dinsdag 6 maart 2012

Sanitaire voorzieningen

Hèhè, ik heb hem gezien hoor....de fantastische verfilming van Een Keukenmeidenroman, het boek van Kathryn Stockett. Deze film, 'The Help', vond ik net zo prachtig als het boek. Absoluut geen teleurstelling dus.  De film doet het boek recht!! Je gaat van de hoofdpersonen houden. De ambitieuze Skeeter, de zachtaardige Aibileen en de pittige Minny. En de groteske domheid van Hilly, die zich sterk maakt voor 'the home health sanitation initiative', een wet die voorschrijft dat ieder blank huishouden een buitentoilet voor de zwarte hulp moet hebben. Want ze is er van overtuigd dat de donkergetinte medemens ziektes verspreid. Een memorabel fragment is, als haar ontslagen huishoudhulp wraak neemt......... (spoiler alert)

(filmpje is met achtergrondgeluiden...waarschijnlijk in openbare ruimte gefilmd)

Gek dat het niet eens zo lang geleden is dat deze situaties zich voordeden en dat de gekleurde bevolking in Amerika veel beperkingen kreeg opgelegd. Nu heeft dit land een donkere president, maar volgens mij is racisme en discriminatie nog lang niet uitgeroeid.......

Anyway.....ik heb genoten van de film en ik ken eigenlijk wel een bevolkingsgroep die ik graag op een buitentoiletje zou willen zetten, waar ze naar hartenlust hun ding kunnen doen. Oeps, komt helemaal verkeerd over. Ik kan jullie geruststellen hoor, ik bedoel het niet zoals Hilly Holbrook in de film. Neeeeee.
Waar ik me aan stoor is het niet kunnen richten van het manvolk in mijn gezin. Altijd laat ik een proper wc-ke achter als ik naar mijn werk ga, maar helaas, als ik 's avonds thuiskom is daar niks meer van te zien. Overal piesspetters. En zittend plassen daar beginnen ze niet aan.....grrrrrr. Dit is één van mijn grootste huishoudelijke frustraties.

Tot overmaat van ramp beginnen ze op het werk nogal schijterig te doen. Niet mijn biebcollega's hoor. Het zijn de mannen van de plantsoenendienst die in het aangrenzende park aan het werk zijn. Maandag hadden ze vlakbij onze personeelsingang een enorme, dampende berg mest gestort. We hadden nog een ieniemini paadje om er met onze fietsen langs te gaan. En stinken.....niet normaal meer. Was tot in het gebouw te ruiken. De volgende dag moest ik er weer langs omdat we vergadering hadden en.....ik heb er een foto van gemaakt.......


One big pile of crap.....daar zou Minny heel wat chocoladetaartjes uit kunnen halen.........

13 opmerkingen:

 1. Mooi verslag Marion! Boek èn film staan op mijn lijstje! En dat van 't manvolk in huis ..... *zucht* Ooit gingen ze allemaal netjes zitten .... Nu ze allemaal rond de 2 meter zijn dus niet meer ....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn vader en broer moesten zitten en ik heb die regel van mijn moeder overgenomen. Manlief en zonen zitten ook. In elk geval tot de zonen uit huis gingen. :o)
  Je kunt zeggen dat ze het toilet om de beurt zelf moeten schoonmaken wanneer ze weigeren om zittend te plassen. Je bent hun "Help" niet.
  Het boek ken ik en de film bekijk ik binnenkort op dvd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken het boek of film niet, maar hou het in de gaten als ik hem tegenkom, lezen doe ik erg graag...

  Leuk je foto hihi, gelukkig is er geen geur bij op de pc ;-))

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze verfilming en het boek zijn mij beiden niet bekend, bedankt dus voor de tip. Die problemen in dat kleine hokje heb ik hier thuis gelukkig niet, dus deze smart kan ik niet met je delen :)!

  Nog een fijne dag! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt het moeilijk met je manvolk, Marion. Gewoon hun de wc laten poetsen,net zolang tot het jouw goedkeuring kan dragen.
  De verfilming heb ik niet gezien.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hahaha, subtiel die berg mest :-)
  Leuk aan elkaar gebreid zo, de film, de wc's en de berg mest :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Is mijn reactie weg.... nou ja... ik zei zoiets als leuk aan elkaar gebreid, zo met die wc's de berg mest en het filmverslag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hahaha dat gespetter in de wc pot herken ik .... ik heb hier vier grote mannen die ook niet willen gaan zitten hoe vaak ik het ook roep maar nee hoor gewoon staan en lekker spetteren blehhhhhhhhh

  Groetssssssssss Gerd@

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Marion,
  Ik heb dat boek voor mijn verjaardag gekregen en had bij jou al gezien dat het een prima exemplaar was, ben benieuwd, je hoort het tzt wel!
  Anja van Agtmael

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hallo Marion, het boek mag ik lenen van een vriendin en de film daar verheug ik mij al op. Over het gebruik van de toilet door mijn mannen.....ik dacht dat ik het zelf geschreven had toen ik jouw post las......daar word ik ook helemaal krankjorum van en ik was blij dat het niet alleen bij mij was hihi...groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Boek las ik al een hele tijd terug, maar film wil ik nog steeds een keer zien en ik stel hier ook regelmatig de vraag of er iets mis is met hun besturingsmotoriek ... Groetjes Colin

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor de tip, het boek stond al op m'n lijstje. Leuk dat de film boekgetrouw is, het stoort me vaak als het zo heel anders is.

  En die mest: ah wat zal het groeien...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik ga zeker de film zien....heb er al veel over gehoord!
  Groetjes weer!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...