dinsdag 21 februari 2012

'Zij' gaan loesoe......

.....en ma slaapt slecht......

Het is gelukkig weer de laatste dag. Om middernacht op deze 21e februari is carnaval weer voorbij en kan het normale leven weer beginnen. Nu was het voor mij redelijk normaal hoor, want ik vier al jaren geen carnaval meer. Alleen die gebroken nachten.....UHHHH????.....
.....JA, GEBROKEN NACHTEN.

Ik zal het proberen uit te leggen.......
Ik heb drie enorme feestbeesten die helemaal 'loesoe' gaan met carnaval. Loesoe is gewoon straattaal voor los. Ze gaan los en goed ook. De tijd van hun leven en wie ben ik om een spelbreker te zijn. Hier in Tullepetaonestad gaat de horeca pas om 4 uur dicht en da's laat....heeeeeeel laat. Nu kan ik natuurlijk roepen dat ze om 2 uur thuis moeten zijn, maar als 'de rest' tot het einde blijft betekent dit dat ze alleen naar huis moeten en dat heb ik (vooral voor dochter) liever niet. Oudste is inmiddels 20 en dan  is het sowieso moeilijk om regeltjes op te leggen. Normaal doe ik dat op doordeweekse dagen wel hoor, maar nu met carnaval laat ik de teugels even vieren.

's Avonds ga ik gewoon normale tijd naar bed en val ook vrij snel in slaap. Het is alleen die vervelende sanitaire onderbreking die mij parten speelt. Meestal zo tussen 3 en 4 uur is het prijs en als dan, net zoals afgelopen nacht, nog niemand thuis is, begint het te malen. Dan is deze ma in alle staten en denkt dat er vast vreselijke dingen gebeurd zijn. Of nog kunnen gebeuren......
Toen de kids tussen 4 uur en half 5 binnen kwamen rollen was ik natuurlijk klaarwakker en heb ik nog minstens een uur of anderhalf wakend doorgebracht. En dit is al vanaf vrijdag aan de gang. Met andere woorden, ik ben net zo brak als de kids. Maar die slapen uit totdat ze vanzelf wakker worden en ik kan dat niet. Werk en andere verplichtingen. Ik ben dus blij dat het vandaag om 00:00 uur gedaan is met de pret. Oudste gaat niet meer weg (Zei hij gisteren. Eerst zien dan geloven) en tegen de tweeling heb ik gezegd dat ze om half 1 binnen moeten staan!!!!

Ondanks mijn zorgen heb ik ze er niet al te veel mee lastig gevallen. Ze zijn jong en mogen plezier hebben!! En tot nu toe kijken ze terug op een fantastische carnaval. Het motto dit jaar was 'Ziede Sterre' en hier zijn mijn sterren:


De Tullepetaonse Paris Hilton, El Capitano en de Gangsta Magician (had een goochelaarsjas..hihi)

15 opmerkingen:

 1. Ik weet niet wat het is maar zo ja zou ik me ook zorgen maken.
  Ik hoop dat je vannacht weer heerlijk rustig kan slapen.
  Met lieve groetjes,
  Silvia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig...tis (bijna) voorbij ennuh...
  ze hebben met volle teugen genoten.
  heerlijk dat je ze zo vrij kunt laten maar
  ook heerlijk dat morgen alles weer 'normaal'is.
  Ik wens je een goede nachtrust toe.
  Grotjes, Trudie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk verslag van arme jij en blije kids. Ze zien er mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. tja...zucht....die tijd ben ik nu voorbij...ik weet maar al te goed wat je bedoeld!

  Het is een fantastisch stel!! leuke foto!

  lieve groetjesss

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan me voorstellen dat je blij bent dat carnaval voorbij is.
  De kids zagen er in ieder geval prachtig uit enne tis maar ene keer per jaar ;-)
  Lekker slapen vannacht !!!!!
  Groetjezz lfs mij

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben niet bekend met carnaval maar het zijn wel aparte drie dagen. Maar ik vind het heel dapper dat je het voor je kinderen overhebt. Ze zien er prachtig uit.
  En nu mag je weer lekker bijkomen.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn oudste dochter heb ik de laatste dagen ook weinig gezien, 's avonds carnaval en overdag slapen! Gelukkig was het hier meestal wel rond een uur of 01.00 afgelopen! Maar net als jij vind ik het ook erg leuk dat ze er zoveel plezier in heeft!!

  Vanavond lekker slapen!! Lieve groet, Ingrid

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja zo ver ben ik nog niet. Ze zijn bij mij ook op stap maar zijn een stuk jongen . Moeders moet ze strak weer ophalen en ze vonden het weer leuk dit jaar. Leuk voor hun al heb ik er zelf niks mee.
  Maar wat jij doet herken ik vna mijn moeder en mezelf van eerder. Dus mijn tijd zal ook nog wel komen.
  Ze houden er in iedergeval een leuke herrinnering aan

  Lieve groet
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hier doen ze er niet aan mee...maar ik begrijp goed hoe je je voelt, hopelijk kan je de komende dagen een beetje bij rusten...je kids hebben in elk geval veel plezier gemaakt en ze zien er keitof uit in hun outfit!!

  Liefs Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mijn jongens vieren nooit carnaval ...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hahaha, heerlijke post en zo herkenbaar ook ik ga zelf geen carnaval meer vieren en de oudste zoon heeft er al een hekel aan sinds hij nog door ons werd meegesleept...De jongste is een feestbeest en krijgt er maar geen genoeg van. Hij is bijna 18 en hij is in de buurt aan het feesten, toch slaap ik ook slecht en hoor alles en ben tig keer wakker. Morgenochtend moet ik weer werken en ik heb hem strikt verboden om lawaai te maken vannacht....ben benieuwd....er bleef ook nog iemand slapen...dus....groetjes Marjon

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hahahaa Ik kan het me heel goed voorstellen hoor. Ook al zijn onze kids nog niet zover. Maar ik denk dat als zij uitgaan ik ook wel wakker zal liggen totdat ze weer in huis zijn. Mijn moeder had er ook altijd last van. Ik hoop dat je vannacht weer lekker aan een stuk doorslaapt. Alvast welterusten voor straks.
  Groetjes, Nancy

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik begrijp je maar al te best, en wat lijken alle moeders zo wat op elkaar...

  Liefs
  marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik hoop uit de grond van mijn jart dat mijn zoon over een x aantal jaren nog net zo'n hekel aan carnaval heeft als nu. Ik hoop het ik hoop het ik hoop het. Roosendaal/Bergen... hemelsbreed nog geen 30 kilometer, maar met de carnaval lijken het wel twee verschillende planeten....
  We hebben weer een klein jaartje om bij te komen.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...