donderdag 27 juni 2013

Een hoofd vol verhaaltjes.....

.....en er komt helemaal niks uit.
't Is wat. Zomaar een blogpauze gehouden van een maand. Ook al was het best druk met verschillende workshops, de jaarlijkse BHV-herhaling en gezellige middagjes met vriendinnen, normaal houdt dat mij niet tegen om toch even een 'vroaltje' te schrijven. Dit keer zat mijn hoofd zo vol met verhaaltjes dat ik helemaal blokkeerde. Writersblock....hahahaha.

Ik heb me de afgelopen tijd geërgerd aan de belastingdienst, vreselijk gelachen op de BHV, het koningspaar niet in het echt gezien ook al kwamen ze naar 'mijn' stadje,  helaas ook heel veel last gehad van mijn rug, jongste zoon is geslaagd en oudste zoon tikt bijna zijn Bachelor aan.

Laat ik beginnen bij die belastingdienst. We kregen me daar toch een mega-aanslag van 2010. Of we ff terug konden betalen. Vul je alles naar waarheid in, krijg je geld terug en drie jaar later moet je ineens een hoop terug betalen omdat je er eigenlijk geen recht op had. Noemen ze dat 'Leuker maken'??? Laten ze daar eens een nieuwe bezem doorheen halen, want het is toch van de zotte hoe de belastingdienst nu  te werk gaat!
Zoals de Bulgaren ook al wisten krijgen we altijd eerst een voorschot. Daarvoor wordt niks bekeken of gecontroleerd. Er gaan een paar jaren voorbij en dan krijg je dus nietsvermoedend een minder leuke blauwe envelop. Dan blijken ze ineens wel van alles berekend te hebben. Hebben die verdwenen Bulgaren meer geluk, want die zien we nooit meer terug. En die onterechte toeslagen ook niet meer.

Gisteren zag ik op tv dat een hoop mensen deze maand GEEN toeslagen hebben gekregen. Nu gaan ze ineens wel controleren of je er recht op hebt. Stelletje flapdrollen. Hadden ze veel eerder moeten doen. Niks 'met voorschotten' werken. Maar ja, dat kost meer inspanning en is ingewikkelder natuurlijk.....zucht......

De herhaling van de B(edrijfs)H(ulp)V(erlening) hebben we ook weer gehad voor dit jaar. Weer een aantal eye-openers meegekregen over eigen veiligheid eerst. Grappig was de 'les' communicatie met portofoons. Aan de ene kant werden aanwijzingen gegeven en aan de andere kant moesten lego-blokjes op de juiste manier gelegd worden. Onze tweede poging werd een fiasco dus wat doet deze zeer volwassen dame....ahum.......die is creatief met Lego......


En op 12 juni kregen we hoog bezoek in mijn stadje: ons koningspaar!! Vanwege mijn vreselijke rugpijn zag ik het niet zitten om langs de kant te gaan staan. Ik heb het bezoek gewoon via Omroep Brabant gevolgd. Heb alles heel goed kunnen zien en vond Maxima er wederom prachtig uitzien. Ik had natuurlijk wel een paar 'afgevaardigden' die het bezoek in het echie hebben gezien. Mijn dochter maakte deze foto:


Zo dichtbij stond ze niet hoor. Ze heeft de foto een beetje bijgesneden ;-)

Mijn zoon daarentegen, had meer geluk. Willem-Alexander kwam naar het hek waar hij stond te filmen met zijn iPhone. Het bewijs is te zien op deze krantenfoto (zie omlijning):


Daags daarna kon bij ons de vlag uit, want toen kreeg jongste zoon het verlossende antwoord. Geslaagd voor zijn VWO-diploma. Ik had 's ochtends al een paar 'tompoezels' (zo noemde hij ze vroeger) gekocht en achterin de koelkast verstopt. Was nog ff spannend met alle toestanden rond die gestolen examens. Woensdag om 6 uur wisten ze pas dat er niks opnieuw gemaakt hoefde te worden.


