dat heb ik vandaag gedaan. Heeft lekker buiten te drogen gehangen.

Omdat ik nogal eigenwijs ben, heb ik nu bruinige vlekken op mijn handen en hebben mijn nagels een jungle groene waas. Stond duidelijk op het tinnetje dat ik rubberen handschoenen moest dragen. Heb ik ook gedaan.....eventjes. Maar door het kokend gekleurde water smolten mijn gele handschoenen zowat van mijn handen. Gaven geen bescherming meer dus uitgedaan en dan krijg je hele vieze handjes. Ach, nog een paar keer met Cif erover en ik ben weer zo goed als nieuw.

Mooi hé..........


Zal ik nu maar vertellen waarom ik dit alles gedaan heb? Of zal ik er een raadspelletjes van maken?
Nee, nee, nee. Ik wil het vertellen......
Dit heb ik voor mijn oudste zoon gedaan.....lol.....We gaan zijn kamer decoreren.
TUURLIJK NIET. Het is wel voor mijn oudste zoon. Hij heeft dit nodig voor een maquette. Afgelopen weekend vroeg hij of ik zo'n oranje aardappelzak bruin kon maken, want hij had camouflagenetten nodig. Maar dat is hartstikke kunstvezel en daar hecht niks op. Ik zocht op zolder en vond een stuk vitrage.Ik heb eerst geprobeerd om met thee en sterke koffie de vitrage te verven. Lukte niet en daarom vandaag tinnetjes textielverf gekocht en gaan kliederen. Blijf ik leuk vinden, dit soort 'projectjes'. Zoon heeft maar mazzel met zo'n maffe ma die een hoop troep heeft van de kringloop en daarom vitrage had die nu tot een soort camouflage-netten zijn getransformeerd. Ik heb wel aan hem gevraagd of hij een foto wil maken als zijn maquette klaar is, want ik ben heeeeeeeel nieuwsgierig hoe 'mijn' gordijntjes daar tot zijn recht zullen komen.

Gelukkig had ik het deze week niet zo druk als vorige week. Toen leek ik af en toe Zoef de Haas als Truus de Mier of omgekeerd (Fabeltjeskrant-generatie) Van 's ochtend tot 's avonds in de weer. Boodschappen, wassen, strijken, poetsen, koken, onverwacht werken (understatement....om kwart over 2 gebeld worden en om 3 uur present), verjaardag van mijn ma, lekkere hapjes maken en visite van 2 schoolvriendinnen van vroeger. Niet persé in die volgorde en verdeeld over 2 dagen ;-) Vorige week woensdag was in ieder geval reuze gezellig. Ik kreeg een heel toepasselijk cadeautje van mijn vriendinnen............


Een cupcakes-receptenboekje en hartjesvormpjes. Kunnen dochter en ik weer aan de slag binnenkort.
En voor die avond had ik het borrelhapje naar recept van mijn overbuurvrouw gemaakt. Jammie....zoooo lekker. Samen met de rookvlees/monchou hapjes, waren de tortillahapjes met gerookte zalmfilet en dillesaus een groot succes. Ben mijn volgende vreetavondje al aan het plannen............

10 opmerkingen:

 1. Laat je de maquette dan ook meteen even aan ons zien? Want als jij als een malle Marietje staat te verven, willen we graag ook het resultaat vernemen ;)!

  Voor nu even wat rustiger aan doen hoor! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oo wat ee werk..hihihi ik had je handen wel willen zien:-) Je meot er wat voor over hebben voor je kids, ben benieuwd naar het resultaat en ook die van de cupe cakes..fijne avond nog, Nicole*

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ben je een lieve moeder om dit voor je zoon voor elkaar te maken. Ik vind het wel een leuk avontuur. Die verftinnetjes zijn heel smerig.
  Weet je, ik moest direct denken aan de zeventiger jaren, toen hadden we toch ook allemaal zo'n net aan 't plafond? Ben benieuwd naar de foto's.
  Die hapjes lijken me wel lekker!
  Voor straks: welterusten!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Ik had er een foto van gemaakt. Buiten in de zon en daardoor vielen mijn groene nagels dus niet op. Kwam ik pas achter toen ik de foto's op de pc zette. Inmiddels zijn mijn handen zo goed als schoon.....

   Verwijderen
 5. Wel je zoon mag van geluk spreken met zo'n creatieve mama.

  Ben wel benieuwd naar het resultaat...

  Veel liefs
  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekker die hapjes...wanneer ???....♥....Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha heerlijk toch ff lekker kliederen!!
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Nou, ik ben best benieuwd naar die maquette.
  Leuk verteld allemaal.
  Je bent lekker actief!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...