zondag 2 oktober 2011

Volgebouwd


Ik woon in een wijk die, vanaf dat hij gebouwd werd, bekend staat als overvol met weinig groen. Op een woonerf in een bescheiden (maar wel uitgebouwd) rijtjeshuis. Overal waar ik kijk zie ik huizen. Voor, achter en opzij. Helemaal en volledig ingebouwd dus. We wonen er al bijna 27 jaar. Vanaf ons trouwen. Daarvoor woonde ik bij mijn ouders, 3 hoog op een flat. We zijn wel eens op zoek geweest naar een ander huis, maar iedere keer kreeg ik het daar Spaans benauwd van. Waarom?? Omdat ik mij veilig voel in mijn ombouwde 'vesting'. Vooral in de beginjaren vond ik het doodeng om 's nachts, als man nachtdienst had, alleen te zijn. En niet alleen dat, ik ben ook nog eens honkvast.

Nu hoor ik iedereen denken: Heb je geen beklemd gevoel dan??? Nee hoor, in het geheel niet. En weet je waarom? Nou hierom...........

Als ik een wandeling van een half uurtje maak beginnend vanaf mijn huis,  kom ik dit allemaal tegen......


 De Watermolenbeek, die vanaf het natuurgebied(je) tussen twee wijken 'meandert' en de Kinderboerderij.

Na het oversteken van een toch wel drukke straat kom je linksaf in een mooi gebied met lage begroeiing. Als je rechtsaf gaat kom je in een bebost gedeelte. Loop ik liever niet in mijn eentje (schijterd die ik ben) Het originele pad staat eigenlijk altijd onder water vandaar het alternatieve looppaadje (rechtsonder)

Flora

Wijds uitzicht met als je heel goed kijkt (klik voor vergroting) de kerktoren van een naburig dorp en onder zie je de stuw in de beek.

Weer terug overgestoken de Watermolenbeek aan de andere kant.


Bijna thuis loop ik weer tussen 2 woonwijken, waar dit park een paar jaar geleden volledig is aangepakt. Het heeft een veel natuurlijker uitstraling gekregen en er zijn bekkens aangelegd om wateroverlast tegen te gaan. Jammer dat de jeugd hun flesjes niet in de oranje prullenbak gooien (linksboven)


Kleine begroeide eilandjes in de beek.....

Er is ook een speeltuin aangelegd die perfect in de omgeving past, met alleen houten toestellen. Om deze speeltuin te markeren staan er 4 totempalen en het zal niemand verbazen dat deze speeltuin in de volksmond 'de uiltjes' genoemd wordt. Op zonnige zondagen is het hier heel erg druk. Leuk te combineren met de kinderboerderij die een paar honderd meter verder ligt.

Een kleine kijk op waar ik een paar keer per week ga wandelen.........

15 opmerkingen:

 1. Nee.met dit vooruitzicht, als je gaat wandelen heb je geen beklemd gevoel, heerlijk zoals je het beschrijft,genoeg groen en we kunnen niet allemaal op dat unieke plekje wonen, dan zou het daar weer propvol zijn:))grijns!!
  Wij wonen aan de rand van het dorp, achter ons een woonwijk, maar ook veel groen, we waarderen het dat we zo heerlijk wonen, maar ook wij dromen van een plekje aan het water of aan de rand van het bos...ach zolang we dromen, blijven er wensen over.

  Geniet Marjon,
  Lieve groetje,
  Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Uiteindelijk gaat het om jullie eigen gevoel! Als jullie je daar prettig bij voelen, is er niets aan de hand! Gelukkig maar dat je zoveel moois en groen in je omgeving hebt!

