woensdag 29 februari 2012

Happy Hour in de bieb.

Ik zit serieus in een inspiratieloze periode. Ben ook al weken niet meer naar een rommelmarkt of kringloopwinkel geweest. Ik heb er niet eens behoefte aan. Ligt misschien aan het weer. Eerst die ijzige kou en gladheid en nu de allesoverheersende somberheid als je naar buiten kijkt. Tel daar bij op dat ik vorige week veel extra gewerkt heb en dan krijg je dus een bijna oorverdovende blogstilte van mijn kant. Alhoewel...het kan ook zijn dat er iets in de weg zit in mijn hoofd dat er uit moet. Iets dat met mijn werk te maken heeft. Een briljant idee dat zomaar tussen mijn hapklare kronkeltjes doorsijpelt en de rest verlamd. Daarom ga ik dat eerst eens uit de weg werken. Komt ie.......

De titel verklapt het al: mijn idee is 'Happy Hour' in de bieb. Hopelijk krijgen jullie nu geen visioenen van lallende mensen die na de nodige goedkope wijntjes boektitels citeren in ons biebje. Neenee, mijn idee heeft helemaal niks met goedkope drankjes te maken, maar met korting op bibliotheekabonnementen!!!! En dat 1 uur lang....Happy Hour dus.

Onze bieb heeft 3 soorten abonnementen voor volwassenen (tot 18 jaar is het gratis). Voordelig Ontdekken (25 euro), Lekker Lezen (35 euro) en Eindeloos Genieten (55 euro). Die laatste is eigenlijk ons paradepaardje, maar helaas kiezen te veel mensen voor het middelste abonnement, terwijl er zoveel voordelen aan Eindeloos Genieten zitten. Boeken en tijdschriften standaard voor 6 weken lenen met uitzondering van de toptitels, maar daar hoef je dan weer geen leengeld voor te betalen. En de dvd's zijn ook gratis te lenen bij dit abonnement.

De meeste mensen weten niet dat ze bij de 2 goedkopere abonnementen de boeken NOOIT voor 6 weken kunnen lenen, zelfs niet in de vakantieperiode. Dit was in het verleden, toen we nog een ander tarievenstelsel hadden, wel het geval. Deze informatie is overigens wel duidelijk gecommuniceerd naar buiten toe dus daar kan het niet aan liggen. En als men op vakantie toegang heeft tot internet hoeft dit niet al te veel problemen op te leveren, maar als dit niet het geval is, betaal je hoge boetes. Maar liefst 25 ct. per boek per dag en dat tikt aan. Kun je toch beter voor het Eindeloos Genieten kiezen.

Hoe kunnen we dat nu promoten?
Gewoon tijdens een Happy Hour 5 euro korting geven op Eindeloos Genieten en maar 2,50 korting op de andere abonnementen. Dan wordt het verschil tussen goedkoop en duur net iets kleiner en Eindeloos Genieten ineens een stuk aantrekkelijker. Meteen ook een mogelijkheid bieden voor mensen die een Lekker Lezen-pas hebben om 'goedkoop' over te stappen naar het Eindeloos Genieten.

Ik zie het al helemaal voor me, al zullen er ook een hoop haken en ogen aan mijn idee zitten. Daarom heb ik het nog niet wereldkundig gemaakt op mijn werk. Jullie zijn, zeg maar, mijn testpubliek...hihi.....

Is iedereen wel lid van de bieb? En wat betalen jullie voor je abonnement? Ben ik eigenlijk best nieuwsgierig naar, want ik heb begrepen dat men in Nederland toe wil naar een landelijk tarievenstelsel. Of dat gaat lukken......de tijd zal het leren.........

Afbeelding geleend van : http://vanstrien.nl/157/overig/202/bibliotheek_vannu_roosendaal

19 opmerkingen:

 1. Uiteraard hoop ik dat je idee meer dan slaagt!! Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik betaal, volgens mij is de oudste ook niet meer gratis. Maar ik kom er te weinig, soms om wat tuin- en woonbladen te lezen en alleen net voor de vakantie...dan moeten er hele stapels mee!

  Een fijne dag, hoop dat de inspiratie snel weer terugkomt! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kom zelf eigenlijk praktisch niet bij de bieb, en lezen zoals een boek,heb er geen tijd voor.

  fijne avond.
  gr Stna

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kom al jaren niet meer in de bieb.
  Het boek dat ik lees wil ik altijd hebben/bewaren
  dus ik kan je niet verder helpen.
  Wens je wel veel creativiteit en inspiratie toe.
  Groetjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben geen lid, manlief wel en hij kan ook eindeloos genieten, doet hij ook en met veel plezier, ik kom niet aan lezen toe, ja vakliteratuur en af en toe pik ik een boek me eop zijn kaat:)))
  Ik vind het wel een goed idee..ik hoop dat er nu rust komt in jouw brein???


  Lieve groetjes,
  ♥Eefie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh dat hangt het vast in de lucht dat gebrek aan inspiratie.
  Ik heb er ook last van !!! Komt vanzegf wel weer :-)
  Een abonnement van de bieb heb ik niet maar ik lees wel veel en graag. Ik bestel mijn boeken altijd bij Bol.Com. Van een goed boek kan ik namelijk geen afstand meer doen hihi
  Succes met al je plannen !!!!
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi marion,
  Ik ben lid van de bibliotheek en ik heb een groot abonnement, wat bij jou dan eindeloos genieten is. En mijn abonnement is veel duurder dan bij jou, goed 70 euro. Bij landelijk gelijktrekken zit er dus nog veel verschil tussen.
  Ik wens je veel succes bij je plannen en ik hoop dat je bloginspiratie ook terugkomt!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je idee vind ik helemaal super, ben benieuwd naar het vervolg ;) Zelf ben ik lid van de bieb, maar heb geen idee wat ik per jaar hiervoor betaal...

