donderdag 23 mei 2013

Hill Street Blues

Lang, heel lang geleden. Lang voordat we doodgegooid werden met die verschrikkelijke docu-drama's, was daar een vernieuwende politie-serie op tv. Niet meer alles netjes en beleefd, maar rauw en ongecontroleerd. Stoere, eigenzinnige agenten in morsige outfits met vaak een problematisch privéleven. Het was alsof je er zelf bij was, zo meeslepend was deze serie. Ik was fan vanaf aflevering 1, ergens in 1981. In mijn herinnering werd het laat op de vrijdagavond uitgezonden, maar het kan evenzogoed op een andere dag zijn geweest.
Jarenlang heb ik meegeleefd met captain Frank Furillo, de grommende Belker, goodlooking Bobby Hill, die boerenpummel Renko als politiepartner had, de ietwat gladde J.D. Larue en natuurlijk de charismatische Phil Esterhaus die iedere briefing afsloot met de onvergetelijke woorden: Hey, let's be careful out there.
Ik heb het natuurlijk over Hill Street Blues!!


Afgelopen maandag was manlief aan het zappen en toen kwamen we deze serie tegen op Canvas. Ik meteen: stop stop, die wil ik zien!! Blijkt dat er iedere middag een aflevering wordt uitgezonden dus ik heb de afgelopen dagen weer gesmuld.
Maar man, oh man, wat is die serie gedateerd. Geen computers, geen mobiele telefoons dus voor de huidige generatie bijna niet te volgen. Als Belker een arrestatierapport schrijft, gebeurt dat op een ouderwetse typemachine en gebruikt hij twee vingers. Telefoons zitten nog aan een snoer vast en meldingen van buiten naar het politiebureau moeten met een betaaltelefoon gepleegd worden. Bijna komisch om te zien. Toch geniet ik met volle teugen, want wat zijn de personages nog vertrouwd. Heerlijk!!

Nog even die beroemde woorden (vreemd, bij bewerken en op de gewone pc zie ik het filmpje wel. Op de iPad niet. En jullie?):


Kijken of het lukt om de link er in te zetten:
Let's be careful out there

8 opmerkingen:

 1. Weet je dat ik dat niet eens goed meer weet. Ja, ik ken de serie, heb het ook wel eens gezien, maar die impact die het op jou heeft, die herkenning heb ik niet meer.
  Maar je kunt weer volop genieten!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb hetzelfde als Gerry, de naam zegt veel maar ik kan mij maar weinig voor de geest halen. Het lijkt mij wel grappig te ervaren dat het beelden zijn uit het jaar nul, met de typemachine en vaste telefoon veelvuldig in zicht.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook ik zag al zappend de serie voorbij komen en was eigenlijk verbaasd .Wij keken ook altijd lang geleden ,we wilden geen aflevering missen .Nu heb ik geen geduld ervoor .
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ken het alleen van naam. Ff een zijsprongetje: wij maken hier altijd een schampere opmerking als de twin towers in een film of serie voorbij komen: ` oh... t is een ouwe rot-film'

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De serie komt me bekend voor maar ik heb (volgens mij) niet vaak gekeken. Ik kan het me in ieder geval niet zo 1-2-3 voor de geest halen ;-) We worden ouder ...#zucht
  Trusten! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oja !! ...ik keek ook altijd....zo leuk !!...wat grappig om het even terug te zien....liefs van mij...fijn weekend...x !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik was ook fan! Kan me herinneren dat het op een doordeweekse avond werd uitgezonden, vrij laat op de avond.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik was ook fan van de serie en vond het beginmuziekje ook altijd zo mooi!
  groetjes gerrie.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...