woensdag 6 juni 2012

Zoals de ouden zongen, zo piepen de jongen........

.......maar in dit geval klopt het spreekwoord niet en was de oudere garde tenenkrommend vals aan het jengelen.

Hebben jullie ook naar het jubileumconcert gekeken van Queen Elisabeth? Ik ben pas laat ingevallen en kwam een paar 'ras'-artiesten tegen die verschrikkelijk de mist ingingen. Nieuwsgierig geworden naar de rest ben ik de andere dag Youtube eens langs gegaan. Stonden al heel veel fragmenten van het concert op en ik heb als de wiedeweerga mijn favorieten gecheckt. Zou Robbie ook zo vals gezongen hebben? Lag het aan de locatie of misschien aan het geluid?Neeeeeeeee, natuurlijk niet. De optredens van Robbie Williams waren perfect. Het nummer 'Mack the knife' van zijn album 'Swing when you're winning' was subliem en 'Let me entertain you' waarmee hij het concert mocht openen was ook prima!! Maar ja, ik heb een zwak voor Robbie.


Niet alle oudjes waren slecht hoor. De alleroudsten (correct me if I'm wrong), Tom Jones en Shirley Bassey waren fenomenaal!!!! Man, man, wat een volume kunnen deze bejaarde sterren produceren. Een ware lust voor het oor.

Maar Elton John en Paul McCartney waren bagger. Echt verschrikkelijk. Ik ga hier geen Youtube filmpje van downloaden. Dat mogen jullie zelf opzoeken. Ik weet zeker dat je na 2 zinnen van het eerste couplet klaar bent met luisteren.

Ik moet eigenlijk niet alleen de ouderen afzeiken. Een paar andere (jongere) artiesten gingen ook zwaar de mist in. Gelukkig had The Queen oordopjes in. Tenminste, dat stond vandaag in de krant. Eén van de columnisten van ons regionaal dagblad plaatste ernstige vraagtekens bij de manier waarop dit diamanten jubileum gevierd werd. Alsof een dame van 86 jaar zit te wachten op een popconcert. Ik vrees dat het bij 'het baantje' hoort. Onze koninklijke familie wordt ook ieder jaar onderworpen aan het koekhappen, zaklopen en dit jaar het wc-werpen.

Ben ik ff blij dat ik geen blauw bloed heb ;-)


9 opmerkingen:

 1. Met dat laatste ben ik ook zó blij. ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Volgens mij functioneren de oren van enkele artiesten ook niet meer al te best, aangetast door alle harde muziek waar ze jaren lang midden in hebben gestaan. Dat zou kunnen verklaren waarom hun stemmen misschien niet al te best meer klinken, mogelijk horen ze dat zelf niet eens meer.

  Ik heb niet alles gezien maar ik vond het toch wel indrukwekkend hoor! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik hoorde mijn collega's er ook al over dat E.J. iets meer dan een stevige borrel op had, zo kwamen zijn zangkunsten tenminste over :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb maar een stukje gezien.
  Ik denk dat het popconcert voor de (jonge) bevolking was. Iedereen moet in de feesten aan zijn trekken komen.
  Fijne dag!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb maar heel kort gekeken.Elton John was echt een drama ,jakkes wat een gebral!!Maar heb blijkbaar niet veel gemist.Ik zou bijna medelijden hebben met de Queen haha
  Groetjes Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb maar een klein stukje gezien.
  Enne kan me niet voorstellen dat de Queen (een dame op leeftijd) niet met opgetrokken tenen heeft geluisterd hihi
  Niet omdat het niet zuiver was, daarvoor heb ik te weinig gezien, maar kan me niet voorstellen dat dit haar genre muziek is ;-) Het was vast bedoeld voor de iets jongere generatie.
  Fijne dag !!! Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Op facebook ging het ook al over Sir Paul. En dat hij beter zijn geraniums kan gaan kweken. Het ergste voor de dame is nog dat ze alles zonder haar man moet gaan doen. Na de verregende defilé op de Thames moest Prins Philip met een blaasontsteking opgenomen worden in het ziekenhuis. Tsja, je zult inderdaad toch blauw bloed hebben. Geen privé leven houd je meer over.
  Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heb niets gezien, en ben ook blij met mijn gewone en rode bloed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb het helemaal gezien en over het algemeen heb ik er wel van genoten. Oke, niet alles is mijn smaak, daar hoef je geen 86 voor te zijn. Wat ik wel helemaal geweldig vond was Madness op het dak van Buckingham Palace. Om nog maar te zwijgen van de lichtshow die daarbij werd gegeven. Fenomenaal!!!!

  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...