dinsdag 28 mei 2013

Alle eendjes........

....zwemmen in het wa.....


Wacht effe, die tekst klopt hier niet, want laatst zaten er toch echt een paar eendjes op ons schuurdak. Een beetje verdwaald, vrees ik. Al zijn ze waarschijnlijk door de rimpelingen in het water op het dak naar deze plek gelokt. Het waaide die dag best hard en wij hebben geen grind op ons dak. Door de hevige regenval van de dagen ervoor lag er een aardige plas water op ons schuurtje. Toch een beetje vreemd gezicht, twee van die eenden. Ze zaten gevaarlijk dicht aan de rand en ik weet wel dat ze kunnen vliegen, maar ze waren erg zenuwachtig aan het rondkijken. Stel dat ze per ongeluk over de rand gaan en zomaar vergeten om hun vleugels uit te slaan.

Uiteindelijk kwam het eendenpaar veilig naar beneden en liepen ze volledig gedesoriënteerd rond in ons kleine achtertuintje.


Dat zag je aan de manier waarop ze met hun koppies draaiden. Ik had met de beestjes te doen. Wij wonen volledig ingebouwd en ik weet niet of eenden net zoals duiven een ingebouwde radar hebben om hun eigen stekkie weer terug te kunnen vinden. Uiteindelijk heeft mijn man ze een beetje opgejaagd zodat ze weer de hoogte in gingen. Nadat ze een tijdje op de schutting bij onze poort en bij de buren op het schuurtje hadden gezeten, zijn ze uiteindelijk vertrokken.
Waarheen?
Dat heb ik niet meer meegekregen.........


4 opmerkingen:

 1. Deze eenden redden zich wel hoor. Wij wonen aan het water en hebben heel vaak eenden die ons tuinhuisje als landingsbaan gebruiken. Ik kijk er niet meer van op en heb nog nooit iets bijzonder gezien of gevonden.

  Een fijne avond nog! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor mij is het wel bijzonder want dat had ik ook nog nooit gezien.....ik dacht al dat het door het weer kwam....leuk dat je de eenden op foto hebt kunnen vastleggen...ik hoop dat ze hun stekkie gevonden hebben....fijne week en lieve groet Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tja, ik heb hier wel duiven op de reling, maar nooit eenden.
  Ik heb ook geen idee of ze hun plekje terug vinden.
  Het geeft wel een mooi plaatje.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...