dinsdag 26 juni 2012

Jodi Picoult - Het Tere Kind

Zo'n prachtig boek............


Kafttekst:
Je dochter is geboren met een ongeneeslijke ziekte, je kunt haar verzorging alleen betalen door je beste vriendin te verraden. Wat zou jij doen?

Charlotte O'Keefe's dochtertje Willow is geboren met een ernstige ziekte die gekenmerkt wordt door broze botten. Iedere verkeerde beweging of val is desastreus en heeft maanden van revalidatie tot gevolg. Na jaren voor Willow te hebben gezorgd, komen haar ouders in geldnood. Dan krijgt Charlotte een reddingslijn toegeworpen. Ze kan haar arts-verloskundige een proces aandoen omdat deze haar niet van tevoren heeft verteld dat haar baby zwaar gehandicapt zou zijn. Met een schadevergoeding zal Willow levenslang verzekerd zijn van de zorg die ze nodig heeft. Maar de arts-verloskundige die Charlotte voor de rechter daagt is niet alleen Charlottes arts, maar ook haar beste vriendin.......


Het boek is ondanks het zware onderwerp en de 553 bladzijdes geen 'zware' kost. Het leest makkelijk weg, vooral omdat ieder hoofdstuk het verhaal vanuit één van de hoofdpersonen belicht. De emoties daarentegen zijn levensecht en grijpen je bij de keel. Iedereen heeft gelijk en daarom heb je sympathie voor alle mensen die in dit verhaal spelen. Behalve misschien voor 1 advocaat.....
Het einde heeft een onaangename verrassing in petto.

Dit was het tweede boek dat ik van deze schrijfster heb gelezen. In '19 minuten' raakte ze bij mij ook een gevoelige snaar, omdat ze de hoofdpersoon die moordend door zijn school liep zodanig wist te omschrijven dat je zijn daad begreep. Ik ga zeker meer boeken van haar lezen!!!!

5 opmerkingen:

 1. Ben altijd blij met boekentips, zo net voor de vakantie! Dit maakt mij nieuwsgierig!

  Fijne avond! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Al haar boeken zijn geweldig. Ik ben een grote fan van Jodi. Ze weet zo ongelooflijk knap alle daden en gedachten van personen uit te leggen. Een dijk van een schrijfster!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken deze schrijfster niet, ga er eens op letten.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Komt op mijn - zeer uitgebreide ... - lijst te staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een goede boekentip is altijd welkom; bedankt!

  Fijne dag. Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...