  Groeten, Miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Marion

  Hier in ons dorp (België) is er geen keuze in abonnementen, iedereen betaalt een lidgeld van 2,50 EUR voor een gans jaar en je mag tot 10 boeken lenen en dit gedurende 3 weken met verlenging mogelijk tot 6 weken. Waar ik woon is het maar een kleine bib, misschien betaalt je in een grotere bib wel iets meer lidgeld.

  Alvast veel succes gewenst met je plannen!!

  liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jouw enthousiasme is aanstekelijk, maar in Ravels is de Bib (zo heet dat hier) voor iedereen gratis. Sorry.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wij lenen in een vriendinnenkring altijd boeken onder elkaar uit en soms koop ik een boek.
  Tarieven (abonnement per 12 maanden)

  ..............basis.......comfort.....royaal
  t/m 13 jaar...gratis......n.v.t.......n.v.t.
  14 t/m 17 ja..gratis......7.50 euro...17.50 euro
  volwassenen...20.00 euro. 30.00 euro..40.00 euro

  ik had dit eerst gekopieerd maar dit ging helemaal mis, ik hoop dat je er iets aan hebt, dit zijn de abonnementsgelden uit een bibliotheek in Landgraaf
  Ik had het netjes in rijtjes gezet maar het blijft maar verspringen.......groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Net als Marieke is het hier bij ons in Belgie 2,50€ per jaar lidgeld en je kan je boeken verlengen tot 6 weken via pc...

  Ik hoop dat je je plannen kan uitvoeren, hoor!!

  Liefs Michelle

  Ps; ik vroeg me al af het is zo stilletjes rond Marion...maar je hebt het heel druk lees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Bedankt voor alle reacties en info. Dat de bib in Belgie veel goedkoper is, wist ik al. Toch hebben wij veel leners uit het Belgische Essen omdat wij een grotere bieb zijn. Ik geloof dat de bibliotheken in Belgie gemeentelijke instellingen zijn (weet ik niet zeker).

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Moest het even opzoeken... bieb rivierenland:
  Jeugd abo is gratis,
  basisabo is 31.50, (8 geschr. media, 3 tijdschr, 8 AVM met leengeld, 3 bladmuziek)
  Plusabo is 37.50, 15 geschr media 15 AVM, met leengeld, 3 tijdschr en bladmuziek
  Sterabo is 62.50, 20 geschr media, 15 AVM zonder leengeld, 3 tijds. en bl.muz.

  Fors dus, ik heb basis. Ik kan voor 4 weken iets lenen, met verlengeing van nog eens 4 weken, mits niet aangevraagd door anderen.
  Onze kinderen hebben allen een eigen abo, alleen oudste heeft er geen meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Je snapt dat ik even meelees, wat een verschillen! Ben benieuwd naar de reacties. Tot gauw, groetjes Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kijk, jouw baas zal blij met je zijn. Mensen die meedenken. Wij betalen tot 18 jaar niets en daarna weet ik het niet, zal ik moeten opzoeken. Maar ik denk dat het demoeite van het promoten waar zal zijn. Misschien een glas water voor het goedkoopste abb. een kopje koffie voor abb.2 en een lekkere capucino van een baristo erbij als ze tijdens het happy hour langskomen. Je kunt er iets heel leuks van maken. Succes ermee!! Anna Marie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij ons 4 keuzes: 37,50 / 45 / 55 euro en dan ook nog 17,50 voor een 3-maands (probeer)abonnement.

  Ik heb die van 55 euro en reserveer online mijn boeken; enige wat ik bij de bieb doe, is ophalen en inleveren. Maar heb mijn abo er voor dit jaar alweer uit. De eerste 14 boeken van 2012 zijn alweer gelezen.

  Voorheen kocht ik meestal alle boeken, maar daar hangt met dit leestempo een aardig prijskaartje aan en moet eerst eens opruiming in mijn boekenkasten houden, tot die tijd gewoon lekker naar de bieb :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben geen lid meer van 'n bieb. Als ik een boek wil hebben koop ik het. Ik lees erg weinig boeken de laatste tijd. Te druk met andere dingen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 18. uiteraard ben ik lid van bieb, de tarieven van R'daal en Bergen ontlopen elkaar niet veel, als ik het mijn goed herinner. Ik betaal is van 32 of 35 euro voor een 'gewoon middelmatig' abonnement.

  Ik heb nog eens na zitten denken over je happy hour. Ik vind het een geweldig idee. Wilde dat ik het had bedacht :-) . Ik denk dat je de actie uit moet breiden met andere lijntjes. Ik geloof niet dat ik op een bepaald uur naar de stad zou rijden voor een voordeeltje. Tel je parkeergeld erbij op en weg is je voordeel.
  Misschien kun je de actie uitbreiden via de mail, of via twitter. Iedereen die zich aanmeldt per mail, op een bepaald tijdstip, of op een bepaald tijdstip de actie retweet, die komt ervoor in aanmerking. Zoiets?

  Nu ik hierover nadenk merk ik toch weer dat mijn bibliotheekhart sneller gaat kloppen. Ik merk meer en meer hoe mijn hart bij de boeken lag, en dat ik het mis...

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...