En oudste zoon ligt ook lekker op schema. Werd verrast door een paar vrienden met champagne en een afstudeerhoedje. Al studeert hij voorlopig nog lekker verder......


Een hoop positieve gebeurtenissen, maar helaas ook een minder leuke. Als het plan van Teeven doorgaat zit mijn man in 2016 zonder werk. En in het bibliotheekwezen gaat het ook al niet zo denderend. Dat zit ook in mijn hoofd en daar maak ik mij zorgen over.
8 opmerkingen:

 1. Hoera voor je zoon(s)! Dat is toch even een zorg minder. Oh man die belastingdienst, is toch om gek van te worden. Laat ze hun werk gelijk goed doen.
  Het Koninklijk paar is ook hier in Z'dam geweest, ik vond het gezegend hoor, heb er niks van gezien.
  Gisteren kwam hub thuis, die had een presentatie van z'n werk, daar heeft hij wel de hand geschud van prins Carlos die hem uitvoerig bedankte voor de goede verzorging van alle apparatuur. Kijk, dat zijn leuke dingen.
  Minder leuk is dat ik zonder werk zit, en vanaf 1 juli ga ik me helemaal zorgen maken want dan stopt m'n uitkering. Ik krijg de ene na de andere afschrijving, ik word er helemaal ellendig van als ik in de toekomst kijk. Geen idee hoe ik het moet rondbreien.
  Ik hoop voor jullie dat dit jullie bespaard gaat blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het stuk over de Belastingdienst zal ik vanavond eens aan manlief laten lezen. Hij houdt zich hier hele dagen en met mega veel inzet mee bezig, maar is het zelf ook niet altijd met de gang van zaken eens. Bovendien wordt veel ter uitvoering van bovenaf opgelegd en moet het gewoon gedaan worden, ook al weet de medewerker zelf dat het niet gaat werken. Gebrek aan capaciteit en het weghalen van mega veel kennis door bezuinigingen maakt het soms haast een onbegonnen werk om het goed aan te pakken. Bovendien is het ook nog eens een hele complexe materie.

  Wat gaaf dat je zoon geslaagd is, van harte! Hier hingen we voor onze oudste dochter de vlag uit! Minder leuk zijn de vooruitzichten voor je man, hier in de omgeving sluiten er ook een paar...ook na de laatste plannen. Ik hoop dat het je man gaat lukken op tijd weg te zijn en een andere baan te vinden.

  Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat zijn heel veel verschillende emoties ...
  Van harte met je zoon, beterschap met je rug en wat een lelijke tegenvaller van de belastingdienst. Ontvangen is zoveel leuker dan als je het eenmaal uitgegeven hebt weer terug moeten betalen. Ik heb dat altijd zo'n vreemde manier van werken gevonden. Pff en vooral als je er helemaal niet op hebt gerekend. Ik hoop dat je man de tijd krijgt én vindt om uit te kijken naar iets anders. Ik kan me je zorgen voorstellen.
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zit op dit moment het tweede kamerdebat te volgen over de plannen van Teeven. Hij vindt het een vooruitgang dat er nu in het nieuwe plan maar 2000 medewerkers landelijk worden ontslagen.
  En bij ons in de best wel grote woonwijk is de bibliotheek minstens voor 2/3 kleiner geworden. Als je nu iets speciaals wil hebben moet je naar de stad.
  Maar wel geweldig dat je zoon is geslaagd en dat het met de studie van je oudste zo goed gaat.
  Ik hoop dat je man een goed plan krijgt aangeboden om naar een andere baan te gaan. En dat jij mag blijven zitten in je bieb.
  Heel veel sterkte en moed Marion!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ha, daar ben je eindelijk weer. Voortaan wat vaker bloggen hoor. Nu staat het vol wisselende nieuwtjes. Leuk en niet leuk. Proficiat en sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet alleen maar positief nieuws jammergenoeg .....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Als je het heel gauw schrijft en heel snel leest valt het allemaal wel mee toch ????.....sjuchttt...gefeliciteerd met je zoon !!...x !

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...