zondag 22 mei 2011

Heb ik al verteld.....

....dat ik een nieuwe camera heb? Nee??? Vreemd, want ik ben er heel blij mee!!! Ik heb hem sinds woensdag, maar had die avond een etentje en moest donderdag en vrijdag werken. Niet veel tijd gehad om de gebruiksaanwijzing door te spitten en hem uit te proberen.
Ik zag de aanbieding vorige week in de folder van Expert: Casio Exilim EX-H5, een compactcamera voor een leuk prijsje. Was echt nodig, want mijn reservetoestelletje (Kodak) begon ineens batterijen te slurpen....niet normaal meer. Iedere 2 dagen moest ik ze vervangen. Gelukkig gebeurde dit pas NA ons tripje Parijs. Mijn Sony van 7 jaar oud had al kuren.....jeweetwel, groene foto's.
Helemaal super vind ik de super-macro stand. Ik laat even wat foto's zien:
Vooral die tuinfoto's had ik met mijn andere cameraatjes nooit kunnen maken. Gelukkig is deze camera niet moeilijk te bedienen, want ik ben niet zo'n held. Als ik de spiegelreflexcamera van mijn dochter in mijn handen gedrukt krijg, word ik vreselijk zenuwachtig. Bang dat ik hem laat vallen of iets fout doe met de instellingen. Doe mij maar eenvoudig.

Oh ja....iedereen bedankt voor de leuke reacties op mijn vorige blogje over die verschrikkelijke voordeelkaart. Al mijn ergernissen zijn vergeten nu ik weet dat er lotgenoten zijn. Dat er zelfs mensen zijn die NOOIT wat met zo'n kaartje doen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik door jullie reacties stiekem toch veel plezier aan de voordeelkaart heb beleefd. En da's dan weer positief......

Dikke knuffel van mij en hele fijne zondag!!!!!!!

11 opmerkingen:

 1. Zo zie je maar ... toch plezier van zo'n kaartje ;-) Mijn man heeft een zg quadricepsruptuur, wordt ergens komende week geopereerd, en kan dus nu niks ... Verpleegster, nou nee, maar wel manusje-van-alles. Fijne zondag! Groetjes, Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je foto's zijn mooi hoor.Ja soms is het gewoon einde verhaal met zo'n camera.Ik heb een spiegelreflex sinds 2 jaar maar nog nooit echt gelezen wat er allemaal mee kan ,zet hem gewoon op automatisch erg he !!ik heb geen geduld om daar echt mee bezig te zijn ..Ik zou zeggen veel plezier met de jouwe en we zien nu vast heel veel mooie foto's op je blog.
  Liefs Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geweldige foto's maakt hij!! (ik ken dat stolpje ergens van, kan dat ;-)) ik zoek ook een compactcameraatje om mee te nemen, heb hier thuis zo'n grote joekel, vind ik echt niet handig om mee te zeulen, dus ik onthoud de naam en als ik weer wat centjes gespaard heb koop ik mij ook zo'n compactcamera!

  Veel plezier en voor ons veel foto's maken met je nieuwe camara!

  Fijne zondag nog!
  Lieve groetjes Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De macrostand op een camera is inderdaad super om mooie foto's mee te maken maar met mijn spiegelreflexcamera ben ik ook erg blij hoor. Het is inderdaad niet makkelijk, daarom ben ik blij dat ik een fotografiecursus heb gevolgd om de camera beter te leren begrijpen!

  Mooie foto, vooral de eerste ;-)!

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Supermooie macrofoto's heb je gemaakt Marion, heel veel plezier met je nieuwe camera! Fijne zondag, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heerlijk een nieuwe camera en daarmee te ontdekken wat voor moois je daarmee allemaal kunt doen:) gewoon lekker uitproberen en dat lukt je al heel goed!!
  en toch ook maar af en toe de spiegelreflex van je dochter vasthouden, want ook daar kun je hele mooie dingen mee doen;)

  lieve groetjes, Tjits

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Geweldige foto's maakt je camera. Ik heb een simpel ding, moet ook niet te moeilijk worden al baal ik weleens dat sommige dingen niet te fotograveren zijn en ik het stiekem steeds leuker vind om alles vast te leggen. Dus wie weet.
  Succes ermee,
  groetjes Anja.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Voor mij ook niet zo'n ingewikkelde camera, dat is aan mij niet besteed. Maar aan je mooie foto's is te zien dat je al goed met je nieuwe toestel overweg kan. Groetjes Peggy

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Fijn dat je zo heerlijk kunt genieten van je toestel, lekker uitproberen in allerlei standen, we zien straks heel gelikte foto's van jou:))
  En je kruidvatverhaal heef me ook erg aan het lachen gekregen, deels omdat ons eigen verhaaltje ook al in de weg zat, maar nu denk ik ook, weg met al die rommel, gewoon shoppen zonder al die stress.

  Have a nice week!!! Lieve groet!!Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor nu vind ik mijn simpelpimpel toestelletje genoeg, maar hoop over een paar jaar (als ik meer tijd denk te hebben ahum) toch wel een spiegelreflexje te hebben om 'echt' foto's te kunnen maken, dus maar gelijk een cursus-voor-dummies erbij lijkt me :-). Jij kan weer knippen, leuk! Groetjes, Colin

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...