  Wij wonen aan de rand van het dorp en omdat we aan de tuinkant/achterkant aan het water wonen, geef dat een vrij gevoel. Alhoewel ik graag in een vrijstaand mooi huisje zou willen wonen, zou ik ook nooit achteraf gaan zitten. Ik ben niet zo gauw bang, maar toch...doe mij maar een paar buren in de buurt :-)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een oud huis met een stadstuintje-zou een wens zijn van mij maar dan-midden in Arnhem. Ik hou van de STAD. Je verklaard me vast voor gek. Maar helaas is het voor onze prijsklasse niet weggelegd. Ik woon in een tussenwoning met veel ruimte achter ons-er grazen paarden-naast ons oude boomgaardjes. In een durp. Leuk voor ons kind maar de grotere plaatsen lonken. Misschien als ze klaar is met school?! Jouw omgeving is SUPER!!! Regelmatig heb ik te maken met mensen in grote huizen waarvan ik opdrachten krijg-een soorten van blokkendozen in een gelikte nieuwbouwwijk. Hoeveel geld ze ook hebben en hoe groot hun keet ook is-sfeer brengen is een kunst!!!
  En dat zie je lang niet altijd. Ik ben eigenlijk wel tevreden met wat ik HEB. Lieve groet met hart&ziel van Sil.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtige omgeving. Daar kun je je hart ophalen. Als je nu veilig voelt, moet je niets veranderen. Home sweet home.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap helemaal wat je bedoeld hier ook huizen voor achter en opzij maar wel met meest hele gezellige buren die er net als ik al heel lang wonen wij wonen hier al vanaf '81 buren naast ons '85 aan de overkant '91 wij kenner elkaar door en door .... en verder is alles hier op loopafstand het park het strand het centrum de winkels ons huis is niet groot maar wij zijn gebleven ondanks dat het met drie kleine kinderen en een enorme hoeveelheid vriendjes en vriendinnetjes echt wel eens krap was maar wij wonen hier gewoon heerlijk .... fijne avond

  groetjessssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wat een heerlijk gebied om te wandelen Marion!
  fijn dat je je thuisvoelt op de plek waar je woont.. zo belangrijk!
  ik woon in mijn ouderlijk huis.. in de natuur.. ben de rust en de vrijheid van kinds af aan gewend, maar ik kan me ook voorstellen dat er mensen zijn die het hier te stil vinden.
  gelukkig heeft ieder mens weer andere wensen op dit gebied!

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heerlijk zo'n plek waar je je zo goed voelt.Gelukkig heb je vlakbij een heel mooie omgeving om te wandelen .Ook hier rondom huizen ,wel met veel bomen en struiken overal gelukkig ,en een heel mooi park vlakbij.Ik wens je een fijne week.
  Lieve groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als je je thuis voelt op de plek waar je woont; dat is het belangrijkst! Een prachtige omgeving om fijn een paar keer per week te wandelen.

  Fijne week. Lieve groet, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijk omgeving, zoveel natuur!

  Ik woon op het platteland, onze streek is gekend voor de paardenfokkerij, dus dieren en groen genoeg. Als ik naar de stad ga, kan ik wel intens genieten van al die mogelijkheden maar ben toch 's avond blij dat ik terug kan gaan naar mijn paarden, bloemen en weiden.

  Liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik kan me dat best voorstellen, als je je hele leven in een ombouwde vesting hebt gewoond.
  Maar als je zo'n mooi gebied op loopafstand hebt, is dat toch heerlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Je bent zo in het groen dus! Heerlijk, kan je mooie plaatjes schieten en even zon-en groen vitamientjes tot je nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Test hi hi

  Volgens mij werkt het weer zoals het hoort:)

  Wat een geweldige omgeving..ps ik heb hetzelfde als jij.
  Ben heel honk vast een een echte huismus
  Het is hier in de omgeving ook prachtig,ben druk aan het plaatjes schieten.

  liefs Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Da's toch wel het leuke ... de straat oversteken en je staat in een hele andere omgeving en als je huis als thuis voelt, dan hoef je toch niet weg? Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Jee...wat een mooie foto's!En weet je..het lijkt erg veel op "mijn"omgevind,ik wandel er met de hondjes en met een wandelmaatje..hihi
  liefs,Carla

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...